Hitelkártya azonnal

A hitelkártya igénylése és használata legfőképpen azért előnyös, mert rövid időn belül hozzá lehet jutni, és lényegében egy mindig megújuló pénzforrásként funkcionál, amíg a birtokunkban van és helyesen használjuk.

A hitelkeret nagyságának meghatározása minden esetben a kibocsátó bank joga, viszont a már megkapott hitelkeretet bármire szabadon fel lehet használni, legyen az vásárlás, készpénzfelvétel vagy valamilyen szolgáltatás ellenértékének kiegyenlítése.

hirdetes

Hitelkártya igénylése

Ha a hitelkártya igénylésekor minden szükséges dokumentum a rendelkezésre áll, a hitelkeretet a bank nagyon hamar meg tudja ítélni, és a hitelkártya kézhez kapható. A személyi azonosítón és lakcímkártyán kívül egy harminc napnál frissebb jövedelemigazolásra van szükség, feltétel a minimum 18 éves életkor betöltése, valamint 70 év felett nem lehet igényelni.

Jelenleg hazánkban hitelkártya csak forintalapon igényelhető, a hitelkeret nagyságának megállapítását alapvetően a jövedelmi helyzetünk alapján határozza meg az adott pénzintézet. A hitelkártya meghatározott futamidővel nem rendelkezik, a használatával történő tranzakciókról általában havi elszámolást küld a bank.

A vásárlások szinte minden esetben ingyenesek, viszont a készpénzfelvételnek már különböző nagyságú díjai lehetnek. A hitelkártyára éves díjat számítanak fel, ezt a szerződéskötés évében általában elengedik.

Miért jobb a hitelkártya a folyószámlahitelnél?

A hitelkártya sok esetben kedvezőbb lehet a folyószámla hiteleknél, mivel ez a megújuló hitelkeret egy kis odafigyelés mellett akár ingyenes is lehet, olyképpen, ha az úgynevezett kamatmentes visszatörlesztési periódusokat betartjuk, vagyis a levásárolt pénzt a meghatározott harminc, negyvenöt, vagy akár hatvan napon belül visszafizetjük.

Viszont, ha ezt a bizonyos határidőt túllépjük, már meglehetősen magas THM felszámolásával kell szembesülnünk. A hitelkártya egy rendkívül jó fizetési eszköz azok számára, akik ezeket a szabályokat be tudják tartani, és szeretik, ha váratlan készpénzkiadásokra azonnal használható pénzösszeg áll rendelkezésükre.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása