Élet az autóhitel lejárta után

Az autóhitel lejárta után már nincs más dolgunk, mint kényelmesen hátradőlni a szuper kényelmes, sportos kagylóülésben, ami az új verdánkban van, és ezerrel nyomni a gázt.

Élvezni a tulajdonjogot, vele együtt a lóerők dübörgését, persze mindezt a lehető legóvatosabb és biztonságos módon.

hirdetes

Vigyázni a megkötött biztosításunk legértékesebb bónuszaira, magunkra, a mellettünk ülő személy testi épségére és a forgalom többi szereplőjére egyaránt. Nagyjából ennyi a dolgunk az autóhitelünk lejárta után.

Hogyan tovább az autóhitel lejárta után?

Elkezdhetünk akár gondolkodni azon, hogy legközelebb milyen típusú hitelt vegyünk fel, mire költsük, esetleg a mostani autót rögtön cseréljük-e nagyobbra.

Persze ez csak vicc, hiszen aki végre-valahára kilábal egy hosszú évekig tartó autóhitelből, nem valószínű, hogy azonnal, vagy már másnap beleugrik egy következőbe. Persze biztos vannak ilyenek, de az átlagosan élő és gondolkodó emberek nem tesznek ilyen gyors lépést.

Hiszen mekkora nagy öröm az, amikor magunk mögött tudhatjuk a hiteltörlesztés mindennapos nyűgét, a vele járó izgalmakat, a félelmet az esetlegesen felmerülő bármilyen nehézségtől. Az autóhitel lejárta után úgy érezhetjük magunkat, mintha egy több, száz kilós súlytól szabadultunk volna meg, többé nem fuldoklunk, nem nyom maga alá.

Elmúlnak az álmatlanságtól átforgolódott éjszakák, és már nincs miért összeveszni a párunkkal sem, hiszen elvonultak a viharfelhők, és kizárólag csak arra kell koncentrálnunk, hogy mikor, hova robogjunk a frissen tehermentesített személygépkocsinkkal.

Lejárat utáni feladataink

De a viccet félre téve, tényleg szinte nincs semmi feladatunk már, hiszen a törlesztések közben elintéztünk mindent, sőt, ha olyan szerencsések voltunk, hogy egy abszolúte profi lízing céggel hozott minket össze a jó sorsunk, akkor a felmerülő egyéb elintézni valókat, vizsgálatokat, okiratokat ők intézték, szerezték be.

Ráadásul ezekkel a dolgokkal nem növekedett a havi törlesztő részletünk, mivel már a szerződés megkötésekor belefoglalták mindazt, hogy melyik fél, mit vállal.

Az autóhitel lejárta után a bank, pénzintézet, vagy a lízing cég elvileg a hitel teljes kifizetése után maximum egy hónapon belül elpostázza számunkra az autónk törzskönyvét, és a hitelt lezáró dokumentációkat is. Ők írják meg az Okmány irodának is a kérelmet az autó elidegenítéséről, és a Casco szerződést a biztosító felé.

Pont ennyire egyszerű és szép, amikor egy jól megválasztott, és kölcsönösen szimpatikus, megbízható segítséget sikerül találnunk. Ebben az esetben mindenki jól jár, nincsenek járulékos veszteségek, és az esetleges jövőbeni-újbóli együttműködés reményében búcsúzik egymásról mind két fél.

Esetek amikben reméljük nem lesz részese

Sajnos vannak olyan esetek, amikor az autóhitel lejárta után nem minden ennyire meseszerű, sőt, néhol szinte egészen horrorisztikussá is válhat egy-egy rosszul sikerült üzletkötés. Ilyenkor sérülhetnek egzisztenciák, üzleti érdekeltségek szűnhetnek meg, kooperációk szakadhatnak szét.

Van, hogy nem a hitelt fizető ügyfél hibázik, de van olyan is, hogy a szándékosan nem fizető miatt rengeteg kellemetlenséggel kell megbirkóznia az anyagi támogatást nyújtó cégnek. Bármelyik verzió is játszik, kényelmetlen és idegőrlő helyzeteket képes produkálni az ilyen szitu.

Lehet újra gondolni, újratervezni az autóhitel lejárta utáni időszakot. Lesz-e merszünk újabb tranzakcióba kezdeni, vagy élvezzük a tehermentes, ám de idősödő autónkat.

1/5 - (2 votes)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása