Három tipp a kert rendezéséhez

Ahhoz, hogy élvezhessünk egy gyönyörű kertet, először alaposan át kell gondolni a kertrendezés menetét. A kert kialakítása előtt érdemes néhány olyan kérdésre válaszolni, amelyek segítenek a kert megfelelő megtervezésében. Íme, néhány tipp azok számára, akik most vágnak bele ebbe a procedúrába. Olvasd át őket, és álmaid kertjének megvalósítása sokkal könnyebb lesz, mint gondoltad volna.

hirdetes

Kert kialakítása – tippek kerttervezéshez

Válassz egy kerti stílust – ne másolj mintákat könyvekből. Fontos az ízlés, de az is, hogy a kert illeszkedjen a környezethez és a ház építészeti stílusához. Értékeld a kiváló örökséget, és ne vágd ki az öreg fákat: az általuk vetett árnyék ajándék, hogy nekik köszönhetően a placc nem olyan sivár, mint egy sivatag. A hasonló méretű növényekre sok évet kell várni. A fészerek is hasznosak lesznek, nem árt előre átgondolni, hogy mit szeretnél tárolni bennük. Tervezz helyeket a kedvelt szenvedélyek és a kikapcsolódások perspektívájában. Ha szeretsz hullócsillag- vagy grilltalálkozókat rendezni, adj helyet ezeknek az örömöknek. Ne add fel a zöldségtermesztésbe vetett hitedet sem. A gondosan megtervezett veteményeskert ugyanolyan dekoratív lehet, mint a virágágyások. És persze ne feledkezz meg a gyerekekről sem. Jelölj ki egy napfénytől védett kertet játszótérnek.

Kalkuláld be előre az elektromos szerelést

Ha világítást vagy automata öntözési metódust szeretnél installálni a kertben, akkor az útburkolat lerakása és a növények ültetése előtt tervezd meg, és vezesd be a földbe a folyamat komponenseit. Így elkerülheted a növények újratelepítését, a virágágyások kiásását, valamint az utak és a pázsit rongálását.

Mindezzel párhuzamosan becsüld meg a kert kialakításának költségeit – ez elsősorban annak felszereltségétől (világítás, öntözés) és építészeti elemeitől (felületek, lejtők, tavacska) függ. Ha szükséges, tervezd meg a hitelfelvétel menetét, hogy az egész procedúra zökkenőmentesen és az elképzelt koncepciód szerint működhessen!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása