Hitelkártya díjak összehasonlítása

Amennyiben mindenképpen szeretnénk magunknak hitelkártyát igényelni, nagyon fontos, hogy megfontolt és körültekintő döntést hozzunk, ezáltal a választás előtt ne mulasszuk el a hitelkártya díjak összehasonlítását.

Erre azért lesz különösen nagy szükségünk, mert az egyes magyarországi bankok rendkívül eltérő kamatokkal, összegekkel és lehetőségekkel kecsegtetnek számunkra, így nem kizárt, hogy valahol jó a THM, máshol azonban olyan kedvezményekre jogosulhatunk, amelyek felülírják az adott kedvező kamatot már rövidebb távon is.

hirdetes

Fontos a hitelkártya díjak összehasonlítása

A Magyarországon elérhető hitelkártyák szinte mindegyike változatos kedvezményeket kínál a tulajdonosok számára. Ez hol a használat mértékéhez, hol a pontos fizetéshez, hol egyéb feltételekhez kötött. Sok esetben kaphatunk vissza kedvezményeket a vásárlás összegéből, gyűjtögethetünk pontokat, de gyakran egészen sajátos akciók, kuponok is járnak majd választásunkért cserébe, egyszóval nagyon fontos a hitelkártya díjak összehasonlítása.

Az OTP, a CIB és a K&H hitelkártya ajánlatai

A magyar emberek jelentős többsége bizonyára az OTP Bankot választja elsődlegesen, ha hitelkártyát szeretne igényelni. A kérdéses bank az American Express Blue kártyát kínálja, amely évente akár 30 ezer forintos visszatérítésre is jogosít minket – megfelelő használat esetén –, ami állandó és akciós visszatérítésekből tevődhet össze, tehát elég sokat és elég rendszeresen kell használnunk ahhoz, hogy kihasználhassuk mindezt, így havonta legalább 80 ezer forintot kell költenünk a 3 százalékos visszatérítéshez, és 250 ezer az egyszázalékos költések után. Az éves díj 3350 forinttól indul, 36,91 százalékos THM-mel.

A CIB Bank is kínál hitelkártyát Café Espresso név alatt, ami főként azoknak előnyös immáron évek óta, akik rendszeresen egy adott benzinkúton tankolnak és fizetnek vele, lévén minden tankolás után 5 százalékot visszatérít a bank, ami egy átlagos 10 ezer forintos tankolás esetén már 500 forint.

Sőt mi több, ha három hónap alatt legalább 67 ezer forintot költünk el tankolásra, visszakapjuk az ilyenkor igényelhető 10 ezer forintos maximális pénzvisszatérítést. Egyéb vásárlás után ebben a keretben maradva 1 százalékos visszatérítést kaphatunk vele. A kártya már 1400 forintos éves díjtól elérhető, 37,61 százalékos THM-mel.

A K&H Banknál igényelhető MasterCard PayPass hitelkártyával havonta átlagosan 3 ezer forintnyi pénzvisszatérítésre lehetünk jogosultak, amihez havonta legalább 150 ezer forintot kell költenünk a kártyával, és ezt már bármilyen vásárlás esetén elérhetjük. A bankon belül elérhető még egy másik hitelkártya-lehetőség is, avagy a World MasterCard, amellyel havonta már 3500 forintos visszatérítést kérhetünk havonta, de ehhez legalább 117 ezerért kell tankolni havonta és 175 ezerért élelmiszert vásárolni. A kártya már 3 ezer forintos éves díjtól igényelhető.

A Raiffeisen és a Budapest Bank ajánlata

A hitelkártya díjak összehasonlítása során a Raiffeisen Bank kínálatában bukkanhatunk az egyik legösszetettebb konstrukcióra a One Card Standard hitelkártya képében, amivel akár 5 százalékos visszatérítésre is jogosultak lehetünk, és háromhavonta legfeljebb 30 ezer forintot érhetünk el ilyen formában. Az állandó kedvezmények mellett itt időszakos akciók is várnak ránk, és megkötés, hogy az 5 százalékos visszatérítési plafont kizárólag azok tudják kihasználni, akik egészségre és sportra költik a legtöbbet.

Szinén a sokat autózóknak ajánlott a Budapest Bank Go! Hitelkártya, ami bármelyik benzinkúton történő használat esetén 3 százalékot visszatérít, és már havi 30 ezres vásárlás esetén elérhető a legmagasabb visszatérítési szint. Minden más vásárlás esetén egyszázalékos visszatérítés vár ránk, de a maximális visszatérítés esetén itt 1 millió forintos havi vásárlásra lenne szükségünk. A kártya már 5100 forintos éves díjjal igénybe vehető, 40,34 százalékos THM-mel.

4/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása