Hitelkártya kalkulátor -járjon utána mielőtt döntene

Bármerre is járjunk, egyre több hitelkártya ajánlattal találkozunk, de ha igényelni szeretnénk egyet, hogyan is döntsük el, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb, melyik használat éri meg a legjobban?

Miben segítenek a hitelkártya kalkulátorok?

A hitelkártyákkal kapcsolatban a legtöbb információhoz a legkönnyebben és leggyorsabban az interneten megtalálható hitelkártya kalkulátor oldalak használatával juthatunk, itt valószínűleg a hazai pénzintézetek hitelkártya ajánlatait is össze tudjuk hasonlítani.

hirdetes

És fontos is, hogy már előzetesen alaposan tájékozódjunk, mivel a bankok más és más kondíciókkal, kedvezményekkel és feltételekkel kínálják az általuk forgalomba hozott hitelkártyákat.
A hitelkártya kalkulátorok használatánál meg kell adnunk a havi jövedelmi helyzetünket, be kell írnunk az életkorunkat, és, hogy körülbelül mekkora hitelkeretet szeretnénk használni. Ez utóbbi nagyságát egyébként a pénzintézet joga eldönteni a jövedelmi helyzetünk alapján.

Bizonyos hitelkártya kalkulátorok kérhetik még a lakhelyünk, foglakozásunk adatait is, valamint, hogy mekkora éves, illetve havi díjat tartanánk számunkra elfogadhatónak, majd ezután jelenítik meg a legkedvezőbb ajánlatokat. Itt fontos megjegyeznünk, hogy számos pénzintézet az első éves díjat általában elengedi, viszont a következő évben már felszámítja, tehát a kalkulátor használatánál ezt is vegyük figyelembe.
A hitelkártyákkal kapcsolatban több kedvezmény is szóba jöhet, például a kamatmentes időszak hossza, a külföldi baleseti és utasbiztosítás, a különböző százalékú pénzvisszatérítések, és a levásárolható pontok.
Mint látható, a hitelkártyák közötti különbségek elég nagyok lehetnek, tehát jobb az internetes hitelkártya kalkulátorok kényelmét kihasználni, mint bankfiókról bankfiókra rohangálni az ajánlatok összehasonlítása érdekében.

A hitelkártya kalkulátorok használatával már az is gyorsan kideríthető, hogy egyáltalán jogosultak vagyunk-e az adott hitelkártya birtoklására, amivel rengeteg utánajárást és időt takaríthatunk meg. A legtöbb pénzintézet a hitelkártya igénylését már online is lehetővé tette.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása