Hűtőgépcsere program 2017

A nagy sikernek, a rengeteg pályázati beadásnak köszönhetően a hűtőgépcsere program 2017 évében is ki fog íródni, érdemes tehát addig megismerkedni az eddigi pályázatok lényegével, hogy tudhassuk, mi pályázhatunk-e és ha igen, akkor milyen feltételek mellett, illetve mire kell majd figyelnünk a pályázás során.

Az Otthon Melege Program – Hűtő- és fagyasztógépek cseréje

2014 óta él az Otthon Melege Program, amely támogatást nyújt a háztartások energiahatékonyságának javítására. A program egyik része, hogy támogatást nyújtson a háztartási nagygépek cseréjére, amellyel a nyugdíjasok és a nagycsaládosok rezsijének csökkenése érhető el.

hirdetes

Ezzel szeretnék a lakosság energia-felhasználását és Magyarország szén-dioxid-kibocsátását is csökkenthető valamilyen szinten – vagyis ezek a remények. Az Otthon Melege Program lényege, hogy a magyar klímavédelmi és energiahatékonysági célok elérését elősegítse. Várhatóan a hűtőgépcsere program 2017 évében is meghirdetésre kerül majd – erre utalnak a kijelentések.

A hűtőgépcsere program 2016-ban

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium becslése szerint rekordszámú pályázat érkezett be 2016-ban. Igaz, hogy a pályázat július elejétől szeptember elejéig volt kiírva, a jelentkezést már lezárták, hiszen a készlet eddig tartott. Ez történt egyébként az előző években is, amikor akkora volt a jelentkezés, hogy 2 nap alatt vége is lett a pályázati időszaknak. 2016. július 4-től volt nyitva, és július 28-án már le is zárták a 2016-os pályázatot, amelyben 25-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő összeget lehetett igényelni. A pályázatra országszerte 46 ezer pályázat érkezett be.

A pályázat egyébként valamikben változott az elmúlt évekhez képest, tehát fontos, hogy a hűtőgépcsere program 2017 évi felhívását is részletesen olvassák majd el azok, akik szeretnék benyújtani a pályázatot. Érdemes ezt azért is megtenni, figyelni a kiírás időpontjára és a beadás kezdő dátumára, hiszen a pályázat addig él, amíg a készlet tart. Az elmúlt 2 év tapasztalatai szerint pedig ez nagyon rövid időszak, hiszen rengeteg kérelem érkezik be.

2016-ban is elektronikus úton kellett benyújtani a pályázatot, amelyre július 1-jétől volt lehetőség a forrás kimerüléséig. Ügyfélkapus regisztráció volt szükséges hozzá, és természetesen néhány pont, amelynek meg kellett felelni. Ezek természetesen évente változnak, módosulnak, illetve más-más dolgok vonatkoznak az Otthon Melege Program egyes alpályázataira is. Az egyik legfontosabb, hogy magyarországi lakhellyel kell rendelkezni és egy épületre csak egy pályázati igény adható be.

Egyébként régiónként lehetett pályázni, amely érzéseink szerinte a hűtőgépcsere program 2017 évi pályázatában is így lesz majd. Az idei évben egy olyan újítás is volt, hogy a nagycsaládosok és a nyugdíjasok számára 2 nappal előbb nyílt meg a pályázat. Arról is szó esett természetesen, ha nagy lesz a túljelentkezés, akkor megemelik a forráskeretet.

Hűtőgépcsere program 2017

Várhatóan tehát – hiszen az idei évben is óriási volt az érdeklődés – jövőre is meg fog nyílni a pályázat, érdemes tehát figyelni a beadás kezdetének megjelenését, hiszen ennél a pályázatnál talán a gyorsaság az egyik legfontosabb, ami számít. A tavalyi évben 25 és 45 ezer forint közötti összegre lehetett pályázni, amely körülbelül 50 százalékos támogatást jelent. A pályázók fele egyébként A++ kategóriájú gépet szeretne beszerezni a jelenlegi gépe helyett. A hűtőgépcsere program 2017 évében is sok pályázatot vár.

Figyelje a pályázatokat, ne maradjon le a hűtőgépcsere program 2017-es pályázatáról.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása