Jelzálogjáradék időseknek

A pénzintézetek jelzálog fejében szabadon elkölthető járadékot ajánlanak idősebb ügyfeleiknek. A megfelelő ingatlanfedezet elfogadása után egy nagyobb pénzösszeget folyósítanak elsőként, majd ezután a szerződésben már előre meghatározott havi összeget folyósítanak, szintén előre meghatározott időtartamra.

A jelzálog járadék törlesztésének módjai

Mindemellett a lekötött ingatlant továbbra is használhatja az ügyfél, tehát az életmódján nem kell változtatnia. Kizárólag a jelzálogjáradékra jogosult elhalálozása után kerülhet sor a hitelnek és egyéb költségeinek visszafizetésére. Amennyiben vannak örökösök, akkor lehetőségük van eldönteni, hogy a teljes tartozás t egy összegben visszafizetik-e, ezzel teljes mértékben tehermentesítve az ingatlant, vagy részletekben szeretnék-e ezt rendezni, esetleg saját maguk értékesítik az ingatlant és a már megkapott vételárból rendezik a hiteltartozást.

hirdetes

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajánlatot?

Ha valaki időskori életjáradékot szeretne igényelni, akkor a sok ajánlatból érdemes először kiválasztani a legmegfelelőbbet, ezután következhet az alapos egyeztetés a kiválasztott pénzintézet ügyintézőjével, mivel vannak olyan dokumentumok, amelyeknek a bank követelményei szerint kell elkészülniük.
Amikor a megfelelő járadék kiválasztásába kezdünk, fontos, hogy az általunk elvárt nagyságú havi pénzösszeget biztosítani tudja a bank, az sem mellékes, hogy milyen kamatokkal, egyéb díjakkal és költségekkel kell szembenéznünk. Jó, ha az ügyintézés minél gyorsabb, hogyha szükségünk van rá, akkor az egyszeri nagyobb juttatást és a havi járandóságot mihamarabb megkaphassuk. Az ügyintézés annál zökkenőmentesebb és gyorsabb, minél tapasztaltabb ügyintézőt tudunk választani.
A pénzintézet a saját részéről először az ingatlan megfelelő voltáról fog meggyőződni, majd a jogi dolgoknak néz utána, például van-e használatba vételi engedély, vagy lakóingatlanként van-e nyilvántartva az ingatlan. Ezután következhet a dokumentumok ellenőrzése, szükségünk lesz a személyi igazolványra a lakcímkártyával, az adókártyára, a tulajdoni lapra, az ingatlan alaprajzára, valamint a biztosítási kötvényre.
Amiért a jelzálogjáradékot érdemes lehet igényelni, az az egyszeri nagyobb bármire elkölthető pénzösszeg, a nagy biztonságot és jó életkörülményeket lehetővé tevő havi jövedelem, ha valaki nyugdíjasként már semmiképpen nem szeretne dolgozni.
Maximálisan az ingatlan forgalmi értékének 80%-a vehető fel, ezt törvény szabályozza. A kamatok 8 és 12% között mozognak.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása