Erre figyeljen ha hitelkártyával vásárol karácsonyi ajándékot


A hitelkártyával előbb vagy utóbb mindannyian találkozunk. Mivel pénzügyi jellegű döntésről van szó minden esetben, ha használjuk az általa kínált lehetőségeket, fontos, hogy minden információ birtokában vásároljon a plasztikkártyával.

Míg egyesek a hitelkártya alapvető szolgáltatásait használják csak, addig mások igyekeznek minden előnyére szert tenni.

A hitelmindenkinek.hu a USA Today szakértőinek tippjei alapján igyekszik most néhány hasznos tudnivalóra felhívni a figyelmet.

Törekedjen az előnyök maximalizálására!

Elsőként azt érdemes mindenképp megemlíteni, hogy a visszafizetésekre és a határidők betartására ajánlott különösen figyelni, ezzel felesleges kamatterhektől kímélheti meg saját magát. Ha erre már rutinszerűen ügyel, akkor célszerű tájékozódnia azokról a lehetőségekről, melyek kihasználásával anyagi előnyökhöz juthat.

Hogy pontgyűjtés, pénzvisszatérítés a cél, mindegy is, a lényeg a vásárlások után igénybe vehető kedvezmények összege, mely egyértelműen a hitelkártya használatának célszerűsége mellett szól.

Csak azt fizesse, amit valóban muszáj!

A hitelintézetek számára fontos az ügyfelek megtartása, hiszen a piaci verseny a területen igen nagy. Éppen emiatt nem ritka, hogy a kártyakibocsátók esetleg eltekintetnek bizonyos díjak megfizetésétől annak érdekében, hogy az ügyfél hűséges maradjon hozzájuk, és ne szüntesse meg számláját egy kedvezőbb lehetőségre bukkanva.

Mielőtt bármiért is fizetne, győződjön meg róla, hogy valóban terheli-e az adott díj! Ügyfélként nem szégyen kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek megilletik.

Ha elutasítják kérelmét, ne törődjön bele!

Azok a kártyafelhasználók, akik időről-időre nyomon követik az aktuális akciókat, és szeretnék kihasználni a bónuszokban rejlő lehetőségeket, gyakran rövid időn belül több hitelkártyát is igényelnek. A számítógépes rendszer azonban visszadobhatja a kérelmet, de ez nem azt jelenti, hogy bele is kellene ebbe törődnie. Legjobb, ha személyesen keresi fel az illetékeseket.

Jó indok lehet, ha plusz bevételekre hivatkozik, vagy pénzügyi forrásainak átcsoportosítását ajánlja fel. Természetesen mindezt annak függvényében tegye, hogy kellően vonzó az új hitelkártya ajánlat.

Figyeljen a határidőkre!

A hitelkártyák mellett sokan azért döntenek, mert a megadott határidőkig gyakorlatilag ingyenesen, kamatfizetési kötelezettség nélkül használhatják a bank pénzét. Arra azonban mindig figyeljen oda, hogy mikor történik az adott hónap zárása, hiszen ha nem fizeti vissza addig a pénzt, akkor komoly kamatok terhelhetik. Nem célszerű a számlazárás előtti napon költeni a kártyáról, hiszen azt szinte azonnal vissza kell fizetni ahhoz, hogy ne társuljon hozzá kamatteher. A rohanó mindennapokban gyakran elfeledkezünk a határidőkről, ám a hitelkártyával kapcsolatban különösen fontos az erre való odafigyelés.

Hitelfelvételkor óvatosan költsön!

Ha már előre tudja, hogy jelzáloghitelt szeretne felvenni, akkor célszerű a hitelkártyáról való költését egy időre szüneteltetni, a felhasznált összegeket pedig visszafizetni.

Ez az adósminősítés érdekében lehet nagyon fontos, hiszen a bank vizsgálni fogja, hogy miként kezeli pénzügyeit, és tesz eleget a kötelezettségeknek. Célszerű ebben az időszakban az új hitelkártya igénylést is kerülni.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Erre figyeljen ha hitelkártyával vásárol karácsonyi ajándékot

Vélemény - hozzászólás hozzáadása