K&h személyi kölcsön autóvásárlásra és lakás vásárlásra is

Minden pénzintézet rendelkezi személyi hitel konstrukciókkal, a K&H személyi kölcsön is ide tartozik. A személyi hetelek általában olyan szabad felhasználású kölcsönök, amik nem igénylik ingatlanfedezet bevonását, és lényegében bármire elkölthetjük. A futamidő 2 és 7 év között mozog, a kölcsön összege pedig 300.000 Ft-tól 7 millióig is terjedhet kölcsöntípustól függően. A hitelek elbírálása és folyósítás általában díjmentes, és online is igényelhetőek. A K&H kétfajta személyi kölcsönt is kínál szabad felhasználásra.

A K&H személyi kölcsön és K&H kiemelt személyi kölcsön is szabadon felhasználható, és online ügyintézéssel akár fél órán belül a számlánkra kerülhet. A két kölcsön a folyósított összegek nagyságában és az igénylés feltételeiben is lényegesen eltérnek. A K&H személyi kölcsön viszonylag kis összegben is igényelhető, és egy jövedelem is elég hozzá, akár nyugdíj is. A K&H kiemelt személyi kölcsön esetén akár 7 millió forintot is kaphatunk, viszont ebben az esetben minimum 300.000 Ft nettó havi jövedelmet kell igazolnunk maximum két keresetből. Annak is járjunk utána, hogy kismamák vagy GYED-en lévő anyukák juttatásait beszámítják-e.

hirdetes

K&h személyi kölcsön kifejezetten lakáscélra

A személyi hitelek általában szabad felhasználásúak, de vannak már kötött célú személyi hitelek is. Ilyen cél lehet a lakás vagy az autó. Ha előre megadjuk, hogy a személyi hitelt lakáscélra szeretnénk fordítani, akkor kedvezőbb konstrukciót is választhatunk a sima személyi kölcsönnél. A lakáscélú személyi hitelek nagy előnye, hogy nincs szükség ingatlanfedezetre, vagyis a megvásárolni kívánt vagy felújítandó ingatlanunkat nem szükséges megterhelni. Emellett a kölcsönt a vásárlás előtt igényelhetjük, nem akkor kell kapkodnunk, amikor megtaláltuk álmaink ingatlanát.

A pénz már a rendelkezésünkre áll, és akár készpénzben, egy összegben kifizethetjük az eladónak, így meggyorsíthatjuk az ügymenetet. Azt azért vegyük figyelembe, hogy ennek a kölcsönfajtának a kamata mindig nagyobb, mint a lakáshiteleké. Ezt sem árt tudni, hogy maximum 10 millió forintot vehetünk fel, ami a mai ingatlan árak mellett nem biztos, hogy elég. A futamidő is 10 évben van maximalizálva, nem lehet növelni, mint a lakáshitelekét. Ugyanakkor, ha nem kacsalábon forgó palotát akarunk venni, vagy felújítani akarunk ezt a lehetőséget mindenképp vegyük számításba.

Autóvásárlásra is költhető a személyi kölcsön?

Mint, ahogy kifejezetten lakáscélú személyi kölcsön is létezik, van direkt autóvásárlásra használható hitel is. A K&H kétfajta személyi kölcsönt is kínál az autócéllal igénylőknek: a K&H személyi kölcsön autóvásárlásra és a K&H kiemelt személyi kölcsön autóvásárlásra elnevezésű hiteleket. Ezek a hitelek, a hagyományos személyi kölcsönökhöz hasonlóan a kölcsön összegében, a kamat nagyságában, és az igénylő jövedelmi feltételeiben térnek el.

A kiemelt kölcsön kamata lényegesen kedvezőbb, viszont magasabb jövedelmi feltételekkel is bír, minimum 300.000 Ft nettó havi jövedelemmel kell hozzá rendelkezni. A másik típus kicsivel kedvezőtlenebb kamatú, de jóval szerényebb jövedelem kell az igényléséhez. Az igénylési feltételek mindkét típusnál kikötik a minimum 3 hónapos munkaviszony meglétét és a nagykorúságot. A futamidő mindkét esetben megegyezik, minimum kettő, maximum hét év. Akár konkrét céllal, akár a nélkül keresünk hitelt, a K&H személyi kölcsönöket érdemes számításba venni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása