Hitelkártyával sok minden kifizethető

Hitelkártyával nagyon sokfajta kiadást tudunk fedezni, ráadásul azonnal. Akik már használnak hitelkártyát azok tudják, hogy csak akkor érdemes belevágni, ha a törlesztést időben ki tudjuk fizetni. Ha ez nem történik meg, akkor nagyon sokba tud kerülni a hitelkártyával történő fizetés.

OTP hitelkártya

Jelenleg az OTP-nél nyári akció zajlik, így 20 000 Forint feletti vásárlás esetén 0% THM-et kínál hitelkártyáihoz. A hitelkártya emellett utólagos részletfizetéssel rendezhető, ráadásul a törlesztőrészletek is egyenlő részletben érkeznek. Ha ez mind nem lenne elég, akkor 1% visszatérítést is adnak a vásárlások, valamint a csoportos beszedések hitelkártyával történő kifizetése során. További 2 százalékot is vissza lehet kapni, ha mindig az évszaknak megfelelő kategóriájú terméket vásárolunk.

hirdetes

Tavasszal a divat- és sportruházat, nyáron az utazás és a szállás, ősszel az elektronikai cikkek, valamint a lakberendezési termékek és télen a szórakozás, valamint az éttermi fogyasztás tartozik a szezonális kártyahasználathoz. Ez összesen éves szinten mintegy 50 000 Forint körüli megtakarítást is eredményezhet. Ha most kötjük meg a kártyaszerződést, akkor a fentieken kívül további 2000 Forint belépési bónusszal is jutalmazzák az ügyfeleket.

Online hitelkártya igénylés – hitelkártyával könnyebb

Az OTP-nél a hitelkártya igénylés egy telefonos előszűréssel is elindítható. Első lépésben egy visszahívást kell kezdeményeznünk a honlapon keresztül. Ezután a banki ügyintéző kolléga felveszi velünk a kapcsolatot és elvégzi az előszűrést. Ha az előszűrés során mindent rendben talált, akkor tudunk időpontot foglalni egy OTP bankfiókba. A fiókban történik meg a szerződés aláírása és itt lehet majd átvenni a hitelkártyát is. Ha nem szeretnénk befáradni a fiókba, akkor természetesen mindez postai úton is megoldható, így a kártyát is el tudják postázni részünkre.

Legjobb hitelkártya – hitelkártyával sok minden kifizethető

A hitelkártya hatalmas előnye, hogy mindig kéznél van és bármit ki lehet vele fizetni, azaz állandóan a rendelkezésünkre áll. A pénzvisszatérítés további hatalmas előnyt jelent, ha amúgy is gyakorta fizetünk bankkártyával, hitelkártyával. A bankok pénzét általában 45 napig használhatjuk kamatmentesen, így eddig érdemes mindig feltölteni a keretet, hogy ne fizessünk túl sokat a kártyahasználatért. Igényléskor általában kérnek egy jövedelemigazolást de ettől eltekintenek, ha az adott bankba érkezik meg a jövedelmünk már legalább 3 hónapja.

Sok esetben a jövedelemigazolás kiváltható egy bankszámlakivonattal is. Hogy pontosan melyik a legjobb hitelkártya azt nehéz lenne megmondani, de az biztos, hogy első körben mindig saját bankunknál kell érdeklődni, hiszen sok esetben a már meglévő ügyfeleknek kedvezményeket is biztosítanak és nem kérnek jövedelemigazolást sem. Ma Magyarországon szinte már nincs is olyan bank, amely ne kínálná fel a hitelkártya igénylés lehetőségét.

MKB hitelkártya

Az MKB-nál jelenleg 5 féle hitelkártya kérhető. A különféle hitelkártyák más és más kedvezményeket nyújtanak, ezért érdemes mindegyik kártya leírását alaposan áttekinteni, esetleg a banki kollégákkal egyeztetni, hogy számunkra melyik megoldás lehet a legjobb. MKB Easycard és Easycard Gold, Miles and More Standard és Gold hitelkártya, Energia Plusz Kártya. Az Easycard hitelkártya igénylése esetén 1 százalék pénzvisszatérítést adnak a vásárlások és a csoportos beszedések után. Belföldön, valamint külföldön is jutalékmentes vásárlást biztosít a hitelkártya. Itt is maximum 45 napig lehet kamatmentesen felhasználni a keretösszeget és használható vásárlásra, készpénzfelvételre, valamint csoportos beszedések kiegyenlítésére is. Ezek a hitelkártyák érintőkártyák és PayPass funkcióval rendelkeznek.

Az Easy Card Gold kártyához a fentieken túl egy díjmentes, a világ minden országára kiterjedő utazási biztosítás és asszisztencia szolgáltatás is jár. Lehetőség van a díjmentes sürgősségi készpénzfelvételre és kiemelt kedvezményeket is biztosítanak a kártyával rendelkezőknek. A Miles and More kártya az utazók körében népszerű, hiszen díjmentes Törzsutas tagságot biztosít és ajándék induló mérföldeket is ad. Minden egyes vásárlásnál gyűjteni lehet a mérföldeket és belföldön, valamint külföldön is jutalékmentesen lehet a hitelkártyával fizetni. A kártya érintéses fizetésre alkalmas.

A Standard kártyánál 3000 mérföldet adnak ajándékba. A Gold kártya esetén 8000 ajándék induló mérföldet kapunk, valamint további kiemelt kedvezményeket. Jelenleg a kedvezmények a bécsi repülőtér várójában és a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér várójában érvényesíthetők. A budapesti terminálon a Mastercard Airport Lounge-ba 2500 Forint a belépés és 1 vendéget is magunkkal vihetünk, a belépődíj ebben az esetben 5000 Forint lesz. Ha 2 év alatti gyermekkel lépünk be akkor számára a belépés ingyenes. Ezen felül a Danubius szállodaláncnál szállásfoglaláskor 5 % kedvezményt kaphatunk, a Dr. Rose-nál 10-20 százalék kedvezményt.

Láthatjuk, hogy ez a kártya tényleg nagyon jó lehet azoknak, akik egy évben többször is elutaznak külföldre és mindezt repülővel teszik. Az Energia Plusz kártya maximum 1000 Ft/szolgáltatói kedvezményt biztosít az NKM Zrt és az NKM Áramszolgáltató Zrt. csoportos beszedési megbízásainak hitelkártyával történő fizetése esetén.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása