Hogyan aktiválhatjuk SZÉP kártyánkat?

Mielőtt a SZÉP kártyát először használatba vennénk, mindenképpen aktiválni kell annál a pénzintézetnél, amelyik kibocsátotta azt. Mindhárom lehetséges banknál vannak bizonyos különbségek az aktiválás menetét tekintve, az azonban mindháromra jellemző, hogy vagy az internetes felületükön, vagy telefonon végezhető el a művelet.

Az OTP, a K&H, és az MKB aktiválási módjai

Az OTP SZÉP kártyáit jelenleg csak a megadott telefonszámon lehetséges aktiválni, ez a
06 1/3 666 222 normál díjas szám. Az aktiválás során szükség lesz a SZÉP kártya utolsó három számjegyére (ez a telekód, amelyet online belépéskor módosítani kell), és a születési dátumunkra. Az egész aktiválás maximum egy-két percet vehet igénybe, és ezután akár azonnal használhatjuk is a kártyánkat.

hirdetes

A K&H SZÉP kártyáit csak a pénzintézet internetes felületén keresztül aktiválhatjuk. Ehhez meg kell nyitni a munkavállalói oldalt, majd belépés után az aktiváláshoz meg kell adnunk a SZÉP kártya számát, valamint az adószámunkat (ez lesz első esetben a jelszó, amelyet érdemes a későbbiekben megváltoztatnunk).

Az MKB bank SZÉP kártyáit aktiválhatjuk telefonon és interneten keresztül is. Bármelyik módot is választjuk, ugyanazokra az adatokra lesz szükségünk, az egyik a személyes azonosítónk, ami az MKB SZÉP kártyán található munkavállalói azonosítószám lesz, tehát nem a 12 jegyű kártyaszám. Kell a jelszó, amely első esetben a születési dátumunk, ezt a számot az aktiválás után erősen ajánlott megváltoztatni az online felületen.

Ha a telefonos aktiválást választjuk, több telefonszám áll rendelkezésünkre. Ha vezetékes telefonról szeretnénk az aktiválást elvégezni, akkor a 06 1/ 2 380 361 vagy a 06 1/ 2 380 362 számot hívjuk, amennyiben mobilról telefonálunk, és a szolgáltatónk a Telenor, hívjuk a 06 20/ 298 7009 számot, ha a Vodafone, hívjuk a 06 70/ 779 7699 számot, T-Mobilosként pedig a 06 30/ 931 9704 számot. Interneten az egyenleg lekérdezés és az kártyaaktiválás menüpontok alatt lehetséges a MKB SZÉP kártya aktiválása. Bármelyik módszert is választjuk, a kártyát az aktiválás után egy óra elteltével már használhatjuk vásárlásra.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása