Év végi személyi kölcsön körkép

Ahogyan közeledünk az év végéhez, úgy érdeklődnek egyre többen a különféle személyi kölcsön ajánlatok iránt. Nem véletlen, hiszen az ajándékok beszerzésén túl sokan kifejezetten saját részre is szeretnének újdonságokat vásárolni.

Bár az elmúlt időszakban igen sok pénz maradt a háztartásoknál, de a törlesztési moratórium végével ez nem sokáig lesz így. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mostanság a személyi kölcsönök piaca megugrani látszik.

hirdetes

Munkaviszony nélkül nem megy!

Hiába a megnőtt hitelfelvételi kedv, ha nem áll mögötte biztos munkaviszony. Tény ugyanis, hogy a hazai hitelintézeteknél legalább három hónapos munkaviszony nélkül szinte lehetetlen személyi kölcsönhöz jutni.

A rendszerint szabad felhasználásra szánt összeg kifejezetten a célhoz kötöttség nélküli jellegének köszönhetően keresett. Ellenben az áruhitellel, itt nincs megszabva, hogy mire fordítható a kölcsönösszeg, tehát szabadon válogathat az ügyfél az üzletek, webshopok kínálatában.

Honnan érdemes?

Az OTP Bank, a Raiffeisen, és több más, itthon elérhető hitelintézet is lehetőséget kínál a személyi kölcsön online igénylésére. Az Erste Bank George szolgáltatása szintén élen jár a területen, hiszen okostelefonon keresztül segít elintézni minden pénzügyi tranzakciót és igénylést.

A videóhíváson keresztüli kölcsönigénylés nem újdonság a mai kor embere számára, ráadásul még a bankfiók felkeresése is kihagyható a folyamatból. Ugyanakkor tény, hogy sok esetben érdemes a személyes megjelenés mellett letenni a voksot, hiszen ilyenkor szemtől szemben tehetőek fel az esetlegesen felmerülő kérdések.

Alapvetően az ügyfél döntése, hogy online vagy offline igényli a kölcsönt, de a kettő kombinációja is lehetséges. A hiteligénylési folyamat elindítható online, a netbankon keresztül időpont foglalható a bankfiókba, ahol gyorsan intézhető a szerződés aláírása.

Mi a helyzet a gyorskölcsönökkel?

S ha már a hitelintézetek kínálta pénzügyi lehetőségekről esett szó, akkor nem mehetünk el az egykor nagyon keresett gyorskölcsönök mellett. A terület zászlótartója a Provident, amely a kis összegű kölcsönök világában szinte mindenki által ismert. A várható költségek azonban nem elhanyagolhatóak, pláne akkor, ha az otthoni szolgáltatás kényelmét választja az ember.

Ez utóbbinál minden hónapban az ügyintéző akár a saját otthonban, vagy egy kávézóban is elérhető, gondoskodva ezzel az ügyfél maximális kényelméről és időbeosztásához való igazodásról. A szolgáltatásnak viszont megvan a maga ára, ezért mindenképpen megéri átgondolni, mennyit ér a kényelem. Hasonló a helyzet a várható kamatokkal, melyek kapcsán sokan inkább a személyi kölcsönök megfizethetőbb ajánlatai felé tendálnak.

Egyre nagyobb az érdeklődés

A személyi kölcsönök iránti érdeklődés nem látszik csökkenni. Ebben a lakásfelújítási támogatás legalább akkora szerepet játszik, mint az ügyfelek hitelfelvételi kedvének emelkedése. Az év végi vásárlási roham csak tovább fokozza a szabad felhasználásra kapható összegek iránti keresletet, hiszen arra költhetjük, amire szeretnénk.

Ez az ünnepekhez közeledve kiemelt jelentőséggel bír a családok számára. A várható kormányzati támogatás és az adó-visszatérítés előnyei szintén jótékony hatással vannak a vásárlói hozzáállásra.

Az év végi roham nem csak a hipermarketekben, szaküzletekben és webshopokban mutatkozik meg, hanem a hitelintézetek ajánlataival összefüggésben is. A tudatos hitelfelvétel viszont nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a néha bizony igen kényes pénzügyi egyensúly megmaradjon.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása