Folyószámlahitel vállalkozásoknak – Milyen lehetőségek vannak Magyarországon?

A közhiedelemmel ellentétben a folyószámlahitel nem tipikusan a magánszemélyek hitelkonstrukciója, sőt mi több, vállalkozások számára is elérhető. Magyarországon rengeteg bank kínál direkt vállalkozásoknak, vagy cégeknek is szánt folyószámlahiteleket, általánosságban természetesen kedvezőbb, de minden esetben másabb feltételekkel.

Mindezt befolyásolja többek között, hogy az adott vállalkozásoknak van-e, illetve volt-e bármiféle köze korábban az egyes bankokhoz, hiszen amennyiben attól a pénzintézettől akar folyószámlahitelt felvenni egy vállalkozás, amelyiknél az alapvető pénzügyeit is rendezi, akkor értelemszerűen lényegesen nagyobb kedvezményeket és alacsonyabb kamatokat kaphat.

hirdetes

A folyószámlahitelről általában

A folyószámlahitel – mint a nevében is benne van – egy folyószámla mellé igényelhető hitelkonstrukció. Lényege, hogy amennyiben egy adott banknál a folyószámlára rendszeres juttatás érkezik fizetés, nyugdíj vagy egyéb formában, akkor a pénzintézet lehetővé teszi, hogy az ügyfél a rendszer juttatás bizonyos százalékához hitel formájában is hozzájuthasson.

Egy 100 ezer forintos fizetés esetén, 200 százalékos folyószámlahitel mellett általánosságban 200 ezer forintot igényelhetünk majd kölcsön formájában.

Ugyanez természetesen vállalkozások esetében is működik, de sokkal nagyobb léptékben, lényegesen nagyobb számokkal a középpontban.

Egyszerűsített vállalkozói folyószámla hitel a Takarékszövetkezetnél

Magyarországon számtalan bank vagy pénzintézet képes folyószámlahitelt biztosítani vállalkozók számára, így például a Takarékszövetkezet, akik belföldi jogi személyeknek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságoknak és egyéni vállalkozóknak ajánlja egyszerűsített folyószámla hitelét.

Mindezt abban az esetben, ha a cégeknek rövid lejáratú eszközfinanszírozásra van szükségük, ezen felül pedig nem rendelkeznek hozzá ingatlanfedezettel, hiszen a folyószámla hitel egyik sajátossága, hogy nem kell hozzá fedezet sem.

A kérdéses kölcsön esetében a lehívások és a törlesztések is teljesen automatikusan történnek az alapján, hogy milyen és mennyi pénzforgalom történik az adott bankszámlán. A hitelt igénybe vehetik devizabelföldi társas-, illetve egyéni vállalkozások is azzal a feltétellel, hogy legalább egy éves vállalkozói múlttal rendelkeznek.

Természetesen a Takarékszövetkezet megvizsgálja és minősíti is az ügyfeleket, amennyiben hat havi számlaforgalmat tudnak igazolni náluk, illetve nincsenek BAR listán sem, valamint mentesek a csőd- és felszámolási eljárás, illetve végelszámolás alól is. A vállalkozói folyószámla hitel igényléséhez szükséges még, hogy ne legyen negatív a saját tőkéjük.

A hitel összege általánosságban az adott folyószámla elmúlt 6 havi számlaforgalmának 30 százaléka lehet, ami legfeljebb 5, legalább 1 millió forintig rúghat. A vállalkozói folyószámla hitel igényléséhez mindig kell biztosíték is, ezáltal általánosságban egy letiltható jövedelemmel rendelkező személy kezességvállalása, valamint az, hogy társas vállalkozás esetén legalább az egyik tulajdonos állampolgárságának magyarnak kell lennie.

Folyószámlahitel az FHB banknál

Az FHB bank is kínál különféle folyószámlahiteleket olyan vállalkozásoknak, akiknek rendelkezésre tartott hitelkeretre van szükségük úgy, hogy a rendelkezésre tartási időszakon belül azt a hitelösszeget bármikor és szabadon tudják mozgatni, illetve igénybe venni. Az FHB esetében a folyószámla feltöltése a bevételekből automatikusan történik, és szükség esetén természetesen akár azonnal újra igénybe is vehető. Az FHB folyószámla hitele azoknak a vállalkozásoknak elérhető, akik a banknál vezetik folyószámlájukat, és forgalmuk jelentős része ezen bonyolódik le.

A kérdéses kölcsön előnyei között a bank az egyedi és biztos fedezeti háttér kialakítását emeli ki, valamint a hitelügyintézés gyorsaságát. Ezen felül előny továbbá, hogy a cég szabadon hozzáférhet a bankszámlához kapcsolt hitelkerethez, amit akkor vesz igénybe, amikor csak akar. A folyószámla hitel egy olyan hitelkeretet eredményez, ami nem csak szabad felhasználású, hanem összeghatáráig a pénzforgalmi bankszámla egyenlege akár tartósan is negatív maradhat.

Agrár és Vállalkozói folyószámla hitel az OTP-nél

Az OTP is kínál megoldást azoknak a vállalkozásoknak, akik szeretnének folyószámla hitelhez jutni! A bank az előnyök tekintetében azt emeli ki, hogy ingatlanfedezet nélkül vehető igénybe, a hitelkamatot pedig csak a használt összeg után kell megfizetni, miközben automatikus és nagyon rugalmas hitel-igénybevételi lehetőséget biztosít mindenkinek. Az OTP folyószámla hitel kiváló váratlan kiadások fedezésére, és mivel rulírozó tulajdonsággal rendelkezik, a visszafizetett összeg újra felhasználhatóvá válik.

Törlesztése rendkívül egyszerű, a céges számlára érkező jóváírások ugyanis automatikusan csökkentik a felvett folyószámla hitelt. Érdekesség, hogy nem szükséges a kölcsön felvételéhez az sem, hogy az ügyfélnek OTB bankos számlamúltja legyen, ezáltal kezdő vállalkozások is igénybe vehetik, és bizonyos esetben akár az 5 millió forintot is elérheti a kérdéses hitelkeret. Az OTP folyószámlahitelét azok a vállalkozások igényelhetik, akik legalább egy teljes lezárt éves gazdálkodási adattal rendelkeznek, valamint legalább egy éve vezetnek egy pénzforgalmi számlát valamilyen pénzintézetnél.

Az OTP kizárólag hazai vállalkozásoknak biztosítja a lehetőséget, illetve azoknak a cégeknek, akiknek a tevékenysége a szállítók, a vevők, a munkavállalók, a tulajdonosok vagy egyéb más formában vidéki kistérséghez kapcsolódik. Vidéki térségnek tekinthető Magyarország összes olyan területe, ami nem Budapesthez vagy a megyeszékhelyekhez kapcsolódik.

Vállalkozói folyószámla hitel a Budapest Banknál

A Budapest Bank is kínál kedvező folyószámla hitelt elsődlegesen kis- és középvállalatok számára, méghozzá gyorsan és egyszerűen. A pénzintézet szerint csomagjuk megoldást biztosít abban az esetben, ha pénzügyi nehézségek áthidalásáról van szó, hiszen egy rugalmas, szabadon felhasználható és automatikusan feltöltődő kölcsönről van szó, ami tökéletes biztosíték abban az esetben, ha váratlan kiadás, nagyobb összegű kifizetés vagy egyéb probléma merül fel.

A Budapest Bank vállalkozói folyószámla hitelét bármelyik vállalkozás igényelheti, és nem kell megszüntetni hozzá a más banknál futó bankszámláját sem. A kölcsön keretéhez bankkártya segítségével is bármikor hozzá lehet férni, a tranzakciót pedig akár internetes bankon keresztül is nyomon lehet követni. A fedezet ebben az esetben mindig a vállalkozás számlaforgalma lesz, tárgyi fedezetre vagy ingatlanra tehát nincs szükség.

A Budapest Bank ezen felül üzleti tervet sem igényel a kölcsön felvételéhez! A vállalkozói folyószámla hitelt ők minden olyan vállalkozásnak ajánlják, akik legalább három éve léteznek, két éve ugyanaz a fő tevékenységük, és Magyarországon bejegyzett cégről van szó, akiknek nincs lejárt köztartozásuk, nem szerepelnek BAR listán és éves forgalmuk nem haladja meg a 700 millió forintot.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása