Falusi CSOK ezeken a településeken lehet igényelni

A tervek szerint a Falusi CSOK 2019. július 1. és 2022. június 31. között vehető igénybe. A CSOK új típusának hatalmas előnye, hogy tanyák megvásárlására is igénybe vehető. Az új CSOK egy gyermeknél 600 000 Ft, két gyermeknél 2 600 000 Ft, míg három gyermeknél 10 000 000 Ft.

A támogatás felét lehet igénybe venni használt lakás megvásárlására, a másik fele pedig felhasználható korszerűsítésre vagy felújításra. A kormány az új csokkal az elnéptelenedő falvakon kíván ilyen módon segíteni.

hirdetes

A teljes település listát le tudja tölteni ebben a cikkbe, de előtte jó ha tovább olvassa mert olyan információkkal lesz gazdagabb amivel látni fogja, hogy megéri-e a falusi CSOK-ban gondolkoznia.

Meghatározták a minimális négyzetméterhatárokat

A Falusi CSOK az 5000 lélekszám alatti településeken lévő használt ingatlanok vásárlására fordítható. A CSOK kiterjed a tanyákra, így akik éppen ezeken a területeken kívánnak ingatlant vásárolni, most jelentős segítséget kaphatnak a kormánytól. Mára már biztossá vált, hogy az általános CSOK szabályaihoz hasonlóan, itt is meghatározzák a lakások nagyságát.

Egy gyermek esetén 40 m2, két gyermek esetén 50 m2, míg három gyermek esetén 60 m2, amit minimálisan meg kell vásárolni a lakásra vonatkozó Falusi CSOK-ot igénybe vevőknek. Akik házat vásárolnak, azoknál a következőképpen alakulnak a négyzetméterek: egy gyermek esetén 70 m2, két gyermek esetén 80 m2, míg három gyermeknél 90 m2.

A kormány gondol a visszaélésekre is, ezért feltételek szab az új CSOK felvételéhez

Azok az ingatlan vásárlók, akik 10 millió Forintos támogatást vesznek igénybe, minimum 2 éves biztosítási jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzenek. Be kell mutatniuk az erkölcsi bizonyítványukat és alá kel írniuk egy nyilatkozatot, hogy közeli hozzátartozótól, illetve saját tulajdonukban lévő gazdasági társaságtól nem vásárolnak ingatlant.

Ezeket a későbbiekben szigorúan ellenőrizni is fogják a helyi jegyzők bevonásával. A Falusi CSOK-ot igénybe vevőknél a bankok, egyéb kiegészítő szolgáltatás igénybevételét nem írhatják elő, így a vásárlóknak nem kell attól tartaniuk, hogy lakáshitel felvételéhez kötik azt.

Azok a családok, akiknek a támogatás nem elegendő, természetesen vehetnek fel a bankoktól hitelt, ezt nem tiltja Falusi CSOK. A bankok szolgáltatásait érdemes alaposan átnézni, hiszen sok bank elfogadja már önerőnek a CSOK-ot.

A bankok is segítenek a gyors hitelfelvételben

Manapság egyre több banknál érhetők el az online hitelfelvételi lehetőségek. A bankok a jövedelmek adott bankba történő utalása esetén jelentős kedvezményeket ígérnek az ügyfeleknek, így ezeket a lehetőségeket is érdemes alaposan átgondolni.

Ma már több bank online felületén be lehet nyújtani a hitelfelvételt, így a teljes procedúra jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint évekkel ezelőtt. A bankoknál egyszerűsített hitelbírálattal, gyors ügyintézéssel, gyors hitelfolyósítással várják az ügyfeleket.

A legtöbb banknál egy egyszerű regisztrációs lapot kitöltve el lehet indítani a hitelfelvételt. Ma már több olyan bank is van, ahol lehetőség nyílik a videós azonosításra, így még kevesebb időt kell eltölteni a személyes ügyintézéssel.

Falusi CSOK település listája töltse le most

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása