K and H személyi kölcsön – a fontosabb tudnivalók

A k and h személyi kölcsön ma már fix kamattal is elérhető, amely nagyon sok családnak jelenthet megnyugvást. Az állandó kamatváltozások miatt azok, akik nem fixálják hiteleiket nagyon gyorsan bajba kerülhetnek.

Személyi kölcsön

Most nézzük meg, hogy egy személyi kölcsön általánosságban miben tud nagy segítséget nyújtani. Nagyon sokfelé olvashatunk a személyi kölcsönökről, hiszen ezeknek a hiteleknek a népszerűsége töretlen. Az elmúlt években Magyarországon nem igazán apadt a hitelfelvételi kedv, hiszen ezek a hitelek szabadon felhasználhatók és nagyon gyorsan és egyszerűen igényelhetők. Ma már online hiteligénylés is elérhető a legtöbb pénzintézetnél, amelyek még jobban felgyorsítják a hitelfelvételt. A személyi kölcsön tökéletes megoldás azokra az élethelyzetekre, amikor sürgősen van szükségünk egy bizonyos összegre. A kölcsönnel kapcsolatos feltételek aránylag könnyedén teljesíthetők és a kamatozásuk az elmúlt évek során kedvezőbb is lett.

hirdetes

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy hitelfelvétel előtt itt is alaposan mérlegelni kell a család anyagi helyzetét. Csak azt az összeget érdemes felvenni, amelyre tényleg szükségünk van, hiszen kamatot mindenképpen kell fizetni a felvétel után. A hitelfelvétel során nem fognak fedezetet kérni és nem fogja jelzálog terhelni meglévő ingatlanunkat, mint az egy ingatlanhitel esetében biztosan megtörténne.

Ennél a hitelnél nem kell azon aggódni, hogy saját lakásunkat vagy házunkat elárverezteti a bank hiszen nem ajánljuk fel fedezetként. A kölcsön további előnye, hogy semmit sem kell leigazolnunk a bank felé, azaz bármire elkölthetjük anélkül, hogy számlákat kellene benyújtanunk a költésről a bank felé. Jellemzően nyaralások, tanulmányi költségek, felújítási munkák, berendezési tárgyak vagy akár különféle vizsgálatok finanszírozása esetén szokták az ügyfelek igénybe venni.

K&H személyi kölcsön feltételei

A k and h személyi kölcsön végig fix kamattal és törlesztőrészlettel bankfiókban vagy mobilbankon keresztül is igényelhető. A személyi kölcsön mellé lehetőségünk nyílik törlesztési biztosítás megkötésére is. Jelenleg a THM 14,8 és 19,3% között mozog. A bank felé minimum 300 000 Forintos jövedelmet kell leigazolni annak érdekében, hogy a személyi kölcsönhöz hozzájuthassunk. A bank oldalán található egy kalkulátor is, amelynek segítségével nagyon gyorsan megtekinthetjük, hogy a tervezett összeg esetén mennyi lesz a havi törlesztőrészlet és azt is, hogy a futamidő végéig összesen mennyit kell majd visszafizetnünk a banknak.

Például egy 3 000 000 Forintos személyi kölcsön 6 éves futamidőre havi 54 903 Forintos törlesztőrészlet megfizetése mellett igényelhető. Az éves kamat fix 13,2 százalék, a THM 14,7% és a teljes visszafizetendő összeg 4 683 492 Forint. Ha azonban egy kicsit csökkentjük a futamidőt, akkor például 5 éves futamidő mellett a havi törlesztőrészlet 58 567 Forint lesz, de a futamidő végéig összesen 4 161 620 Forintot kell csak visszafizetni. Láthatjuk, hogy minél rövidebb futamidőt választunk, azaz minél kevesebb ideig használjuk a bank pénzét annál olcsóbb lehet a személyi kölcsönünk.

Az online igénylés különös feltételei a következők: egyedüli használatban van a banknál vezetett számla, már legalább 6 hónapja él a számla és erre érkezik a jövedelem, amely eléri a minimum 150 000 Forintot és nem szerepelünk a KHR listán. A k and h személyi kölcsön kapcsán további kitételek is vannak, így a kölcsönfelvevő már betöltötte a 18 éves életkort és a kölcsön lejártakor nem éri el a 65. életévét.

Ha ez megtörténik, akkor a bank mindenképpen adóstárs bevonását fogja kérni. A hitelfelvevőnek mindenképpen rendelkeznie kell Magyarországi bejelentett lakcímmel. A munkaviszonyt illetően elvárás az 1 év és ha vállalkozóként szeretnénk igényelni a kölcsönt, akkor egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezni.

K&H személyi kölcsön gyakori kérdések

A K and H személyi kölcsön gyakori kérdések között szinte mindig szerepel, hogy „Fog-e vajon adni a K&H személyi kölcsönt?” Erre az a válaszunk, hogy ha a feltételeknek megfelelünk, akkor minden bizonnyal. A személyi kölcsönök kapcsán nem olyan nehéz teljesíteni a feltételeket, de az biztos, hogy az elvárt jövedelmet le kell igazolni, hiszen egyik bank sem ad úgy hitelt, ha nincsen meg rá az adós fedezete. „Ki jogosult a hitelfelvételre?”

A hitelt aktív vagy passzív KHR lista esetén nem tudják folyósítani és legalább 3 hónapos munkaviszonyt is kell igazolni. „Egyedül is lehet hitelt felvenni?” Természetesen, ha a feltételeknek megfelel az adós, akkor egyedül is tud hitelt felvenni. Ha viszont egyedül nem tudja az elvárt jövedelmet leigazolni, akkor mindenképpen adóstárs bevonását fogják kérni.

K&H hitel vélemények

A K&H hitel vélemények néhol fellelhetők az interneten, de mi mindig azt javasoljuk, hogy érdemesebb a banki ügyintézővel egyeztetett időpontban találkozni és minden, a hitelre vonatkozó kérdésünket feltenni. Ezekre a véleményekre nem minden esetben érdemes alapozni, hiszen mindenkinek mások a körülményei, teljesen más összegben veszünk fel hitelt és teljesen más lesz a futamidő is, így valószínűleg a törlesztőrészlet is. A k and h személyi kölcsön már nagyon régóta a bank termékpalettáján van és eddig is már számtalan elégedett ügyfél vette igénybe, érdemes átgondolni és a hitelfelvétel mellett dönteni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása