Autóhitel aktív bárosoknak? Létezik ilyen megoldás?

Az autóhitel aktív bárosoknak is elérhető, léteznek olyan segítségek, illetve mankók, amivel ők is hitelhez juthatnak. Ez leginkább a lakossági ügyfelek számára elérhető, nekik nyújt segítséget néhány empatikus pénzintézet.

A dolog úgy néz ki, hogy amennyiben személyautót szeretne valaki vásárolni, de a teljes összeg nem áll rendelkezésére, akkor legalább a 25% önerőre szüksége van, ha forint alapú a hitel. Viszont ha eurós, akkor ez a szám 40%-ra emelkedik. Természetesen itt is érvényes az, hogy megvásárolandó gépkocsi kora nem haladhatja meg a hitel lejártakor a 15 évet. A hitel vagy lízingszerződés időtartama nem lehet hosszabb, mint minimum 1, maximum 7 év.

hirdetes

Ezeket a paramétereket érdemes már a megkötéskor alaposan átbeszélni, mivel ebben az esetben mindkét fél számára egyértelművé válik a leendő szerződés értelmezése. Ha valaki aktív bárlistán van, akkor azonban csak más nevére kapható a hitel. Például szülő, gyermek, házastárs.

Más a helyzet azonban, ha a bárlista passzív státuszában vagyunk, ez ugyanis azt jelenti, hogy valaha volt bajunk a törlesztéssel, ám a hitelt visszafizettük. Ebben az esetben a pénzintézetek, ha nem is túl könnyen, de adhatnak autóhitelt bárlistásoknak is.

Az is fontos kritérium, hogy az autónak legalább 500.000Ft lehet az értéke, alacsonyabb összegű gépjárműre nem lehet megkérni az autóhitelt a bárlistásoknak sem. Ha egy bárlistás cég, vagy vállalkozás szeretne autóhitelt igényelni, nagyjából ugyanezekkel a feltételekkel teheti, azzal a különbséggel, hogy ekkor csak a lízing jöhet szóba, autóhitel, mint olyan, nem alkalmazható, ugyanis az nem természetes személy. Náluk az önerő akár forint, akár eurós alapú, minden esetben 20%, és a futamidőt nekik egészen 8 évig is kihúzhatják.

Autóhitel aktív bárosoknak? Sajnos nem valósszínű

Az autóhitel bárosoknak mindezektől függetlenül nem minden esetben egyszerű, ezt pontosan tudják azok, akik sajnos erre a perifériára kerültek, akár önszántukból, saját akaratukból, akár egy valamilyen véletlen és nem várt kellemetlen élethelyzetből kifolyólag. Ugyanis nem titok, hogy aki egyszer belekeveredik egy ilyen típusú adósságspirálba, az nagy valószínűséggel nem igazán tud egyhamar kikecmeregni belőle, ez amolyan ördögi kör esete.

Éppen ez miatt a bankok illetve a hitelintézetek nem igazán szívesen állnak szóba a számukra problémás ügyfelekkel, és nehezen mutatnak hajlandóságot arra nézve, hogy egyáltalán megtudják a nem fizetések valódi okát. Hiszen akadnak olyan esetek is, amikor az ember abszolúte önhibáján kívül kerül abba a szituációba, hogy nem tudja tovább fizeti az esetleges törlesztő részleteit. Ilyen például az, ha véletlen, vagy munkahelyi balesetet szenved, amitől ideiglenesen munkaképtelenné válik, vagy ami még rosszabb, elveszíti az addigi biztosnak hitt munkáját.

Ezzel szemben pedig ott vannak azok, akik szándékosan nem fizetnek, pedig tudnának és ez által egy kalap alá kerülnek. Viszont az is tény, hogy vannak olyan bárlistások, akiknek valóban nem lenne szabad újabb és újabb autóhitelhez jutnia, valamint be kellene látnia, hogy ez a fajta hitel megoldás nem neki lett kitalálva, jobb, ha valamilyen más megoldást igyekszik találni a maga számára.

De ott vannak azok, akik ténylegesen megbízhatóak, tisztességgel fizetik a törlesztő részleteket, és akarnak mielőbb kikászálódni abból a kényelmetlen és sokszor megalázó helyzetből, mint maga az úgynevezett KHR lista.

A passszív bárosok jó esélyekkel indulnak autóhitel ügyben!

Azok a személyek, vagy vállalatok, cégek, akik nem élnek vissza az újbóli segítségnyújtással, szinte majdnem biztos, hogy a tőlük telhető leggyorsabb módon fognak igyekezni rendben tenni anyagi helyzetüket, és a BAR listáról lekerülni.

Nekik igaziból nagy segítség, hogy ebben a helyzetben is megkapták a hőn áhított autóhitelt, mert elképzelhető, hogy azzal tudják tovább folytatni a munkájukat, amivel pedig pénzt kereshetnek. S íme, az újbóli ördögi kör, hiszen dolgozni, pénzt keresni lehet, hogy csak a hitelből vásárolt autóval tudnak, viszont ha van fizetésük, máris tudják fizetni a hiteltörlesztésüket is. Mindenki jól járhat, amennyiben megadják a lehetőséget a BAR listán lévő egyéneknek, akiknek a valóságban, tényleg szükségük van erre.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása