Hogyan juthatok osztrák hitelhez BAR listásként?

Nem kevesen vannak abban a helyzetben, hogy Magyarországon már mindegyik bank visszautasította hitelkérelmüket, és nem tudják, ilyenkor mi a teendő, hogy mégis hitelt kapjanak.

Nos a választ az osztrák hitel jelentheti ezeknek az ügyfeleknek. Akár aktív, akár passzív KHR/BAR státusszal is rendelkezzen a Magyarországról érkező ügyfél, Ausztriában hitelt vehet fel, amennyiben a bank felé fel tud mutatni egy megfelelő értékű, és piaci szempontból megfelelő minőségű ingatlan fedezetet.

hirdetes

 

Itt válik tehát egyértelművé, hogy fedezet nélkül személyi kölcsönt az osztrák hitel sem nyújt sem normál, sem BAR listás magyarországi ügyfelek részére. A hitel összegét úgy tudjuk kikövetkeztetni, hogy az a fedezetként felajánlott ingatlan piaci értékének maximum 50%-át érheti csak el, tehát ha 4 millió Forint értékű kölcsönt szeretnénk, akkor minimum 8 millió Forint piaci értékű legyen az ingatlanfedezet.

Az osztrák hitel euró alapon igényelhető, és ezzel természetesen a hazai kamatoknál lényegesen alacsonyabb kamatszint érhető el, tehát olcsóbbak kint a hitelek, mint nálunk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása