Groupama nyugdíjbiztosítás előnyei azoknak aki jó nyugdíjra vágyik

A Groupama nyugdíjbiztosítás egy rendkívül sokrétű, minden esetben konkrét befektetéssel kombinált életbiztosítási forma, amely rugalmas megoldást kínál mindenki számára, rendkívül egyedi igényekkel.

A biztosítás garantálja mindenki számára, hogy a nyugdíjba vonulás után egyrészt garantált ellátást kaphasson, ezen felül ne kelljen nagy mértékben visszavennie igényeiből, hiszen köztudott, hogy a mai nyugdíjak jelentős többsége a fizetésekhez mérten rendkívül alacsonynak tekinthető.

hirdetes

A Groupama nyugdíjbiztosítás előnyei, amit kár lenne kihagynia

A Groupama nyugdíjbiztosítás számtalan előnnyel rendelkezik, ezen felül pedig számtalan cél is vezérelhet minket abban az esetben, ha a kérdéses szolgáltatást választjuk magunknak. Példának okáért, amennyiben a gondtalan időskor megteremtése a cél, méghozzá egy olyan befektetés mellett, amellyel előre tudunk kalkulálni azzal kapcsolatban, hogy mikor vehetjük fel a kamatokkal megnövelt pénzösszegünket, akkor ez az alternatíva tökéletes választás lesz.

A biztosítás nem rendelkezik lejárati dátummal, konkrétan egy egész életre szól, ezáltal megtakarításainkat tetszőleges időintervallumra fektethetjük be, az összegyűjtött megtakarításokat pedig a számunkra legmegfelelőbb időpontban, részletekben, egy összegben, de akár járadék formájában is felvehetjük.

A Groupama nyugdíjbiztosítás kiemelten nagy előnye még, hogy két személyre is nyugodtan megköthető. Ilyenkor a befizetett díjakat 50-50 százalékban külön nyilvántartott számlákon helyezik el, és az egyik biztosított halála esetén a másik hozzáférhet a teljes összeghez.

A biztosító rendkívül rugalmas feltételeket garantál, ennek megfelelően rengeteg kiegészítő biztosítással teljes egészében a saját igényeinkre szabhatjuk, illetve alakíthatjuk a biztosítás védelmi szintjét. Ezen felül széles körű befektetési lehetőségeket is igényelhetünk mellé, és a korszerű eszközalapból saját portfóliót állíthatunk össze, de akár eseti befizetésekkel is növelhetjük megtakarításainkat.

A nyugdíjbiztosítás ezen felül évente indexálható, avagy a megtakarítási díjrész növelhető, hogy megtakarításunk időtálló lehessen. Befektetéseink értékéről egyébiránt rendszeres időközönként tájékoztatást is kapunk.

Groupama nyugdíjbiztosítás mellé a nyugdíjprogramot is jó tudnia

Amennyiben még nem vagyunk 57 évesek – egyszeri díjas szerződés esetén 59 –, akkor lehetőségünk nyílik a Groupama nyugdíjbiztosítás mellett igénybe venni a Planéta Nyugdíjprogramot is a biztosítótársaság keretein belül. Ez annyiban más a hagyományos biztosítástól, hogy amint a program kérvényezője eléri 62. életévét, abban a pillanatban megkapja megtakarítását, méghozzá hozamokkal együtt, egyetlen összegben, így egy komolyabb pénzösszeggel láthat neki a nyugdíjas éveknek.

Természetesen amennyiben ebben a korban még nem akarjuk felvenni az összeget, kérvényezhetjük további befektetését is.

A Planéta Nyugdíjprogramot ezen felül két megtakarítási jellegre oszthatjuk fel a díjfizetés gyakoriságát tekintve. Egyszeri díjfizetés esetén ugyanis megtakarításaink hozamokkal megnövelt összegét az első 10 évben a járulékos költségek levonását követően 100 százalékban, egy összegben kifizetik nekünk.

Amennyiben azonban folyamatos díjfizetés állt fenn, ugyan a megtakarításnak a hozamokkal kibővített összegét a korábban kijelölt megtakarítási időszak lejárása előtt, a járulékos költségek levonásával kapjuk meg, és az első két évben nincs mód a visszavásárlásra.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása