Autolízing kalkulátor mikor segíthet?

Egy autólízing kalkulátor sok szempontból is előnyös lehet bárki számára, hiszen nagyon gyorsan segíthet kikalkulálni azt, hogy mekkora költséggel fog járni ebben az esetben az autóvásárlásunk. Első körben azonban érdemes azt áttekintenünk, hogy mi a különbség az autóhitel és a lízing között? Mind a kettő esetében, akár több évre is megköthetjük a szerződést és így több év alatt kell majd visszafizetnünk az autó árát. Autóhitel esetében tulajdonképpen egy szabadfelhasználású hitelt vehetünk fel, amit természetesen nem csak autóvásárlásra fordíthatunk.

Autólízing esetében azonban egy pontosan meghatározott autó megvásárlására fordíthatjuk az összeget. Lízingnél további előírás, hogy önerővel is rendelkezni kell, míg ezzel a szabadfelhasználású hitelnél nem kell számolni. Ha lízingre vásároljuk meg az autót, akkor arra kötelező lesz megkötni a Casco biztosítást, míg a szabadfelhasználású hitelnél ezt nem írják elő. Ha hitelre vásároljuk meg az autót, akkor egyből a tulajdonunkba kerülhet, míg a lízingelt autó csak a futamidő végén.

hirdetes

Céges autó lízing kalkulátor

Nézzünk most meg egy lízingkalkulátor oldalt, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha így szeretnénk megvásárolni autónkat. Vegyünk alapul egy Citroen Berlingot, amely 2022-es gyártású és körülbelül 8 millió Forinttól érhető el az autókereskedések kínálatában. Ebben az esetben 1 200 000 Forint önerővel kell rendelkeznünk, a futamidő 84 hónap és a havonta fizetendő lízingdíj 82 800 Forint. A THM: 11,8% és az ügyleti kamatláb: 11,2%. Amennyiben csökkentjük a futamidőt, úgy természetesen növekedni fog a havi törlesztőrészlet, így 72 hónapra havonta 92 352 Forintot kell majd befizetnünk.

Autóhitel kalkulátor

Most nézzünk meg egy autóhitel kalkulátort ugyan azokkal a paraméterekkel, mint azt az autólízing kalkulátor is esetében tettük. 8 millió Forintos szabadfelhasználású hitel esetén a havi törlesztőrészlet például a CIB Banknál 135 282 Forint, a visszafizetendő teljes hitel díj 11 363 688 Ft. Láthatjuk, hogy sokkal magasabb a törlesztőrészlet de ennek a konstrukciónak az előnye, hogy arra költhetjük amire csak szeretnénk. Ha például olcsóbban is tudunk vásárolni autót, akkor a fennmaradó összeget akár otthonunk felújítására vagy egy közös tengerparti családi nyaralásra is fordíthatjuk, esetleg, ha éppen életkezdés előtt áll gyermekünk, akkor az ő támogatására is fordíthatjuk.

Erste autóhitel

Az Erste Bank oldalán elérhető autóhitel kalkulátornál a következő adatokkal számoltunk. 8 millió Forintos szabadfelhasználású hitel, 7 éves futamidőre, 250 000 Forintos havi jövedelemigazolás mellett a havi törlesztőrészlet 142 466 Forintra jön ki. A teljes visszafizetendő összeg 12 047 107 Ft, a fix kamat 12,29%, a THM 13,38%, a hitel teljes díja 4 047 107 Ft.

Az Erste bank hitelfelvételnél fontos, hogy le tudjunk igazolni minimum 3 hónapos munkaviszonyt, mert akkor tudják ezekkel a kondíciókkal biztosítani a hitelt. Ha nem tudunk igazolni 3 hónap munkaviszonyt, akkor nem tudjuk felvenni az autóhitelt. Jó hír, hogy nyugdíjas vállalkozóként azonban minden további nélkül engedélyezi a bank a szerződés megkötését. A bank oldalán lehetőségünk van a kapcsolatfelvételre, ahol a személyes adatok megadása után a bank munkatársa fogja velünk felvenni a kapcsolatot és egyezteti a hitel részleteit.

Az ügyintéző az információk birtokában már el is tudja indítani a hitelfelvételi folyamatot. Amennyiben a bank munkatársai mindent rendben találnak az adategyeztetés és a megküldött dokumentumok alapján, akkor már csak be kell fáradni a bankfiókba és alá kell írni a hivatalos dokumentumokat. A hitelt akár 3 munkanapon belül is tudják folyósítani, így nagyon rövid idő alatt elrendezhetjük az új autónk megvásárlását.

Otp autóhitel kalkulátor

Az OTP-nél is lehetőség van az autólízingre és az autolízing kalkulátor használatára is, de mi most a szabadfelhasználású hitelt nézzük meg. A kalkulátorba először is jeleznünk kell, hogy rendelkezünk-e havi 300 000 Forintos igazolható jövedelemmel. Ez fontos kérdés, hiszen, ha le tudjuk igazolni a kért jövedelmet, akkor havi szinten akár több ezer forinttal is olcsóbb lehet a hitel havi törlesztőrészlete. Mi most azt választottuk, hogy le tudjuk igazolni a jövedelmet. 8 millió Forint 84 hónapra havonta 137 580 Forint törlesztőrészlet mellett igényelhető.

A folyósítási díj ebben az esetben 60 000 Forint, az éves fix kamat 10,99%, a THM 12%. Egy különleges kiegészítő szolgáltatást is kínál az OTP, hiszen a hitelek mellé igénybe lehet venni, az úgynevezett személyi kölcsön törlesztési biztosítást. A törlesztési biztosítás nagyon nagy segítséget jelenthet abban az esetben, ha a futamidő alatt történik velünk valami és nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészletet. Ebben az esetben a biztosítás segítségével a havi törlesztőrészletek rendezésre kerülnek. Betegség, baleset, a munka elvesztése, egészségkárosodás, esetleg haláleset következtében is segíthet a biztosítás.

Láthatjuk, hogy az autolízing kalkulátor és az autóhitel kalkulátor is nagy segítséget nyújt annak eldöntésében, hogy melyik konstrukciót érdemesebb választani.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása