Jófogás ingatlanok és más hirdetési lehetőségek

Amikor ingatlanunk értékesítése mellett döntünk, akkor több lehetőségünk van annak meghirdetésére, például a jófogás ingatlanok oldalon. Természetesen egy kérdést fel kell előtte tenni magunknak, mi magunk kezdjük el meghirdetni az ingatlant, vagy ingatlanosra bízzuk? Azt fontos tudni, hogy az ingatlanközvetítő cégek jutalékért dolgoznak, amely sok esetben akár borsosnak is bizonyulhat. Általánosságban elmondható, hogy pár százalék jutalékot kérnek el az eladási ár után. Cikkünkben azt járjuk körbe, hogy mi magunk hol tudjuk meghirdetni az ingatlanokat.

Magánhirdetések ingatlan – mire figyeljünk hirdetés feladásnál

Minden ingatlanhirdetés sarkalatos pontja a képek minősége. Tiszta és rendezett otthonról szabad csak képet készíteni, de közben arra is kell ügyelni, hogy némiképpen otthonos legyen. Világos és napos időben kezdjük el a fényképezést, hiszen ilyenkor születhetnek a legszebb képek. Nappal szembe soha ne fényképezzünk! Ha egy luxusingatlan értékesítése a cél, akkor viszont azt javasoljuk, hogy egy profi fényképészre bízzuk a munkát. A fényképeken minden esetben az adott ingatlan legelőnyösebb oldalát kell bemutatni. Egy hirdetési oldalon mindig van egy első kép, amely megjelenik a listaoldalon.

hirdetes

Ennek a képnek kell a legjobbnak lennie. A potenciális vevők nagy része ez alapján fogja eldönteni, hogy rákattintson-e a hirdetésünkre. A hirdetés mellé természetesen szöveg is dukál és annak is hatalmas a jelentősége. Az érdeklődő figyelmét fent kell tartani, hogy végigolvassa hirdetésünket. Egy informatív szöveg, amely minden sallangtól mentes csak nyerő lehet.

A szöveg elején igyekezzünk kitérni azokra a tulajdonságokra, amelyek miatt az ingatlan szimpatikus lehet a vevőjelölteknek. Mindig olyan hirdetési felületeket válasszunk, amelyeknél sok a potenciális vevő jelölt. Ha egy nem túl látogatott oldalra töltjük fel a hirdetésünket, akkor nem valószínű, hogy értékesítés lesz a dologból. Nézzük meg, hogy ma hol hirdetnek sokan és hol találhatunk több potenciális vevőjelöltet.

ingatlan.com budapest

Teljesen mindegy, hogy budapesti vagy vidéki ingatlant szeretnénk meghirdetni, az ingatlan.com országos lefedettségű és igen nagy látogatottságú portál. Magánszemélyként többféle hirdetési csomag közül is lehet választani.

Az ingyenes csomag szöveges hirdetést és 3 alaprajz fotó csatolását teszi lehetővé. Itt sajnos képeket nem lehet megosztani, így talán nem is nagyon érdemes ezt az opciót választani. A 30 napos csomag jelenlegi ára 14 990 Forint. Szöveges hirdetés, 3 alaprajz, 20 fotó, kiemelési lehetőség és eladó tábla jár a csomaghoz. A 60 napos csomag 24 990 Forint és abban tér el a 30 napos csomagtól, hogy 60 napig lehet kint a hirdetésünk és kedvezőbb az ára, mint ha kétszer 30 napos csomagot vásárolnánk. A 6 hónapos csomag ára 99 000 Forint.

Az előzőekben felsorolt szolgáltatásokon túl színes figyelemfelkeltő felirattal lehet kiemelni a hirdetést és prémium hirdetésfigyelőt is kaphatunk. Emellett természetesen számtalan egyéb kiemelési lehetőséget is biztosítanak, amelyek segítenek a vásárlók figyelmének felkeltésében. Extra kiemelés 990 Ft/nap, felirat 1990 Ft/hét, energiatanúsítvány elkészítése.

Marketplace ingatlan

Az ingatlan.com, a jófogás ingatlanokon felül még a Marketplace is rendelkezésünkre áll, hogy feladjuk hirdetésünket. A Marketplace portált nagyon sokan böngészik, de itt is kiemelkedő fontossággal bír a fénykép. A hirdetési felületre lépve ki kell választani, hogy ingatlant szeretnénk eladni. Be kell állítani, hogy eladásról van szó és nem kiadásról. Fel kell tölteni a képeket, majd a hirdetés szövegét. Itt lehetőségünk nyílik kulcsszavak beállítására is, amelyet mindenképpen ajánlunk mindenkinek. Érdemes az ingatlanra jellemző kulcsszavakat használni, illetve olyan kifejezéseket is, amelyekre sokan rákeresnek.

Ne felejtsük el a várost is megadni, hiszen sokan ez alapján keresik az ingatlanokat. Ha minden adatot kitöltöttünk, akkor egy rövid elbírálás után máris megjelenik a hirdetésünk a Marketplace oldalán.

Ingatlan – jófogás ingatlanok

A jófogás ingatlanok oldalon egy rövid regisztrációt követően tudunk hirdetést feladni. Ezután a hirdetésfeladás gombra kattintva máris elkezdhetjük hirdetésünk szerkesztését. Itt szintén ügyeljünk arra, hogy jól pozícionáljuk a hirdetésünket és a lehető legalaposabban végezzük el a kategóriába sorolást. Összesen 10 fényképet lehet feltölteni, de oda kell figyelni arra, hogy minimum 640 * 640, maximum 1920 * 1920 pixel lehet a feltöltendő kép.

A beállításoknál mindenképpen töltsük ki a következőket: szobák száma, fűtés típusa, a kilátást, hogy van-e lift, bútorozott vagy sem, az ingatlan állapotát, az emeletet, az ingatlan típusát, hol lehet parkolni, az ingatlan rendelkezik-e erkéllyel vagy terasszal és természetesen, hogy mekkora a mérete. Amennyiben minden fontos információt kitöltünk és minőségi képeket csatolunk a jófogás ingatlanok hirdetésünkhöz, akkor elképzelhető, hogy az oldal nagy látogatottsága miatt igen gyorsan el fog kelni az ingatlan.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása