Erzsébet kártya aktiválás – első fontos lépés

Az Erzsébet kártya aktiválás az első fontos lépés annak érdekében, hogy kártyánk minél hamarabb használatra kész legyen. Minden egyes kézhez kapott szükséges aktiválni, ez alól egyetlen egy kártya sem képez kivételt. A postán megküldött vagy a munkaadó által átadott elektronikus kártya aktiválása az elektronikus felületen keresztül vagy a 06 1 224 1616-os telefonszámon pár egyszerű mozdulattal elvégezhető. Az aktiválás fontos, hiszen csak ezután tudjuk használni

Az Erzsébet kártya aktiválás telefonon keresztül

Először az adatvédelmi tájékoztató átolvasásával kell kezdenünk és megismerni a benne foglaltakat. Ez az adatkezelési nyilatkozat a honlapról nagyon egyszerűen le is tölthető. Ha már tisztában vagyunk az adatkezelési irányelvekkel tárcsázhatjuk a 06122241615 telefonszámot. Az automata ügyfélszolgálat ezután menüpontokat ajánlj fel, itt a 2-es menüpont lesz a miénk.

hirdetes
 • ezután a meg kell adnunk a kártya utolsó 8 számjegyét, amelyet az automata vissza is olvas nekünk, hogy biztosak legyünk abban, hogy helyes kódot adtunk-e meg. Ha ez a szám helyes, akkor meg kell nyomnunk az 1-es gombot, ha helytelen, akkor a 2-es gombot.
 • ezután következhet a telekód, amely az első telefonálás alkalmával a kártyaszám legutolsó 3 számjegye. A rendszer ezt a kódot is visszaigazolja. ha helyes az 1-es, ha helytelen a 2-es gombot kell megnyomnunk.
  most jön az adóazonosító megadása. Ez 10 számjegy és kötőjelek nélkül értendő. Ezt is visszaigazoltatja velünk a rendszer. Ugyanúgy kell eljárni, mint az előző esetekben.
 • a telefonszámunk megadása következik kötőjelek nélkül. kétszer egymás után fogja elkérni az automata és mind a két alkalommal, a 06-os előhívószámmal és a körzetszámmal együtt kéri.
 • most jöhet az új telekód, amely már egy általunk választott, azaz tetszőleges 3 számjegyű szám
  a rendszer ezután ismerteti az adatkezelési tájékoztatót. Elfogadása az 1-es gomb megnyomásával történik.
 • Ha nem fogadjuk el, akkor a 2-es gombot kell megnyomni, de azzal számolni kell, hogy ebben az esetben az aktiválás elutasításra kerül. Ha újra végig szeretnénk hallgatni a tájékoztatót, akkor a 3-as gombot nyomjuk meg. Az automata az aktiválás sikerességéről tájékoztat majd bennünket.

Az Erzsébet kártya aktiválás online felületen keresztül

Az Erzsébet kártya aktiválás ezen a felületen keresztül is pillanatok alatt megoldható. Először is rá kell kattintani a  www.erzsebetutalvanyplusz.hu linkre, majd el kell olvasnunk az adatkezelésről a tájékoztató anyagot. Ezután már be is léphetünk az Aktiválás/Belépés menüponton keresztül a felületre.

 • a megjelenő oldalon az üres mezőket kell most kitöltenünk az Erzsébet kártya aktiválás érdekében. Szükséges a kártya utolsó 8 számjegye, amely egy amúgy egy 16 számjegyből álló szám. Meg kell adni a jelszót, amely első alakalommal a kártyaszám utolsó 3 számjegye és a nem vagyok robot, feliratra kell kattintani. Ezután már be is lehet lépni.
 • a belépés után az Adatkezelési Hozzájárulási Nyilatkozat érhető el számunkra, amelynél a Hozzájárulok, gombot kell megnyomnunk annak érdekében, hogy tovább jussunk a felületen. Ezután pedig a Tovább gomb segít tovább bennünket.
 • amikor először vagyunk a felületen akkor meg kell adnunk az adóazonosító jelünket, a 10 számjegyet kötőjelek nélkül.
 • elkérik az email címünket
  a telefonszámunkat
  megadhatjuk most az új jelszavunkat
  meg kell ismételnünk a jelszót
 • és végül a mentés gombra kell kattintani

Ha már bent vagyunk a felületen, azaz az Erzsébet kártya aktiválás sikerült, akkor lehetőségünk nyílik azonnal lekérdezni az egyenlegünket az egyenleg információ menüpont alatt. Minden zsebre külön rá tudunk kattintani, ezután zsebenként megtekinthetjük az aktuális egyenleget. Ugyanitt lehetőségünk van egy új pinkód beállítására, amelyet tényleg csak mi tudunk.

Ez egy fontos lépés, nem érdemes kihagyni. Az új kód 4 számjegyből állhat. A kódot kétszer fogja kérni a rendszer és csak ezután engedi a beállítás gombra való kattintást. Sok esetben segítséget jelenthet a kártya letiltás menüpont, hiszen számtalan baleset érheti kártyánkat. Elveszthetjük, elkallódhat vagy éppenséggel illetéktelenek kezébe is kerülhet. Ezen a felületen pár kattintással ez is megoldható.

A Kártyakezelés menüpontra kattintva a kártya adatainak sorát kell kiválasztanunk és ott lehet letiltani a kártyánkat. A beállítások menüpont alatt ellenőrizhetjük a megadott adatokat, amelyet érdemes is megtenni, nehogy a későbbiekben gondunk származzon ebből. Ha mindent rendben találtunk, akkor mentsünk rá, hogy a rendszer az esetleges javításokat is realizálja.

4/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása