Egyéni vállalkozó kereső – nyilvános adatok

Az egyéni vállalkozó kereső a neten is elérhető, így bármikor információra van szükségünk térítésmentesen tudjuk használni a már eddig is sokak számára népszerű szolgáltatást. Többen egy-egy üzleti kapcsolat elindítása előtt a másik felet ezeken a felületeken ellenőrzik, hiszen senki sem szeret kellemetlen helyzetbe kerülni.

Egyéni vállalkozó adószám kereső

Az egyéni vállalkozó kereső természetesen adószámra is elvégzi a kijelölt keresési feladatokat, így nagyon gyorsan megtudhatjuk az adott vállalkozóval kapcsolatos fontosabb információkat. Elegendő az adószám első 8 számjegyét beütni és máris kiadja a szükséges információkat. Az egyéni vállalkozó kereső ezen az oldalon érhető el: https://www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo/. Ha megadtuk az adószám első 8 számjegyét, akkor a következő hivatalos adatok birtokába juthatunk: nyilvántartási szám, az állapot, azaz működik-e a vállalkozás, a vállalkozó neve, a statisztikai számjele, a nyilvántartásba vétel időpontja, a címe, a főtevékenysége és az összes további tevékenysége.

hirdetes

Egyéni vállalkozók nyilvántartása

Az egyéni vállalkozók nyilvántartása az ügyfélportálon keresztül is elérhető a következő linken: https://regi.ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/egyenivknyilvtart.html. A 2009. évi CXV. törvény 12. paragrafusában foglaltak szerint engedélyezik bárki számára, hogy hivatalos adatokat kérdezzen le bármely vállalkozó esetében. A felületre belépve meg kel adni az adószám első 8 számjegyét és a lekérdezés gombra kattintva máris láthatók a fontosabb információk.

Katás vállalkozások listája

A Katás vállalkozások listáját külön lekérdezni nem lehet, de a vállalkozói nyilvántartásban a meglévő adatok alapján minden fontos információhoz hozzá lehet férni. Ha egyik adatot sem ismerjük, akkor az interneten kezdjük meg a keresgélést, ha legalább egy név a birtokunkban van. Számtalan esetben az interneten az adószámok is pillanatok alatt fellelhetők. Az adószám birtokában pedig már le is tudjuk kérdezni az adott Katás vállalkozó státuszát és további adatait. Sokszor előfordul, hogy a keresőkben egy névre több találatot is kidob a rendszer, ilyenkor érdemes szűkíteni a kört például a székhely megadásával.

Adószám kereső – egyéni vállalkozó kereső

Amikor valakivel üzleti kapcsolatba kerülünk és például átutalással szeretne részünkre fizetni úgy, hogy közben előre el kell postázni részére a terméket, akkor nagy valószínűséggel mi magunk is szívesen utána nézünk, hogy valóban egy létező vállalkozásról van-e szó, amely rendelkezik a megadott adószámmal. A partnerek minősítése minden esetben kiemelkedő fontossággal bír. A lekérdezésekre számtalan lehetőség kínálkozik, ebből párat már meg is említettünk. Az e-cégjegyzék ingyenes és tájékoztató jellegű információkat közöl a vállalkozásokról. Az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs rendszerét ma is sokan használják. Az itt megtalálható adatok tájékoztató jellegűek és nem használhatók fel közhiteles okiratként. A céginformációs rendszert akkor frissítik, ha a cégjegyzékben megtalálható adatokhoz képest változás történik, így az adatok frissítése közben akár több hét is eltérhet.

Mindenesetre iránymutatásnak teljesen jól használható bárki számára. Az e-cégjegyzékben a következő adatok találhatók meg: tevékenységek, székhely, jegyzett tőke, képviseletre jogosultak neve, a vállalkozás adószáma, az érvényes e-adószám, a bankszámlaszám, a tulajdonosok kiléte és az is, hogy jelenleg folyik-e bármilyen végrehajtási eljárás a vállalkozás ellen. Ha például egy Kft esetén azt vesszük észre, hogy a jegyzett tőkéje, ami minimum 3 millió Forint kell legyen, nincsen feltöltve akkor már elkezdhetünk gyanakodni, hogy valami bizony nincsen rendben a céggel és valószínűleg a fizetésképtelenség határát is súrolhatja. Ha esetleg az adószámnál azt látjuk, hogy törölve van vagy éppen felfüggesztve, az sem túl jó hír, ha üzletet szeretnénk pont azzal a vállalkozással kötni. A szüneteltetések okait is olvassuk át alaposan, hiszen annak a dátuma is pontosan szerepel a nyilvántartásban.

Ha egy vállalkozás már több éve szünetel, akkor bizony nem érdemes vele üzletileg kapcsolódni. Törlésnél is pontosan jelzik, hogy milyen okból történt meg a törlés. Nagyon sok vállalkozás a felhalmozott adósságok miatt kerül törlésre, de természetesen előtte még a felszámolás procedúrája is vár rá. A magánszemélyek előtt pár adat nem nyilvános és ezekhez csak a hivatalos szervek férhetnek hozzá. Ilyen a vállalkozó lakcíme, az anyja neve, a születési helye és ideje, valamint az elektronikus elérhetősége. Azokkal a vállalkozókkal, akiknek a székhelye megegyezik a lakhellyel sokkal egyszerűbben fel lehet venni a kapcsolatot egy-egy problémás üzletkötés után.

Az egyéni vállalkozó kereső ennyire egyszerűen és gyorsan használható, ha úgy érezzük, hogy egy üzleti kapcsolat előtt fel szeretnénk mérni a partnerünket, illetve akkor is jól jöhetnek ezek az adatok, ha éppen egy tartozás behajtásáról van szó.

1.3/5 - (3 votes)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása