Egyre többen veszik igénybe a bankautomatákat

A bankautomata elengedhetetlen fontosságú, ha azonnal készpénzre van szükségünk, ezért egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel. Az sem mindegy azonban, hogy mennyi készpénzre van szükségünk, hiszen az atm automatákból való készpénzfelvétel korlátozott.

A készpénzfelvételi limitet természetesen mi magunk is beállíthatjuk a saját netbankunkon keresztül. Ezt érdemes is kihasználni pénzünk biztonsága érdekében, hiszen így elkerülhető, hogy az eltulajdonított bankkártyával magasabb összeget tudjanak levenni számlánkról a csalók. A bankok is odafigyelnek a biztonságra, hiszen például az Otp automatáiból egyszerre maximum 100 000 Forintot lehet felvenni.

hirdetes

Amit az Atm bankautomata használatáról tudni érdemes

Egy nagyobb összeg felvételére valószínűleg az automaták alkalmatlanok, hiszen milliós összegeket leginkább a bankfiókokban lehet felvenni. Ha egy magasabb összegről van szó, akkor számolni kell a magasabb költségekkel is, így, ha például ingatlant vásárolunk, akkor érdemesebb az azonnali átutalásra törekedni. Ha egy terméket vásárolunk meg, ami nem túl drága, akkor az eladó is boldogabb lesz, ha készpénzben egyenlítjük ki a vételárat.

Általában havonta kettő készpénzfelvételt ingyen igénybe lehet venni, de az erre vonatkozó információkat legtöbbször a folyószámlához kapcsolódó szerződés tartalmazza. 100 000 vagy esetleg 150 000 Forint levételére is lehetőségünk lehet. Törekedjünk arra, hogy olyan számlavezetéssel kapcsolatos csomagot válasszunk, ami lefedi az igényeinket. Ha ennél magasabb összeg felvétele a cél, akkor számítsunk egy magasabb tranzakciós költségre. Mielőtt megkötjük bárhol is a folyószámla szerződést, gondoljuk át, hogy mekkora összeget és hány alkalommal szeretnénk egy hónapon belül felvenni. Törekedjünk arra, hogy okosan intézzük banki ügyeinket.

Honnan tudjuk meg, hogy Otp bankautomata a közelben elérhető-e?

Természetesen ebben az OTP tud segítséget nyújtani. Az OTP Bank fiók- és ATM-kereső lesz ebben a segítségünkre, amely itt érhető el: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Fiokkereso?gclid=Cj0KCQjwpv2TBhDoARIsALBnVnnyy64XEFkKriJVsIwjkJdGXZNskjQGGoAhS0xDoospXVy8cZDIC6waAimbEALw_wcB. Utcanévre, városra és irányítószámra is lehet keresni, így, ha éppen úton vagyunk valahol, akkor nagyon gyorsan ki tudjuk deríteni, hogy a közelünkben vajon van-e valahol automata. A részletes keresővel további fontos információk birtokába juthatunk.

Bankfiókoknál megnézhetjük, hogy hol lehet nyugdíjelőtakarékossági számlát nyitni, gyámi számlát vagy betétet intézni, hol foglalkoznak pontosan hitel ügyintézéssel, illetve hol érhetők el a privátbanki szolgáltatások. Ha konkrétan az atm-ek érdekelnek bennünket, akkor a kereső megmutatja, hogy hol tudunk Forintot vagy eurót kivenni és hogy mikor van nyitva az adott ATM. Számunkra azok az automaták lesznek tökéletesek, amelyek 0-24 órában nyitva tartanak, ha éppen hétvégén szeretnénk pénzt kivenni.

Az Otp bankautomata használata

Az OTP automaták elsősorban készpénz felvételére kerültek kihelyezésre, ám ezen túlmenően egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetünk. A készpénzfelvételen túl egyes automatáknál pénzt is fizethetünk be számlánkra még hétvégén is. Az automaták segíthetnek az egyenleg lekérdezésben, vagy esetleg a telefonkártyánkat is azonnal feltölthetjük. A különleges automaták arra is képesek, hogy kiszolgálják a hallássérült ügyfeleket.

Az OTP Bank folyamatosan fejleszti automatáit, hogy az ügyfelek minden igényét kielégítsék akkor is, amikor nincsenek nyitva a bankfiókok. A digitális fejlesztések során az országban már számtalan okos automatát helyeztek ki, amelyek a pénz kifizetésére és a befizetésére egyaránt alkalmasak. Ezek az automaták zömmel a nap 24 órájában nyitva tartanak, így éjjel is intézhetjük pénzügyeinket. A befizetett összegeket legtöbbször azonnal jóváírják a számlánkon. Természetesen nem csak a saját számlánkra, hanem más számlájára is tudunk pénzt befizetni, így egy adásvételt is le tudunk bonyolítani az automaták segítségével. Magyarországon talán az otp-nek vannak olyan automatái, amelyek a legszélesebb körben szolgálják ki az ügyfelek igényeit.

Euronet atm kereső

Az euronet oldalán is találhatunk atm keresőt. Valutanemre, városra és irányítószámra is lehet kereséseket indítani, ha éppen Euronet automatát keresünk. A keresőben ezen felül útvonaltervezést is indíthatunk, így nagyon gyorsan megtudhatjuk, hogy jelenlegi tartózkodási helyünkről hogyan juthatunk el legegyszerűbben a legközelebbi automatához. Az Euronet ma már több mint 500 automatát üzemeltet a fővárosban és a nagyobb vidéki városokban. Az automaták különlegessége, hogy nem csak Forintot, hanem igény esetén eurót is fel lehet venni. Eurót csak akkor tudunk felvenni kártyánk segítségével, ha ezt a banki szerződésünk lehetővé teszi.

Ma már egyre több bank törekszik arra, hogy nagyobb összegben is tudjunk pénzt kivenni a bankautomatákból így elképzelhető, hogy a bankunk engedélyezi a 700-800 000 Forintos pénzkivételt, de minden esetben tájékozódjunk saját bankunknál pénzkivétel előtt. Ha még ennél is magasabb összegre van szükségünk, akkor azt a bankautomatából nem biztos, hogy fel tudjuk venni, így ebben az esetben jelentsük be a saját bankfiókunkban a készpénzfelvételi igényünket, így a szükséges pénzösszeget valószínűleg másnapra elő is készítik nekünk.

VALÓBAN LÉTEZIK OKOS ATM?

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása