Hitelkártya igénylése

Azok számára, akik aránylag jó anyagi helyzetben élnek, mégis szükségük van időnként a hirtelen támadt kiadásokra, bizonyos nagyobb értékű tárgyak megvásárlására egy állandóan rendelkezésre álló hitelkeretre, nagyon jó megoldás lehet egy hitelkártya igénylése.

Milyen papírokra van szükségünk hitelkártya igénylésekor?

Természetesen, mint minden banki hitel termék igénylésének, a hitelkártya igénylésnek is megvannak a maga feltételei. A legtöbb hitelkártyát csak magyarországi állampolgár igényelheti, de vannak külföldiek számára is hozzáférhető hitelkártyák forgalomban. A nagykorúság megléte alapvető feltétel, viszont 70 éves kor felett már nem igényelhető hitelkártya.

hirdetes

Természetesen szükség lesz valamely személyi azonosítónkra is a lakcímkártyával egyetemben, bizonyos pénzintézetek kérhetik még az adókártyánkat, vagy a társadalombiztosítási kártyát.

Kérnek még a bankok egy harminc napnál nem régebbi legalább hat havi munkaviszonyt igazoló munkáltatói igazolást, valamint esetenként mobil, vezetékes vagy munkahelyi elérhetőséget, bár ez nem alapvető feltétel.

Amire érdemes odafigyelni: a hitelkeret nagysága és a visszafizetési határidők

A hitelkeret nagyságát illetően vannak különbségek az egyes pénzintézetek között, a maximális felvehető összeg 500 és 600 ezer forint körül található. A hitelkeret nagyságát egyébként a bank határozza meg az adott ügyfél jövedelmi szintjének megfelelően.

A hitelkártya igénylését nemcsak személyesen a pénzintézetnél lehet kezdeményezni, a legtöbb bank esetében online is egyszerűen elindítható a folyamat.
A hitelkártyák alapvetően nem a futamidővel rendelkező hitelek közé tartoznak, amennyiben egy vásárlás összegét egy adott határidőn belül visszafizeti az ügyfél, akkor a felhasznált pénz után nem kell kamatot fizetnie. A vásárlások kivétel nélkül díjmentesek, viszont a készpénz felvételért ATM-től is függően díjat számol fel a pénzintézet.

Minden hónapban elszámolást kap a hitelkártya tulajdonosa, melyben szerepel a felhasznált összeg, a kamatmentes visszafizetés határideje, valamint a legkisebb összegű részlet fizetés nagysága. A hitelkártyák használatánál ezekre a határidőkre érdemes figyelni, ugyanis a túllépésük esetén nagyon magas kamatokat számolhatnak fel a pénzintézetek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása