Kihagyhatatlan kamatmentes hitel – energia megtakarításra

Hosszú távú spórolási lehetőség a 0%-os kamatozású hitellel
Hiába ingyen a napenergia, ha a készülék drága – olvashatjuk a Szelíd Energia Füzetek 9 összefoglaló részében, mintegy panaszképpen.

Van azonban egy örömhír a változás kapcsán, ha az Ön fülében is kecsegtetően, igézően csengenek a nullaszázalékos hiteldíj, a takarékosság, és a lakáskorszerűsítés kifejezések.
Az új, kamatmentes hitel energetikai korszerűsítő profilú támogatásának köszönhetően már lefaraghatóvá válik az úttáv, amelyen eljuthat az energiatakarékosság és jelentős sporlás küszöbéig.

hirdetes

A hitelhez sokan folyamodhatnak, hiszen nem kevesebb szétosztható összeg áll az érdeklődő-igénylőkre, mint 115 milliárd forint.

Amit rendkívül fontos tudni erről a lehetőségről az, hogy nulla százalékos kamatozás járul melléje bónuszként, a kérelmezőt ugyanis nem terhelik a banki extraköltségek, sem az előtörlesztési ráfordítások.

kamatmentes hitel energia korszerűsítésre
kamatmentes hitel energia korszerűsítésre

Amit az új lakásenergetikai-korszerűsítő hitelről tudni kell

A kamatmentes hitel címkéjével már a tavaly is találkozhatott, amelynek keretében a fő célok között a lakossági energetikai fejlesztések szerepeltek, és a kérdésben nagyszámú érdeklődést lehetett elkönyvelni.

Bernáth Tamás a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális hírekre fókuszáló csatornájának elmondta, hogy a kamatmentes hitel 2017. április végétől igénybe vehető lesz a magyarországi lakosok számára, amely hitel összértéke szignifikánsnak, számottevőnek mondható.

Azon természetes személyek vehetik igénybe a hitel ezen formáját, akiknek a lakóingatlan energiahatékonysága gyenge, illetve fejlesztésre, korszerűsítésre szorul.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az MFB vezérigazgató azon megjegyzését sem, mely szerint azok a személyek, akik néhány apróbbnak nevezhető simítást, kiigazítást szeretnének véghezvinni az lakásukon, azok nem csupán kevesebb adminisztrációs ügyet kell elintézzenek, és dokumentumot beszerezzenek a hiteljóváhagyás érdekében, hanem 2 millió forint igényelt összegig nem szükséges jelzáloggal terhelniük az lakóházukat.

kamatmentes hitel ház szigetelésre
kamatmentes hitel ház szigetelésre

További tudnivalók…

A minimális hitelösszeg, amelyet igényelhetnek a kamatmentes hitel iránt érdeklődő személyek: 500 ezer forint, ugyanakkor a hitelmaximum 10 millió forintban mutatkozik meg magánszemélyek tekintetében, 7 millió forintot pedig a társasházban és lakószövetkezetben élő lakosok kérhetnek.

A futamidő maximuma pedig akár 20 év is lehet.

Az országban szétszórtan összesen 442 MFB pont áll az érdeklődők rendelkezésére, ahol szívesen felvilágítják Önt a műszaki és egyéb részletkérdések kapcsán (lásd pl.: takarékszövetkezetek, bankok stb.)

10%-os önerő szükséges

Az energiahatékonyságot támogató kamatmentes hitel ezen változata csupán 10 százalékos önerőt ír elő az ügyfél számára, amely Bernáth Tamás szerint sokkal alacsonyabbnak minősíthető a konvencionális, megszokott 20-, ill. 30 százalékos önerőkhöz képest.

Az önerő arra szükséges –idézzük az elnök-vezérigazgató szavait -, hogy a hitelhez folyamodó ügyfél ezzel fejezi ki a bank felé „valódi szándékát”, „komolyságát”, elkötelezettségét, hogy a fent említett (ez esetben) 10 százalékos követelésű önerőt felmutatja.

Ez már egyfajta bizalombiztosítási magatartásként, műveletként is kvalifikálható.
A 115 milliárd forintnyi összértékből a tervek szerint legalább 20 ezer lakás részesülhet.

kevesebb elfogyasztott energia
kevesebb elfogyasztott energia

Energiatakarékosság – pénztárcakímélés – környezettudatos attitűd

Mindannyiunk érdeke, hogy a fosszilis nyersanyagokból kifogyó Föld bolygót megkíméljük a katasztrófába robbanástól, ugyanakkor ettől saját és gyermekeink jövője is függhet.

A környezetkárosító magatartás az otthoni fűtési és elektronikus energiahasználat esetében is kimutatható, sőt.
Ha azonban sajnálatos módon nem zavar bennünket a felfokozott mértékű környezetromboló habitusok megléte, akkor legalább a költséghatékonysági szempontokat vegyük figyelembe.

A kamatmentes hitel segítségével otthonát környezetbarátabbá, kényelmesebbé, korszerűen felszereltté varázsolhatja. A havi rezsit csökkentheti, az energiafelhasználás eredményességét pedig növelheti a következő esetekben:

 • ha olyan nyílászárókra cseréli a régieket, amelyek képesek meggátolni a hőelszökés jelenségét
 • ha olyan fűtési szerkezetekkel, berendezésekkel látja el otthonát, amelyek produktívan hasznosítják az energiát
 • ha napkollektorokkal, napelemekkel szereli fel lakását, abból a célból tudniillik, hogy kellőképpen részesülhessen a megújuló energiaforrásokból mind Ön, mind családja
 • ha van berendezése, ám le szeretné cserélni egy modernebbre és hatékonyabbra, azt is megteheti a kamatmentes hitel segítségével, amennyiben igényt tart rá.

Összefoglalásképpen:

Az új kamatmentes hitel arra szolgál, hogy Ön és családja kimutatható rezsicsökkenéshez juthasson a közeljövőben, amennyiben az igényelt és felvett hitelösszeget arra fordítja, hogy korszerű hőszigeteléssel, fűtés-berendezésekkel, nyílászárókkal stb. lássa el otthonát

 • a hitel során az önerő 10 százalékban mutatkozik meg
 • a felkínált, illetve a magyar lakosság rendelkezésére álló összérték a kamatmentes hitel esetében nem kevesebb, mint 115 milliárd forint
 • a hitel 0 százalékos kamattal vehető igénybe
 • nincs másfajta banki és adminisztrációs extraköltség
 • a hitelösszérték legalább 20 ezer lakóház korszerűsítéséhez járul hozzá a tervek szerint
 • a futamidő akár 20 év is lehet
 • a hitel minimumértéke 500 ezer forint
 • a hitelmaximum magánszemélyek esetében 10 millió forint
 • a hitelmaximum társasházban, ill. lakószövetkezetben lakók számára 7 millió forint.

Felvenné Ön a kamatmentes hitelt és mire költené?

Írja meg a hozzászólásba

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása