Így szereztünk pénz nélkül laptopot iskolakezdésre

Idén a családdal gyönyörű, külföldi nyaraláson vettünk részt. Négyesben utaztunk el a csodálatos görög tengerpartra a férjemmel és a két fiammal. Párom vezetett, így aránylag gazdaságosan kihoztuk az útiköltséget is, de azért a két hetes külföldi vakáció eléggé megterhelte a családi kasszát.

Persze egy percét sem bántuk meg, viszont augusztusban szembesültünk azzal, hogy a nagyobbik fiamnak a középiskolai első osztályba való indulása nagyobb kiadást jelent, mint amivel eddig kalkuláltunk.

hirdetes

Bár Csaba fiam talpraesett, én azért féltettem a nagy változástól, ami egy új városba való költözést jelent. Ha hetente csak 5 napra is.

dell laptop
dell laptop

Iskolakezdés új városban, új élettel

A fiam határozott jellem és kivételesen én is határozottan mondtam neki igent, amikor bejelentette, hogy Szegedre szeretne menni ősztől tovább tanulni, egy informatikai középiskolában. Körül néztünk és kalkuláltunk, kiszámoltuk mennyibe fog kerülni az utazás, a szállás és az étkeztetés illetve a középiskolai kötelező kiadásokkal is számoltunk.

Egy dologra azonban egyikünk sem gondolt. Csak a nyaralás után, a tanítás előtti utolsó hetekben döbbentünk rá, hogy szegény Csaba notebook nélkül iratkozott be az informatikai középiskolába. Otthon csak egy asztali PC-nk van, ami elég régi és a család többi tagja egyébként is közösen használja.

Így egyértelmű volt, hogy szereznünk kell Csabának egy új számítógépet, amit könnyedén tud majd az óráira is magával vinnie, otthon tanulni rajta és szabad idejében velünk tartani a kapcsolatot. Már csak az volt a kérdés, hogy milyen laptopot engedhetünk ilyen hirtelen meg magunknak.

Új HP laptop iskolakezdési akcióval, ajándékokkal Mivel Csaba járatos az informatika világában – hiszen ezért is megy műszaki informatikai középiskolába – így körbe nézett az interneten, hogy melyik márkák a legmegbízhatóbbak és melyiknek mi az előnye-hátránya. Hosszú töprengés után három márkára szűkítette le a kereséseit.

Az egyik a Lenovo egy nemrégiben kiadott, erős számítógépe volt, a másik egy külsőre is csodásan kinéző Dell notebook, a harmadik pedig egy ezüstös-szürke HP laptop volt kiváló műszaki paraméterekkel.

Hosszas tanakodás után a rendkívül kedvező árú Dell laptop mellett döntött, ugyanis egy erős processzorral szerelt, jó videókártyás gépet szeretett volna magának és ez a készülék minden igényét képes volt kielégíteni. Nem csak a külseje volt gyönyörű, de az erős konfigurációja is szimpatikus volt.

Nagyon jó ár-érték arányt képviselt a maga kategóriájában. Az Intel i5-ös processzor mellett 500 GB-os merevlemez és 4GB RAM is volt a gépben, és ami Csaba számára még fontosabb: egy 2GB-os GeForce 920M-es videókártya is.

Szülői öröm notebook vásárláskor a kezdőrészlet nélküli, 0%-os kamat

Nagy volt az öröm a családban, amikor szembesültünk vele, hogy az iskolakezdési akció keretében a szuper videókártyán kívül a további meglepetésben is lesz részünk. A laptop ugyanis 0% THM-es, kamatmentes kölcsönre, önerő nélkül elvihető.

Szerencsénk volt, hogy ráfutottunk erre a lehetőségre, mert fogalmam nincs, hogyan oldottuk volna meg ilyen gazdaságosan a laptopvásárlást. Az akcióban megvásárolt notebook-ot ugyanis mindenféle fizetés nélkül megkaptuk, egy gyors hitelbírálat után. Az első részletet is elég lesz majd csak következő hónapban kiegyenlíteni.

Ami nekem, mint anyának fontos, hogy nem kell a tartalékjainkat felélni az iskolakezdésbe belebetegedve, hanem teljesen ingyenesen juthattunk hozzá frissen felnőtt fiam első saját laptopjához. Ezzel az akcióval szerintem mindenkinek kedveznek a hitelintézetek, hiszen nemcsak, hogy nem kellett fizetnünk még a gépért, de az egész futamidő alatt nem fog egyetlen százalék kamatot sem felszámolni a bank a részletfizetések alatt.

Így tulajdonképpen olyan, mintha csak egy jóbaráttól kértünk volna kölcsön, akinek csupán annyit kell majd visszafizetni, mint amennyit kölcsönkértünk. Így már úgy gondolom, hogy nem lesz semmi gond az iskolakezdéssel.

Mentés

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása