Ki kaphat provident hitelt?

Cikkünkben megpróbáljuk pontosan bemutatni, hogy ki kaphat provident hitelt. Kitérünk a hitelfelvétel feltételeire, az online igénylésre, az otthon felvehető kölcsön lehetőségre, a munkáltatói igazolással kapcsolatos fontosabb információkra és a 24 havi kölcsönre.

Provident hitel feltételek – ki kaphat provident hitelt?

A kölcsön igényléséhez kapcsolódó előfeltételek a következők: 18 év feletti életkor, magyarországi lakcím, igazolt és rendszeres jövedelem, érvényes személyazonosító okmányok megléte, lakossági bankszámla (erre nem lesz szükség az otthoni szolgáltatás igénybevétele esetén). Az előfeltételek mellett hitel igénylése esetén további fontos dokumentumokra is szükség lesz. Az érvényes és a személy beazonosításhoz feltétlenül szükség lesz az érvényes személyi igazolványra vagy esetleg az ideiglenes igazolványra, de elfogadják az útlevelet vagy a kártya formátumú vezetői engedélyt is.

hirdetes

El fogják kérni a lakcímkártyát. Ha bérelt ingatlanban élünk, akkor annak a bérleti szerződésével tudjuk igazolni a lakcímünket. A pénzintézet a hitelképesség vizsgálathoz mindenképpen elkéri a jövedelemigazolást, amely nem lehet 12 hónapnál régebbi. Mivel ennek bekérése napokat vehet igénybe, így érdemes még a hitelkérelem benyújtása előtt bekérni a munkáltatótól. Vállalkozók esetében pedig a NAV-tól kell beszerezni ezt az igazolást. Ha nyugdíjas az igénylő, akkor a nyugdíj folyósításával kapcsolatos igazolásra lesz szükség, esetleg a nyugdíjas igazolványra. Hogy ki kaphat Provident hitelt, azt a hitelbírálat fogja majd eldönteni.

A Provident hiteleit már online is lehet igényelni

A Provident MobilON kölcsön segítségével nagyon gyorsan online juthatunk hozzá a hitelhez. A pénzintézet 2021. május 11. óta teszi elérhetővé ezt az igénylési módot ügyfeleinek. Az online felületen keresztül maximum 36 hónapos futamidőre tudunk kölcsönigénylést beadni. A kölcsönt 600 000 és 1 500 000 Forint között lehet igényelni, amelynek éves ügyleti kamata 12,22%, ez egy rögzített hitelkamat. A THM 12,9% és akár 30 percen belül megkaphatjuk a Provident ajánlatát. A hitelt kezes és fedezet nélkül, szabad felhasználásra lehet felvenni. Mivel fix a kamat, ezért a teljes futamidő végéig változatlanok maradnak a törlesztőrészletek.

Az árfolyam- és kamatkockázat mentes hitel átutalással fog megérkezni számlánkra. Ennél a kölcsönnél is lehetőséget biztosítanak az előtörlesztésre. Az online kölcsön mellé egy úgynevezett Instant szolgáltatást is igénybe lehet venni, amely esetén a hitelbírálat után néhány órán belül átadják készpénzben az igényelt összeget. A törlesztőrészleteket ebben az esetben is átutalással kell majd megfizetni. A hiteligénylést csak az online regisztráció után lehet elindítani és a kölcsönigénylést is online lehet benyújtani. A regisztráció után megtörténik a hiteligény benyújtása.

Az igénylés mellett fel kell tölteni a kötelező dokumentumok képeit. Ezeket most nem soroljuk fel újra, mert erre már kitértünk egyszer cikkünkben. Ezután a Provident ellenőrzi a dokumentumok hitelességét és egyezését majd megtörténik a hitelbírálat, amely akár 30 percen belül is várható. A kiválasztott szolgáltatásnak megfelelően pedig megtörténik a hitel folyósítása. Ennyire egyszerűen intézhető a Provident online hitelfelvétel.

Provident otthoni kölcsön

A Provident Otthoni Szolgáltatást azoknak ajánljuk, akik szeretik kényelmesen otthonukban intézni pénzügyeiket és nem szeretnének átutalással hitelt fizetni. Magyarországon ez egy egyedülálló szolgáltatás, amely lehetőséggel igen sokan élnek. A szolgáltatást csak külön díj ellenében lehet igénybe venni. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy otthonunkban történjen meg a hivatalos dokumentumok aláírása, a kölcsön folyósítása és a kölcsön törlesztése is.

A Provident munkatársa az aktuális törlesztés idején minden – a szolgáltatást választó – ügyfelet otthonában keres fel. A kényelmi szolgáltatás elkerülhetővé teszi azt, hogy el kelljen utaznunk a bankba, nem kell sorban állni és a munkahelyünkről sem kell elkéredzkedni. Ennek az otthoni szolgáltatásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy a teljes banki ügyintézés gyorsan és saját lakásunkban intézhető el.

A Provident otthoni hitel felvétele esetén nem kell bankszámlával rendelkeznünk, hiszen minden tranzakció készpénzben történik. Amikor éppen sürgősen van szükségünk egy bizonyos összegre, ami például nem milliós nagyságrendű akkor érdemes ezt a lehetőséget választani. Ennek a kölcsönnek nincsenek rejtett költségei, nincsen késedelmi kamata és még akár hétvégére is lehet időpontot egyeztetni a munkatársakkal a hitel rendezésére. A könnyen átlátható feltételek és a kényelem miatt sokak kedvence ez a hitellehetőség.

Provident munkáltatói igazolás nélkül – ki kaphat provident hitelt?

Provident hitelfelvételre csak azok jogosultak, akik munkáltatói igazolást tudnak felmutatni, amely nem lehet régebbi 12 hónapnál. Vállalkozók esetében a NAV igazolást fogják bekérni. Munkáltatói igazolás nélkül nem lehet hiteligénylést indítani a Providentnél!

Provident 24 havi kölcsön

A Provident 2021. január 5. napjától folyósítja a 24 havi kölcsönt. Azok igényelhetik ezt a kölcsönt, akik rendelkeznek a Providentnél havi törlesztésű kölcsönnel. A kölcsönhöz igénybe vehető az Otthoni Szolgáltatás és az Előrelátó Csomag is. A kölcsönt 50 000 és 500 000 Forint között lehet igénybe venni, amelynek futamideje 24 hónap és a THM 26,1%. A kezes és fedezet nélkül igényelhető kölcsön szabadon felhasználható bármire és a törlesztőrészletek itt is változatlanok maradnak egészen a futamidő végéig. A havi törlesztőrészleteket banki átutalással kell rendezni.

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével közelebbről is sikerült megismerkedni a hitellehetőségekkel és abban is segíthettünk, hogy ki kaphat provident hitelt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása