Az alacsony jövedelműek ezzel a 3 karácsonyi személyi kölcsönnel oldhatják meg könnyen az ajándékozás

A személyi kölcsön alacsony jövedelemre nem annyira népszerű a bankoknál, mint amekkora szükség lenne rá az emberek között. Sajnos manapság egyre több az olyan háztartás, család, személy van hazánkban, akik olyan minimális jövedelemmel rendelkeznek, hogy egyik napról a másikra élnek, és még csak nem is mernek arról álmodni, hogy a különféle ünnepekkor megajándékozzák szeretteiket.

Sok családban a nélkülözés az úr, az ajándékozás nagyon ritka. De nem is muszáj csak az ajándékozásra gondolni, egyszerűen arról van szó, hogy a lakbéren és rezsin túl, maximum a napi betevőre jut még, ettől többre, ami esetleg még szükséges lenne, nincs lehetőség.

hirdetes

Mielőtt megtudná, melyik az a 3 személyi kölcsön ami alacsony bérjövedelemmel rendelkezőnek is megadja a lehetőséget a hitelhez jutáshoz, néhány alapfogalmat és információt osztunk meg.

Mit jelent a személyi kölcsön alacsony jövedelemre?

A személyi kölcsön egy olyan hitel, amely minden Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező, 18. életévét betöltő, keresettel rendelkező személyt megillet. Vagyis inkább illetne, hiszen általában a bankok egy minimum bevételi forrást várnak el, amelyet egyszerűen nem mindenki tud teljesíteni.

Személyi kölcsön alacsony jövedelemmel rendelkezőknek
Személyi kölcsön alacsony jövedelemmel rendelkezőknek

A személyi kölcsön lényege az, hogy akár kisebb összeget is fel lehet venni, nem igényel akkora papírmunkát, gyors az elbírálási idő, tehát gyorsan hozzá lehet jutni a pénzhez, illetve nem olyan bonyolult az elszámolása, hiszen egy szabad felhasználású kölcsönről van szó.

A személyi kölcsön alapjában véve pontosan azoknak szól, akiknek hirtelen gyorsan pénzre van szükségük, ám azt mégsem tudják sehonnan előteremteni, hiszen az alacsony jövedelem miatt nem tudnak félretenni. Ám a személyi kölcsön is néha pontosan azokat az embereket hagyja ki a feltételekből, akiknek alacsony a jövedelmük, és pedig óriási szükségük lenne a pénzbeli segítségre, fizetésünk azonban mégsem éri el azt a minimumot.

Szerencsére azért már néhány bank felismerte a személyi kölcsön alacsony jövedelemre szükségességét, és ajánlataiban szerepel néhány olyan konstrukció is, amely pontosan azoknak szól, akik a létminimumon élnek, de szükségük van egy kisebb hitelre. Képzeljünk el néhány szituációt, és ismerjük meg némely bankok ajánlatát, hogy könnyebben megértsük, miről is van szó.

Amikor a személyi kölcsön alacsony jövedelemre szükséges

Több példát is fel tudnánk sorolni, hogy mikor szükséges a személyi kölcsön alacsony jövedelemre, most mégis két olyan esetet emelnénk ki, ami manapság létező lehet.

Nézzünk egy olyan szituációt, amiben egy fiatalról van szó aki éppen befejezte az egyetemet, és elkezdett munkába állni. Általában ma az a jellemző, hogy ilyenkor elköltözik otthonról az ifjú, albérletbe megy, mivel talán másik városban is kezd dolgozni, és általában a szülők már ilyenkor nem tudják támogatni a gyermeket, hiszen már neki is lesz jövedelme.

A hangsúly a „lesz” szócskában található meg, mivel ugye első hónapban még nem fog fizetést kapni, csak a következő hónap elején, illetve általában a bérek is a teljesítménnyel nőnek, tehát egy új munka kezdetekor szinte biztos, hogy csak a minimumot fogja kapni, pedig ekkor kell az albérletet berendezni, és az életet elkezdeni.

A fiataloknak, akiknek a kezdetekkor lenne picit több pénzre szükségük, hogy elkezdhessék az életüket, és pontosan akkor kapnak nagyon keveset, elég nehéz. Számukra tökéletesen ideális a személyi kölcsön alacsony jövedelemre, hiszen a hirtelen szükséges pár százezer forintot aztán akár 1-2 év alatt is gyorsan visszafizethetik.

A másik eset, amikor egy családnak nagy szüksége van személyi kölcsönre, például az ünnepek környékén, jelen esetben például a karácsonykor. Karácsonykor szeretünk ajándékozni, főleg gyermekeinket szeretnénk megajándékozni valami kedvessel, de a létminimum miatt erre nem marad keret és még kölcsönt sem lehet általában felvenni, mivel a jövedelmünk nem éri el a minimum határt. Pedig a fizetésből mindig lehet egy kicsit félretenni, tehát vissza lehet így is fizetni a kölcsönt, de sajnos a bankok kevésbé bíznak. Természetesen nem mindegyik, hiszen az a bank, amelyik felismerte ezt a problémát, az már kínál alacsony jövedelemre is személyi kölcsönt. Nézzünk néhány példát, hogy melyik bankhoz érdemes fordulni, ha személyi kölcsönre van szükség, de alacsony a jövedelem.

Ezekhez a bankokhoz fordulj ha alacsony a jövedelme

K&H bank még akciós kamatot is add

K&H bank mindig kedvező feltételekkel kínálja hiteleit, legalábbis a normál és megszokott hitelek között vagy mindig találkozunk egy kedvezményes lehetőséggel, vagy tényleg egy nehezebb sorsú, alacsony jövedelemmel rendelkező réteget szólítanak meg bizonyos hitelformáikkal.

A szabad felhasználású mostani személyi kölcsönt is kedvező körülményekkel, fix törlesztőrészlet mellett kínálják, induló díj nélkül. A kölcsönösszeg 300 ezer és 5 millió forint között lehet, de már a havi nettó 80-250 ezer forint igazolt jövedelemmel igényelhető, 17,2% THM mellett. Akciós kamattal ez a hitel 2017.január 15-ig igényelhető.

CIB banknál is elérhető hitel

Pár ezer forinttal kevesebb jövedelemmel rendelkezőknek a CIB bank nyújt jó kölcsön ajánlatot, hiszen náluk 73.815 Ft-os minimum jövedelemmel is igényelhető személyi kölcsön.

Sberbank csúcs kölcsön  ajánlata

A legkedvezőbb ajánlatot ma is a Sberbank nyújtja, ahol már minimum 68.000 Ft nettó jövedelemre kérhető személyi kölcsön. Náluk is a gyors bírálat és a könnyű ügyintézés a jellemző, és tényleg kedvező feltételeket nyújtanak a hiteligénylőknek. Nézzünk tőlük egy példát.

Sberbank Fair Expressz Személyi kölcsön - alacsony jövedelműeknek
Sberbank Fair Expressz Személyi kölcsön – alacsony jövedelműeknek

A minimum igényelhető összeg 300.000 Ft, amelyet ha 1 év alatt, tehát 12 hónap alatt szeretnénk törleszteni, akkor az első hónapban 3.748 Ft-ot kell fizetni, a másodiktól pedig 29.359 Ft-ot. Ezt egy háztartásban élők azért könnyen meg tudják fizetni, és láthatjuk, hogy nem több 10 évig kell a hitelt törleszteni, hanem akár 1 év is elég lehet, de természetesen választhatjuk a 2 évet is, abban az esetben a második hónaptól már csak 15.088 Ft lesz a havi törlesztődíj.

Összefoglalva

A bankok ajánlatai alapján láthatjuk, hogy megéri a személyi kölcsön alacsony jövedelemre lehetőségét is választani.

Jó ennek a lehetőségnek a tudatában lenni, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy kölcsönhöz kell folyamodnunk és jó ha tudjuk, hogy nem csak nagy összegeket lehet felvenni, hanem kisebbeket is, méghozzá olyanokat, amelyek rövid időn belül törleszthetőek is. A személyi kölcsön alacsony jövedelemre tehát nem csak reklám, hanem egy létező hitelkonstrukció.

Mentés

Mentés

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása