Ki nem kaphat Cofidis fapados hitelt?

A Cofidis fapados hitel a kérdéses pénzintézet egyik új hitelcsomagja, amelynek keretein belül 800 ezertől 2 millió forintig terjedő összeget igényelhetnek az emberek. A hitel kapcsán, azonban még mindig nagyon sok a kérdés!

Miért is fapados?

A Cofidis fapados kölcsönének legfontosabb előnye, hogy a pénzintézet a kondíciók kialakításakor arra törekedett, hogy a THM olyan alacsony legyen, amennyire csak lehet. A fapados jelzőt nagyon sokan félreértik – többek között emiatt is –, holott ezzel a bank csak arra szeretett volna utalni, hogy egy olyan kedvező hitelcsomagot raktak össze, amelynek köszönhetően a bajba jutottak mindenféle extra szolgáltatás nélkül vehetik igénybe kölcsönüket.

hirdetes

A Cofidis fapados hitelével éppen ezért csak azoknak kell fizetniük az extra szolgáltatásokért, akik arra valóban igényt is tartanak. Emiatt lehet nagyon alacsony a THM, és emiatt olyan kedvező ez a hitelkonstrukció.

Kinek ajánlott a Cofidis fapados kölcsön?

A Cofidis kölcsön előnyeit leginkább azok tudják kihasználni, akik pénzügyeiket szeretik online, átutalással vagy bankkártyás fizetéssel intézni, ezáltal nem kell olyan extra szolgáltatást igényelniük, mint például a csekkes fizetés. Fontos ezen felül, hogy rendelkezzünk állandó és otthoni internetkapcsolattal is, hogy pénzügyeinket mindig könnyedén tudjuk intézni egy átlátható online adminisztrációs felületen. A Cofidis fapados kölcsön ezen felül azoknak ajánlott még, akik legalább nettő 140 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkeznek, és az elektronikus számlákat, valamint értesítőket részesítik előnyben, ezen felül pedig olyan szabad felhasználású hitelt szeretnének, ami a gyorskölcsönhöz képest nagyobb összeget ad, miközben a kedvező feltételek is megmaradnak.

Természetesen fapados-mivolta ellenére a Cofidis kölcsönhöz járhatnak extra díjak. Ebben az esetben a rendkívül alacsony THM nyilván nem jár a hitel mellé, hiszen a fapados jelleg abból fakad, hogy az ügyfél a lehető legönállóbban intézi saját pénzügyeit. Éppen ezért a fapados kölcsönhöz nincs papír alapú számlaértesítő, de plusz 3 ezer forintért külön igényelhető. A befizetésekhez nincsenek postai csekkek, de plusz 1 ezer forintért ez is kérhető, de amennyiben e-mail helyett postai úton szeretnénk kommunikálni a bankkal, abban az esetben is ránk hárulnak a postaköltség díjai. Felszámításra kerülhet ezen felül még ügyintézési díj is, ha a szerződést, a futamidőt vagy éppen a törlesztő részletet módosítani szeretnénk, amiért 3 ezer forintos ügyintézési díj kerül felszámolásra.

Ki nem kaphat fapados hitelt?

Természetesen, mint minden más kölcsönnek, úgy a Cofidis fapados hitelnek is vannak bizonyos feltételei, így a fapadosság esetünkben nem azt jelenti, hogy nincs felülvizsgálat azzal kapcsolatban, hogy ki igényelhet ilyen hitelt, és ki nem. A fapados kölcsön esetében nem feltétel, hogy a Cofidis banknál legyen saját bankszámlánk, ezáltal nem kell jövedelmünket sem oda utaltatnunk.

Nem kaphatunk ugyanakkor fapados hitelt abban az esetben, ha még nem töltöttük be 18. életévünket, nem vagyunk Európai Uniós állampolgárok, és nem rendelkezünk saját e-mail címmel. Utóbbi azért fontos, mert a bankügyeket elektronikus formában intézhetjük, ezáltal az e-mail cím egyfajta levelezési címként funkcionál majd. Kizáró tényező ezen felül, ha nem rendelkezünk állandó magyarországi lakcímmel, rendszeres, legalább nettő 140 ezer forintos jövedelemmel, három hónapos munkaviszonnyal, illetve saját névre szóló bankszámlával, de az aktív BAR lista is ellehetetlenítheti a fapados hitel felvételét.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása