Kedvező adósságrendező hitel 2016-ban

Habár a gazdasági recesszió hatásai már mulandóban vannak, a várakozásoknak megfelelően a kedvező adósságrendező hitel 2016-ban is egy igencsak népszerű kölcsöntermék lehet majd a magyar bankok kínálatában.

Egyre többen felejtik ugyanis el a korábban történteket, és egyre többen mennek bele merészebb hitelügyletekbe, vállalnak egyszerre akár több kölcsönt is, ami sokakat rákényszeríthet arra, hogy kedvező adósságrendező hitelekkel próbálják meg enyhíteni a körülményeket.

hirdetes

Kedvező adósságrendező hitel 2016-ban – ezek a bankok vannak az élen

A hazai szegmensben számtalan bank kínálatában találhatunk adósságrendező hiteleket, így amennyiben szükségünk van segítségre, érdemes alaposan körbenéznünk. A legtöbben bizonyára az OTP Bank ajánlatát találhatják meg. A kedvező adósságrendező hitel 2016-ban az OTP-nél azt jelenti, hogy akár már 500 ezer forinttól is igénybe vehető, és összeghatára akár 40 millióig is kitolható, futamideje pedig 25 évig terjedhet, ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy még a nagyobb összegű hitelek összegét is alaposan mérsékelhetjük vele ilyen formában.

További előny, hogy nem csak kamatkedvezményekhez juthatunk hozzá, hanem a banki szolgáltatások használata mellett akár 10-11 százalékos kamatot is kalkulálhatunk, ami sok 30 százalékos kamat után alaposan meglátszik majd a törlesztő-részleten.

Az OTP Bank után a Citibank kínál jó ajánlatot az adósságrendező hitelek tekintetében. A pénzintézet nagy előnye, hogy nem számolnak fel kezelési költséget és a futamidő végéig garantáltan fix törlesztő-részletet kínálnak, habár ők csak legfeljebb 6 millió forintos összeghatárig vállalják a segítségnyújtást. A Cibibank kedvező adósságrendező hitel 2016-ban is kedvező kamatozással igényelhető, ezáltal 4,5 millió forintot meghaladó kölcsön esetében 13-14 százalékos kamattal is számolhatunk, de alacsonyabb hitelösszeg esetén sem kell 20-21 százaléknál magasabb THM-mel kalkulálnunk, ami 1 millió forintnál például 25-26 ezer forintos havi törlesztő-részletet jelent.

A kisebb bankok kínálatát is érdemes átböngészni

A kedvező adósságrendező hitel 2016-ban sem csak a nagyobb bankok kínálatában érhető el, hanem több kisebb bank is kínál kedvezményes megoldásokat, így érdemes alaposabban is körülnézni az előtt, hogy beleugranánk a hitelkiváltásba. Ott van rögtön a K&H Bank, akik bár csak a jelzálog alapú személyi kölcsönök és a lakáscélú hitelek esetében vállalnak adósságrendezést, ellenben ilyen esetekben a teljes futamidő alatt akár 4,5-6,6 százalékos THM-re is számíthatunk, ami kis túlzással rekord alacsonynak tekinthető.

A hitelösszevonás kapcsán továbbá az Erste Bank is kínál adósságrendező hitelt, akik főként személyi kölcsönökre specializálták ezt a hitelügyletet. Érdekesség, hogy a bank jóváírással próbálja meg magához csalogatni ügyfeleit, ezáltal a forint alapú, kedvező kamatozású kölcsönök kapcsán, ha az adósságrendező hitel eléri a 3 millió forintos keretösszeget, akkor a banktól 100 ezer forintos jóváírást kapunk majd, ami akár 2-3 törlesztő-részlet kifizetését is helyettesítheti vagy kiválthatja.

Megfelelő alternatívát nyújt az adósságrendezésre még az UniCredit Bank is, akik többmilliós hiteladósság rendezését teszik lehetővé. Amennyiben egyedül vagy adóstárssal fel tudunk mutatni havi 200 ezer forintos havi bevételt, abban az esetben több mint 3 millió forintot igényelhetünk a banktól adósságrendezés címén, amihez 17,5 százalékos kamattal juthatunk hozzá. Ez 60 hónapos futamidő, tehát öt év alatt havi közel 80 ezerre mérsékelheti a kölcsönösszeget, amit nyilván a kereset, a futamidő és az egyéb körülmények is befolyásolnak.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása