Hitelkártya igénylés munkáltatói nélkül

Hitelkártyához jutni ma már korántsem olyan nehéz, mint évekkel ezelőtt, például közvetlenül a gazdasági recessziót követően, ezáltal néhány bank esetében és persze kivételes helyzetekben a hitelkártya igénylés munkáltatói nélkül, avagy munkahelyi igazolás hiányában is megvalósulhat.

Természetesen a helyzet korántsem ilyen egyszerű, és egyáltalán nem igaz minden egyes esetre, de vannak kiskapuk és kivételek, amelyeket érdemes kihasználni abban az esetben, ha szeretnénk élni a lehetőséggel, és hitelkártyát igényelni magunknak.

hirdetes

Lehetséges-e a hitelkártya igénylés munkáltatói nélkül?

Amennyiben röviden szeretnénk lezárni ezt a kérdést, akkor azt mondanánk, hogy igen is, meg nem is. A hitelkártya igénylés munkáltatói nélkül ugyanis azt jelenti, hogy kvázi úgy kérünk kölcsön akár tetemesebb pénzmennyiséget – illetve annak használati jogát – egy banktól, hogy közben semmiféle fedezetet sem mutatunk fel, hétköznapiasan fogalmazva a kölcsönt csak a két szép szemünkért kapjuk.

Ez ebben a formában nyilván teljesen abszurd, éppen ezért közvetlen módon soha nem lehet munkáltatói igazolás nélkül hitelkártyát igényelni, közvetetten azonban igen, így könnyedén kihagyhatjuk a munkaadónkat az anyagi problémáinkból. Hogy miként?

Nagyon egyszerűen! A hitelkártya igénylés munkáltatói nélkül úgy valósítható meg, ha pontosan azt a pénzintézetet keressük fel a hitelkártyás kérvényünkkel, ahol már van egy folyószámlánk, egyszóval minden hónapban rendszeresen oda kapjuk a jövedelmünket.

Ez a bankok többségének ugyanis bőven elegendő bizonyíték ahhoz, hogy le tudják ellenőrizni, valóban minden hónapban kapunk jövedelmet, méghozzá fizetés megnevezéssel és ugyanattól a cégtől, egyszóval anyagilag biztosítottak és kalkulálhatók vagyunk azzal kapcsolatban, hogy milyen keretösszegű hitelkártyára jogosultunk. Ez azonban csak akkor működik, ha a hitelkártyát ugyanattól a banktól igényeljük, ahol a folyószámlánk is van, illetve amelyikre a rendszeres jövedelmünk is érkezik.

Ellenkező esetben, tehát amennyiben olyan hitelkártyát szeretnénk igényelni magunknak – például a kedvezőbb feltételek miatt –, amelyet nem a folyószámlánkat fenntartó bank bocsájt ki, abban az esetben mindig szükséges a munkáltatói igazolás, hogy ezzel igazoljuk, hogy már legalább 3-6 hónapja – intézménytől függ a követelmény – fennáll a jogviszony, illetve kapunk rendszeres fizetést is.

A további feltételekről

A hitelkártya igénylése munkáltatói nélkül tehát bizonyos esetekben megvalósítható, azonban ezen túlmenően további feltételeknek is meg kell majd felelnünk ahhoz, hogy kaphassunk ilyen kölcsönszerződést.

Ennek megfelelően nemcsak magyar állampolgároknak kell lennünk, hanem rendelkeznünk kell állandó és bejelentett magyarországi lakcímmel, és életkorunk sem lehet 18 évnél kevesebb, vagy 70 évnél több, habár vannak bankok, amelyek szigorúbban, esetenként lazábban kezelik ezt a korlátot, akárcsak az igényelhető keretösszeget, ami néhány tízezer forinttól akár milliós összegig is terjedhet, avagy figyelmetlenség esetén alaposan eladósodhatunk ebben a formában is.

A hitelkártyák általában forint alapon igényelhetők, és szükséges feltétel hozzájuk, hogy ne szerepeljünk negatív adósként a KHR listán. Néhány bank esetében a pozitív szereplés is kizáró tényező, egyszóval nem kaphatunk hitelkártyát akkor, ha már van a nevünkön más kölcsön, habár ezt számtalan tényező befolyásolja, így a meglévő hitelek összege, futamideje és kategóriája is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása