Vállalkozói támogatások

Számos támogatás létezik, amely a vállalkozásokat támogatja, és közöttük van olyan is, amely a vissza nem térítendő támogatás kategóriájába sorolható be. Ilyen például az úgynevezett kkv-technológia, vagyis a kis-, és középvállalkozásokat támogató rendszer, technológia fejlesztése. Az ilyen jellegű támogatások célja elsősorban a vállalkozások jövedelemteremtő képességének megnövelése, a technológiai korszerűsítés támogatásával.

Ez a támogatás körülbelül 20 és 50 százalékos mértékű lehet, a támogatás minimum értéke 5 millió, maximális értéke pedig 25 millió forint lehet.

hirdetes

Vállalkozói támogatások formái

A vissza nem térítendő támogatást elsősorban olyan vállalkozások igényelhetik, akik kettős könyvvitelt vezetnek, valamint olyan egyéni vállalkozók, akik még a személyi jövedelem adó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozóknak számítanak.

Természetesen mivel vissza nem térítendő támogatásról van szó, ezért alapvető feltétel, hogy Magyarországi székhellyel rendelkezzenek, vagy legalábbis az Európai Gazdasági térség területén rendelkezzenek egy székhellyel, és legyen az ország területén belül egy fióktelep. A vállalkozások támogatására ezen kívül is még számos olyan lehetőség adódik, amely mind azt célozza meg, hogy a vállalkozásokat fejlessze.

Természetesen nem csak a jól menő vállalkozásokat lehet támogatásokkal fejleszteni, hanem a megakadt, esetleg most induló vagy akadozva működő vállalkozások megsegítésére, vagy pedig éppen hogy a fellendítésére.

Mivel a vállalkozások nagy mértékben befolyásolják a gazdaságot, és rendkívül fontos elemei is egyben annak, ezért a vállalkozások támogatása is igencsak lényeges feladattá vált.

Rate this post