Karácsonyra számítógépet áruhitelre gyorsan – kedvező kamattal

A világunk nagyon felgyorsult, és ez az információmennyiségen is meglátszik. Sosem kellett ennyi információt egy nap, vagy akár csak egy óra alatt feldolgoznunk. Ráadásul ma már ezen információk többsége közvetlenül a laptopjainkon, számítógépeinken keresztül jut el hozzánk.

Sajnos ezek a szerkezetek nem örök életűek és mindig a legrosszabbkor mondják fel a szolgálatot. Vagyis, az a helyzet, hogy a magyar pénztárcáknak sosem jön jókor egy komolyabb kiadás.

hirdetes

Régebben egy családnak ilyenkor nagyon mélyen a zsebébe kellett nyúlnia. Akár több százezer forinttal is megcsappant a családi kassza. Baj akkor volt, ha abban összesen nem volt ennyi pénz, viszont a számítógép pedig alapfeltétel volt a munkavégzéshez.

De nem csak ilyenkor lehet szüksége egy családnak számítógépre. A legtöbb fiatal életében eljön az a pont, amikor elszakad a családjától. Akár a felsőoktatásba megy, akár csak egyszerűen kiszakad a család mindennapjaiból. Ilyenkor egy számítógép, amelyen bármikor elérhetjük a gyermekünket, bizony aranyat ér.

Ma már van megoldás ez az áruhitel

Tíz évvel ezelőtt ez komoly fejtörést okozott volna, de pár éve megjelentek az áruhitelek, amelyek pontosan az ilyen helyzetek kivédésére lettek kitalálva.

Az áruhitelnél nem kapunk készhez mondjuk egymillió forintot, hanem szükségünk van például egy számítógépre, amely 200.000 forintba kerül, akkor a hitelintézet meghitelezi nekünk ezt az összeget úgy, hogy a terméket árulónak elutalja azt. Mi pedig boldogan távozhatunk az üzletből egy vadonatúj laptop boldog tulajdonosaként. A THM-ek széles skálán mozognak, akár 0%-os THM-mel is hozzájuthatunk a vágyott géphez, ilyenkor az adminisztrációs díjon felül nincs semmilyen további pluszköltségünk.

Ezután, mindössze annyi teendőnk marad, hogy havi szinten és pontosan fizessük a törlesztőket.

Áruhitel igénylésének a menete

Az áruhitel közkedvelt hitelkonstrukció, amelyet a kereskedők is szeretnek. Hiszen nekik is nagyon jó az, hogy a hitel segítségével több terméket tudnak eladni. Ráadásul olyanoknak, akik amúgy biztosan nem válnának vásárlóvá, mert a teljes összeget nem bírnák kitermelni.

Áruhitellel több nagyobb hitelintézet is foglalkozik. A két legismertebb a Cofidis és a Magyar Cetelem Bank. Mellettük még például a Budapest Bank is rendelkezik áruhitel részleggel.
Nagyobb bevásárló helyeken mint pl a Auchan-ban is lehet igényelni az áruhitelt.

Az áruhitel igénylés feltételei:

Az áruhitelnek nincsenek szigorú kritériumai. Olyannyira nem, hogy még munkáltatói igazolásra sincsen feltétlenül szükség. Elég, ha igazoljuk, hogy a bankszámlánkra folyamatosan érkezik havonta fizetés. Ehhez mindössze egy 60 napnál nem régebbi bankszámlakivonatra van szükségünk, amelyen jól látszik a munkáltató neve és az utalás jogcíme.

Maga a hiteligénylés pofonegyszerű. Mindig egy hiteligénylési nyomtatványt töltetnek ki velünk első körben. Ezután elbírálják az igénylésünket.

Amennyiben online intézzük az igénylést, akkor, ha pozitív az elbírálás, akkor postán kiérkezik a szerződés hozzánk, amelyet vissza kell küldenünk aláírva, a megfelelő dokumentumok, iratok csatolása mellett. Sokszor ez a folyamat egészen az aláírásig online megy végbe.

Innen már csak pár nap és a bank, vagy hitelintézet átutalja a pénzt annak a cégnek, akitől vásároljuk a számítógépet. Ezután, már csak annyi dolgunk marad, hogy hazavigyük a terméke.

Persze ha személyesen intézzük a hiteligénylést, akkor az ügyintézés is sokkal gyorsabb lehet.
Az áruhitel egy nagyon jó találmány, mert ma már normális kamatok mellett juthatunk gyorsan olyan fedezethez, amely hozzásegít minket egy számítógép, vagy éppen a hirtelen tönkrement hűtőszekrény megvásárlásához.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása