Folyószámlahitel feltételei

A folyószámlahitel a lakossági bankszámlákhoz kapcsolódó termék, amely az átmeneti készpénzzavarok megszüntetésére alkalmas hiteltermék. A hitel pozitív elbírálását követően a szerződésben megállapított hitelkeret erejéig tudunk pénzt levenni a bankszámláról. A folyószámlahitel jellemzője, hogy igényléséhez nincs szükség kezesre, és a fedezetnek a számlán a banknál történő jóváírás számít. A folyószámlahitel a szabadon  felhasználható hitelek közé tartozik, valamint többféleképpen, egy összegben vagy részletekben is törleszthető.

hirdetes

Amit mindenképpen jó tudni a folyószámlahitel felvétel feltételeiről

Amint a hitelkeret újra feltöltődik, tehát törlesztve lett, természetesen újra felhasználhatóvá válik. Ennélfogva  hitelnek nincsen szabott futamideje, és változó kamattal vehető igénybe. A folyószámla hitel igénylésének a feltételei közé tartozik az, hogy az igénylő elmúlt 18 éves, devizabelföldi természetes személy, és állandó lakhelye van. Szintén követelmény az, hogy minimum egy éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen a hiteligénylő, valamint hogy az adott banknál 3 hónapra visszavezethető folyamatos számlabefizetései meglegyenek.

Szintén szükséges, hogy meg legyen a bank által elfogadott, nettó minimális jövedelem, ami általában megegyezik a mindenkori minimálbérrel. A folyószámlahitel külön feltétele, hogy az adott folyószámlán folyamatos, vagy rendszeres jóváírás legyen minimum havi rendszerességgel, valamint mindenképpen szükséges otthoni vezetékes telefon is.

Rate this post