Hitelkártya igénylés feltételei 2016-ban

A hitelkártya igénylés feltételei 2016-ban sem változtak meg drasztikus mértékben, ami azt jelenti, hogy az egyik legelőnytelenebbnek tartott kölcsönszerződést továbbra is a lehető leglazább feltételek társaságában köthetjük meg, ellenben a legmagasabb kamatok társaságában.

Ennek megfelelően a hitelkártya igénylése továbbra is inkább csak egyfajta legutolsó vésztartalékként ajánlott, használata pedig csak akkor javallott, ha már minden kötél elszakadt, hiszen a statisztikák szerint ezzel a hitelformával a legkönnyebb és a leggyakoribb adósságcsapdába kerülni.

hirdetes

Mik a hitelkártya igénylés feltételei 2016-ban?

Egy hitelkártya igénylése során a bankok rendszerint a személyi kölcsönök felvételekor érvényes gyakorlatot alkalmazzák, vagyis mindenekelőtt az igénylő ügyfél jövedelmére helyezik a legnagyobb hangsúlyt. Bankonként rendkívüli mértékben eltérő lehet, hogy egy hitelkártya ügyintézésekor milyen jövedelemtípusok és mekkora összeghatárok kerülnek elfogadásra.

Mivel a hitelkártya igénylés feltételei 2016-ban nem szigorodtak, de nem is enyhültek, ennek megfelelően továbbra is csak az igényelhet ilyen kölcsönterméket, aki rendelkezik havi rendszeres jövedelemmel, ami bejelentett munkahelyről származik. A munkanélküli segély, a GYES vagy a GYED, illetve más rendszeres, ámde segély címén kapott juttatások továbbra sem biztosítanak megfelelő fedezetet, ami a diákmunkára és egyebekre szintén általános megállapítás.

A jövedelemtípus mellett kiemelten fontos idén is, hogy milyen összegű rendszeres juttatással rendelkezik az adott személy. Ezen a téren van a legnagyobb eltérés a bankok között, hiszen vannak, akik már a minimálbért is elegendőnek tartják ehhez, más helyen azonban ez kizáró tényező, mint ahogyan az is, ha esetleg van már másik kölcsönünk. A hitelkártya igénylés feltételei 2016-ban kimondják, hogy szinte mindenki kaphat ilyen formában kölcsönt, mindössze a keretösszeg kérdéses.

Nyilvánvaló, hogy egy 110 ezer forintos bruttó jövedelemmel rendelkező személy nem kaphat 1 millió forintos kerettel rendelkező hitelkártyát, ellenben egy 4-500 ezer forintos összeghatárral bíró változatot már igényelhet néhány banktól, így érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

Az igényléshez szükséges dokumentumok

A hitelkártya igénylés feltételei 2016-ban is előre meghatározott dokumentumokat írnak elő azok számára, akik szeretnének részesülni ebből a kölcsönösszegből.

Összességében kijelenthető, hogy egy személyi kölcsönhöz mérten semmivel sem kell több dokumentum, ezáltal például fontos lesz például személyazonosságunk igazolása – személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal –, lakcímkártyánk bemutatása állandó lakhelyünk bizonyítása érdekében, de szükségünk lesz adókártyánk felmutatására is.

Ezen túlmenően egy hitelkártya igényléséhez minden esetben szükség lesz munkáltatói igazolásra, ami vállalkozók esetében NAV jövedelemigazolással és nullás igazolással váltható ki, nyugdíjas hitelkérő esetén pedig nyugdíjas igazolvánnyal. Egy hitelkártyához mindig szükség lesz továbbá jövedelmünk igazolására is, amihez bizonyos esetben elegendő lesz csak bankszámlakivonatunk bemutatása, hacsak nem attól a banktól kérjük a hitelkártyát, akinél számlát is vezetünk, ilyen esetben ugyanis ettől eltekinthetünk.

Néhány pénzintézet a hitelkártya igényléséhez is előírja, hogy közüzemi számlákkal bizonyítsuk fizetőképességünk pontosságát, de bizonyos esetekben a már meglévő hitelek igazolására is szükségünk lehet.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása