Az Erste Most Személyi kölcsöne az igazi nagyágyú

Az Erste Most személyi kölcsön igen előnyös, hiszen tetszőleges célokra használható fel, azaz arra költjük amire csak szeretnénk a teljes hitelösszeget. A kezes nélkül kínált kölcsön gyorsan és kedvező feltételekkel igényelhető, akár a bank weboldalán keresztül is. A futamidő végéig fix törlesztőrészlet csak még előnyösebbé teszi Magyarország egyik legnagyobb pénzintézetének ajánlatát. Az igényléshez ingatlan vagy egyéb fedezet biztosítása nem szükséges, így azok is igénybe vehetik, akiknek eddig pontosan emiatt gondot okozott a hiteligénylés.

Erste most személyi kölcsön
Erste most személyi kölcsön

Kiknek folyósítják a kölcsönt és mi a menete?

A kölcsönt tulajdonképpen szinte bárki igényelhető, hiszen a kitétel annyi, hogy természetes személy legyen és cselekvőképes. A hitelbírálat során azonban hitelképesnek kell bizonyulni, hiszen ez a folyósítás egyik legfontosabb feltétele.

hirdetes

A Most Személyi Kölcsön folyósítása minden esetben 1 összegben történik és a banknál vezetett lakossági forintszámlára történik. Ha nem rendelkezünk ilyen folyószámlával, akkor érdemes minél előbb nyitni egyet és csak utána elindítani az igénylést.

Milyen dokumentumokat kell magunkkal vinni a hiteligényléshez?

Érvényes személyazonosításra szolgáló okmányok nélkül nem is érdemes bemenni a fiókba, hiszen anélkül a hiteligénylést nem lehet benyújtani. Magyar állampolgárok esetében személyi igazolványt vagy 2001. január 1 után kiállított kártyaformátumú jogosítványt, útlevelet és lakcím kártyát fogadnak el. Amennyiben az ügyfél az EGT-s tagállamokban él és nem rendelkezik magyar állampolgársággal, akkor az EGT-s ország által kiállított okmányokkal tudja a hiteligénylést elindítani.

Ez lehet az útlevél, egy érvényes személyazonosító igazolvány, vagy a magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány. Akiknek még a régi könyv formátumú személyi igazolványuk van, azoknak érdemes magukkal vinniük a lakcímkártyájukat is. Az Erste Banknál megtalálható nyomtatványokat is ki kell tölteni igényléskor, így a „Nyilatkozat jövedelemről és fennálló tartozásról”, valamint a „Munkáltatói igazolás”.

Ezeket a nyomtatványokat le lehet tölteni a bank honlapjáról és akár már ma meg lehet kezdeni, ezeknek a nyomtatványoknak a kitöltését, kitöltetését a munkaadókkal. Ha már eljutottunk az összes fontos dokumentum beszerzésének a végére, akkor az utolsó 3 havi bankszámlakivonatot is tegyük be a pakkba. A bankszámlakivonatok segítségével ellenőrzi a bank, hogy a leendő ügyfél valóban folyamatosan kap-e munkabért vagy esetleg nyugdíjat.

Ha vállalkozóként szeretnénk igénybe venni a kölcsönlehetőséget, akkor a NAV által kiállított utolsó lezárt évről szóló jövedelemigazolás szükséges. Ennél a dokumentumnál figyeljünk oda, hogy ne legyen 30 napnál régebbi. A vállalkozói és a nyugdíjas igazolványt is be kell majd mutatni a banki ügyintézőknek. Ezt a személyi kölcsönt rokkantnyugdíjasok is igénybe vehetik.

Maximum mekkora kölcsönt igényelhetünk és mekkora törlesztőrészletre számíthatunk?

Az Erste Most Személyi kölcsönt 400 000 és 6 000 000 Forint között igényelhetjük a bankfiókokban. A futamidő 36 és 84 hónap között szabadon választható meg. Láthatjuk, hogy a maximált összeg akár egy kisebb vidéki ház megvásárlására, egy vidéki lakásra is elegendő. Ha nem rendelkezünk semmilyen fedezettel, akkor ebből a személyi kölcsönből még otthonunkat is megvásárolhatjuk. A fiatalok sokszor nagyon nehezen jutnak hozzá lakáshoz, de ez a kölcsön erre is lehetőséget biztosít.

Egy 6 millió forintos kölcsönt 72 hónapos futamidővel, havi 109 618 Forintos törlesztőrészlet folyamatos havi visszafizetése mellett lehet igényelni. A kedvező 9,49%-os kamat igen kedvező, ha azt is nézzük, hogy ez egy szabadon felhasználható hitel. A hitel teljes díja ebben az esetben 1.968.345 Ft, így a futamidő végéig összesen 7 968 345 forintot kell majd visszafizetni a pénzintézetnek.

Autóvásárlás vagy lakásfelújítás kölcsönből

Most felezzük meg ezt az összeget, mert azt feltételezzük, hogy egy autót szeretnénk megvásárolni, vagy már meglévő lakásunkat szeretnénk kicsit felújítani. A 3 000 000 Ft-os kölcsönt 72 hónapos futamidővel havi 57 087 Forintos törlesztőrészletre kaphatjuk meg. A kamat ebben a sávban viszont már emelkedik, hiszen a bank sokkal kisebb összeget helyez ki. 10,99 %-ban alakul a kamat, amely még mindig nem a legdrágábbak közé sorolható.

A hitel teljes díja 1.156.095 Ft, így a futamidő végére pontosan 4 156 095 forintot fogunk visszafizetni a pénzintézetnek. Mi a helyzet akkor, ha egy 4 fős család elugrana a nyáron a szlovén tengerpartra. Ezt körülbelül elhelyezéstől és ellátástól függően 600 000 – 1 000 000 Ft közötti áron engedhetjük meg magunknak. Az 1 millió forintos Erste Most személyi kölcsönt 72 hónapos futamidővel kalkulálva, havi szinten 21 140 forintos törlesztőrészlettel biztosítják részünkre. Ez azt jelenti, hogy 6 éven keresztül minden hónapban 20 000 Forint körüli összeg fog eltűnni a családi költségvetésből, de ennek fejében egy igazi tengerparti nyaralásban lehet részünk.

Érdemes még hitelfelvétel előtt alaposan átolvasni a szerződés feltételeit is, hiszen mindig az apróbetűs rész az, ami fontos lehet nekünk, igénylőknek. Ha nem vagyunk túl járatosak a banki szerződésekben, a banki ügyintézésekben akkor érdemes segítséget kérni. Ez lehet egy sokat átélt és már több hiteligénylést látott kedves közeli ismerősünk, de lehet egy profi közvetítő is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása