Ingyen wifi 2017-ben itt érhetőek el

Idén januártól már közel 2000 magyar településen működik ingyen wifi. A Telekom legújabb szolgáltatásának köszönhetjük az ingyenes szolgáltatást, amely már több nagyvárosban is működik. November környékén a Telekom már bejelentette, hogy mire készül, de a wifihotspot hálózat kiépítése mostanra teljesült.

Csak a szolgáltatóhoz tartozó kültéri és beltéri eszközök felhasználásával lehet elérni az ingyenes hálózatot és csak bizonyos díjcsomagokhoz párosították.

hirdetes

A működéshez szükséges alkalmazás letöltése után a szolgáltató által megadott kóddal lehet aktiválni az ingyenes szolgáltatást. A beállítások gombok alatt érdemes egy emlékeztetőt is beállítani, ha a telefon olyan helyen van, akkor automatikusan is képes legyen csatlakozni a hálózathoz.

A legtöbb Telekomos ügyfél nagyon sokat spórolhat ezzel a lehetőséggel, így érdemes minél előbb megkérni a szolgáltatótól a szükséges kódot.

Debrecen ingyen wifi lehetőségek

A telekom által biztosított ingyen lehetőségek mellett a városban több helyen is rendelkezésre áll ingyen wifi kapcsolat. A Debrecen Plázánál található kapcsolatnál egyre oda kell figyelni, hogy a belépés gombra mindenképpen érdemes rákattintani, ha aktiválni szeretnénk a szolgáltatást. A Nagyerdőnél található egyetemnél is van kapcsolat, de ez csak a diákok számára elérhető.

Az Agrártudományi Könyvtár szintén ingyenes lehetőséget biztosít a beiratkozott könyvtárlátogatók részére. A városban megtalálható McDonalds éttermek is biztosítják ezt a lehetőséget, bár egy kicsit lassú, így egy hamburgert biztosan el lehet fogyasztani közben. A Műszaki Kar Könyvtára is engedélyezi az ingyen netezést a beiratkozott diákoknak.

A Fórumnál megtalálható KFC étterem szintén ingyen netezéssel hívogatja a diákságot és az éhes vendégeket. Az Inca Cafe 10 megabites wifi kapcsolatot kínál a helyben fogyasztóknak. A Taylor’s snack hasonlóan az McDonalds-hoz fogyasztással együtt vehető igénybe.

Szeged ingyen wifi lehetőségei

Szegeden a bevásárlóközpontok közül az Auchan és a Tesco ad ingyenes lehetőséget az érdeklődőknek. Emellett számtalan étterem kínálja az ingyenesen elérhető netezést. A Zero Art Cafe, a Jazz Kocsma, az Alabárdos Étterem, a Burger King, a Boci Tejivó, a HBH Bajor Söröző és a Stefánia Kávézó és Cukrászda is.

A hotelek sem maradhatnak ki a jóból, így az ingyen wifi elérhető a Hunguest Hotel Forrásban, a Novotelben, a Mátrix hotelben. Akik éppen a Széchenyi téren tartózkodnak, azoknak sem kell hálózat nélkül maradniuk, mert az egész téren fogható az ingyen net.

Azok a vendégek, akik autóbusszal érkeznek, Szegedre már a buszpályaudvaron megkezdhetik az ingyen netezést.

Budapest ingyen wifi helyei

A közlekedési csomópontokat figyelembe véve a Pillangó utcai metrónál, a Nyugati pályaudvarnál, Az Egressy úti 1-es villamos megállónál nyílik lehetőség az ingyen wifi igénybevételére. Ha a nagyobb közösségi területeket, nyilvános helyeket vesszük górcső alá, akkor a Mechwart ligetnél találunk ilyen lehetőséget.

A kávézókat és éttermeket képtelenség lenne felsorolni, érdemes annyit megjegyezni, hogy a legtöbb helyen működik az ingyenesen elérhető wifi szolgáltatás, bár ehhez valószínűleg fogyasztani is kell a helyszínen. Ugyanez vonatkozik a szállodákra is.

2016 novemberében a sajtóban már pedzegették, hogy a fejlesztési tárca már dolgozik az ingyenwifi szolgáltatás koncepcióján. Az ütemezésről azonban csak kormánydöntés után tudnak bővebb felvilágosítást adni. Annyit azonban tudni lehet, hogy 2018 második felétől már a magyarországi lakásokban élők is élhetnek a lehetőséggel. A Digitális Jólét Program név alatt futó kezdeményezés az ország minden településén biztosítja ezt a lehetőséget még a köztereken és a középületekben is.

A szélessávú hálózat fejlesztési programot a nyertesek 43 milliárd forintnyi támogatásból kell, hogy megvalósítsák. A teljes projekt összköltsége azonban közel áll a 63 milliárd forinthoz.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása