Autóhitel öreg autóra, azaz a kicsi is nagy segítség

Mi számít öreg autónak?

Sokakban merűl fel a kérdés: Autóhitel öreg autóra? Igen! De mi is számít öregnek egy autónál? Nos, az öreg autó korban még alig-alig tinédzser, sőt inkább csak amolyan kiskamasz, ha az emberi léptéket vesszük figyelembe.

Mivel egy kisteherautó már 12 évesen, a személy gépkocsi pedig 15 évesen sajnálatos módon már öregnek számít!

hirdetes

Autóhitel öreg autóra, de milyen feltételekkel?

Ettől függetlenül, már az úgynevezett öreg autókra is megtalálhatóak bizonyos autóhitel lízingek, ahol legjobb esetben akár 36 hónapos futamidőre is meg lehet vásárolni a hőn áhított, mások szerint öregecske autót, ami azonban nekünk a legféltettebb kincsünk, szemünk fénye lesz.

Legoptimálisabb esetekben ilyenkor az önerő résznek nem kell többnek lenni, mint a teljes vételár 40%-a, és szerencsés esetben a futamidő,előreláthatóan 60 hónap, azaz öt év. Ez igen kedvére való lehet bárki számára, aki öreg autót szeretne vásárolni.

Mi szükséges hozzá?

Sajnos van egy olyan kritériuma is ezeknek a kondícióknak, hogy terepjáróra, illetve nagyobb értékű, luxusautókra nem terjedhet ki, tehát értelemszerűen csak kisebb,városi kocsikhoz lehet hozzá jutni. Ami azért lássuk be, még így is remek segítség azoknak, akik kevesebb pénzből élnek, nem milliomosok, és nem tudnak egy összegben kifizetni akár egy fél pár görkorcsolyát sem.

Egy öreg autó, részletben való megvásárlásához, a már említett önrészen kívül szükség van még a vevő személyes okmányaira is, ami a személyi igazolványt, lakcímkártyát, TB – igazolványt, adókártyát és a jogosítványt foglalja magába, pontosabban mindezek fénymásolata is elegendő.

Ezenkívül fontos, hogy legyen egy jövedelemigazolás is, hiszen annak alapján számolható ki, mennyi az önerő illetve a további törlesztő részletek összege. Amennyiben cégen belüli vásárlásról van szó, abban az esetben kell még a cégkivonat, Nav-os folyószámla kivonat, amin tisztán látszik, hogy a cégnek nincsenek tartozásai, és az előző évi mérleg.

A megvásárolandó öreg autó piaci értéke nem lehet alacsonyabb, mint 200.000Ft, de az eladási árértéke nem lehet kevesebb, mint 1.5 M Ft. Ezért érdemes nagyon alaposan és körültekintően választani a megvásárolandó, öreg autók között, hogy mindenki maximálisan jól járjon, és a szerződéskötés után is jól érezzék magukat a szerződő felek.

Természetesen itt is nagyon alaposan át kell olvasni minden betűt, ki nem hagyva azokat a bizonyos apró betűs részeket sem, amik szinte minden esetben a lap alján található.

Az önerő részen kívül, egyéb más, felmerülő költséggel nem kell számolni a vevőnek, ha egy előre megírt, cégen keresztüli kalkulációs megoldást választunk, – több ilyen cég is megtalálható az interneten,- érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, hiszen minden forint, mindenkinek számít, hiszen ha nem így lenne, nem lenne szükség az öreg autóknál a hitelre.

Személyre szabott, ingyenes hitelkalkulációkat lehet lementeni a világhálóról, ahol garanciálisan vállalják, hogy a vevő számára a legoptimálisabb autóhitelt fogják megtalálni.

Ajánlatos azért több hitelekkel foglalkozó oldalt is átmazsolázni, mert akkor szinte biztos, hogy nem nyúlunk mellé, és gyümölcsöző lesz a megkötött hitelszerződés mind két fél számára. Fontos és elsődleges szempont a biztonság és a megbízhatóság, amire minden esetben nagyon ajánlatos oda figyelni.

Érdemes akár referenciákat, esetleg kommenteket olvasni, hogy kapjunk visszajelzést az általunk kiválasztott hitelajánlatot tévő cégről. Lényeg, hogy ne kapkodjunk, ha nem muszáj, és amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy jó helyen járunk-e, akkor bátran forduljunk személyes szaktanácsadásért egy nem internetes céghez, ahol szintén ugyanúgy ki tudják számolni számunkra a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, megvásárolandó öreg autónkra.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása