Az adósságrendező hitel feltételei

Az adósságrendező hitel feltételeinek ismerete rendkívül fontos annak érdekében, hogy még a hitelszerződés megkötése előtt ne ugorjunk bele egy olyan ügymenetbe, ami esetlegesen minimális előnyökkel járna számunkra, esetleg még hátrányt is jelentene.

Az adósságrendező hitelek célja ugyanis éppen az, hogy könnyítsék az ügyfél terheit, ami nem minden esetben érvényes, hiszen például egyetlen tavaly felvett személyi kölcsön esetében felesleges – ámbár lehet – adósságrendezéssel élni, hiszen lényegesen költségcsökkenéssel nem számolhatunk majd.

hirdetes

Adósságrendező hitel feltételei amiknek meg kell felelnünk ha pénzt szeretnénk kapni

Az adósságrendező hitel feltételei bankonként eltérnek egymástól ennek köszönhetően alaposan meg kell fontolni azt, hogy kinél igényeljük ezt a lehetőséget, mert nem kizárt, hogy míg egyik helyen azonnal elutasítanak minket, addig egy másikon sarkalatosan és néhány kiskapu megnyitásával beleférünk a keretbe, és akár több tízezer forintnak megfelelő összeget is megspórolhatunk magunknak havonta vagy évente.

Az igénylés feltételei közül a legáltalánosabb az életkorhoz kötődik. Általánosságban a 18. betöltött életév mindenhol követelmény, de vannak bankok, ahol csak 21 éves kor felett kaphatunk ilyen formában hitelt. Érdemes érdeklődni továbbá a felső korhatárról is, lévén sok helyen 65 éves kor felett például már nem adnak ilyen formában kölcsönt.

Hasonlóan változó felállású az adósságrendező hitel feltételei kapcsán az is, hogy milyen állampolgárok vagyunk-e és rendelkezünk-e állandó lakcímmel. Egyes bankok kikötik és kötelezik a magyar állampolgárságot, más helyen elegendő, ha Európai Uniós országban élünk.

A lakcím kapcsán is van, ahol elfogadnak ideiglenes bejelentést is, máshol azonban véglegeset kell felmutatnunk. Feltétel még egy meglévő bankszámlaszám is, ami a saját nevünkre szól. Amennyiben nem rendelkezünk ilyesmivel, abban az esetben nyithatunk egy újat, és bár sok esetben a bank kötelezi ügyfeleit, hogy náluk nyissunk új számlát, de akadnak olyan pénzintézetek is, akik ettől szintén el szoktak tekinteni.

A két legfontosabb feltétel

Az adósságrendező hitel feltételei közül a két legfontosabb minden kétséget kizáróan a rendszeres jövedelem és a KHR listán való megjelenésünk. A jövedelem nagyon sarkalatos pont, és főként ezen a téren érdemes alaposan áttanulmányozni a bankok lehetőségeit. Ami minden magyar pénzintézetnél alapkövetelmény az adósságrendezés során, a legalább 3 hónapja fennálló munkaviszony, aminél egyes helyeken csak szigorúbb feltételek vannak, így bizonyos helyeken akár féléves rendszeres és bejelentett munkahelyet követelnek, sőt nagyobb összegek esetén akár még a munkáltató helyzetét is megvizsgálhatják.

A jövedelem kapcsán fontos még maga az összeg is. Vannak például olyan magyar bankok, amelyek már 1-2 milliós adósságrendezés mellé is havi 110-150 ezer forintos nettó bért követelnek havonta, míg máshol akár már 65 ezer forint mellett is lehetőségünk lesz ilyen formában elintézni a hitelkiváltást. Érdemes tehát jól körbejárni a témát, és megfelelő bankot választani, mert nagyon sok dolog múlhat ezen.

Hasonló a helyzet a KHR listás helyezésünkkel! Akadnak bankok, akik nem törődnek ezzel, de többség egyáltalán nem hajlandó olyan hiteleket kiváltani, amelyet valaki rosszul fizetett, hátralékot halmozott fel vele, és esetleg még negatív jelzőt is kapott a BAR listán, bizonyos pénzintézetek már azt. Ennek érdekében csak akkor forduljunk adósságrendezéshez, ha még nem jutottunk bajba a korábbi kölcsöneinkkel, máskülönben nagy valószínűséggel elutasításban lesz részünk.

3/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása