Kezdő vállalkozói hitel feltételei

Amennyiben kezdő vállalkozásunk van, valószínűleg már szembesültünk azzal a ténnyel, hogy nagyon nehezen jutunk hitelhez, hiszen a bankok sorra elutasítanak a bizonytalanságuk miatt.

Ha egyszer, kétszer, háromszor próbálkozunk a bankoknál, az igencsak bonyolulttá teszi a  feladatunkat, ha folytonos visszautasítást kapunk.

hirdetes

Pedig valahogyan el kell indulni, és valahonnan tőkét is kell szereznünk.

Kezdő vállalkozó hitel lehetőségei

A legjobbak talán akkor lesznek az esélyeink, ha egy kvalifikált szakembertől kérünk segítséget, aki tud abban is segíteni, hogy hova forduljunk, és elmondja, hogy milyen esélyeink lehetnek egyáltalán. Amennyiben induló vállalkozásunk számára szeretnénk hitelt szerezni, készüljünk fel arra, hogy sok falba fogunk ütközni.

Azonban vannak olyan bankok, akik örömmel nyújtanak kezdő vállalkozások számára is hitelt. Egy biztos, ahhoz, hogy hitelt kapjunk az induló vállalkozásunknál, szükségünk lesz egy pontos, precíz és kidolgozott, konkretizált részletekkel rendelkező üzleti tervre. Ez azért elengedhetetlen, hogy a kiválasztott pénzintézet el tudja végezni az úgynevezett cash flow analízist.

Azt már biztosra vehetjük, hogy a kezdő vállalkozások számára sem elérhetetlen cél a hitelfelvétel, csupán egy kicsit nehezebb a dolog, mint ahogy azt a kezdetekben gondoltuk volna.

A nehézkes feladatban talán még a vállalkozó tulajdonban álló ingatlanfedezet is sokat nyomhat a latban, hiszen ez garancia lehet a hitelintézet számára.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása