Egy 800.000 Ft-os személyi kölcsön felvételének feltételei

 

Egy banktól lehetőségünk van igényelni olyan hitelt, melynek az összegét teljesen szabadon, bármire felhasználhatjuk. A személyi kölcsön felvétele nem követel meg ingatlanfedezetet, sem kezest. A bank számára az egyedüli biztosítékot a jövedelmünk jelenti, amely egyben meghatározza azt is, hogy mekkora az igényelhető, felvehető legmagasabb összeg.
Minden esetben a kérelmünkhöz csatolni kell a munkáltatónk által kiállított jövedelemigazolást. Ez alapján állapítja meg a pénzintézet, hogy maximálisan mekkora összegű személyi kölcsönnel élhetünk a hitelkérelem benyújtásakor. Általában a bankok a jövedelem 5-6-szorosáig nyújtanak szabadon felhasználható hitelösszeget.

hirdetes

Adóstárs bevonásával nagyobb összeghez juthatunk

Ha bevonunk egy adóstársat, akkor akár a jövedelmünk 10-szeresét is igényelhetjük.
A hitelkérelem sikeres elbírásához számos kritériumnak kell megfelelnünk, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy a havi jövedelmünk a minimálbér összegét haladja meg. Lehetőségünk van euróban és svájci frankban is igénybe venni ezt a típusú banki terméket.
Ha szükségünk van egy 800 ezer Ft összegű személyi kölcsönre, akkor megközelítőleg 130-160 ezer forint összegű havi jövedelemmel kell rendelkeznünk. Ha felmutatunk egy adóstársat magunk mellett, akkor már akár 80 ezer forintos jövedelemre is kaphatunk ekkora összegű kölcsönt.
A bankok minden esetben úgy számítják ki a havi törlesztő részletet, hogy az a nettó bér harmadát ne haladja meg.

Ha van valamilyen jellegű hitelünk vagy egyéb kölcsönünk, akkor mindig annak a havi törlesztő részletével csökkentett jövedelem adja a maximálisan felvehető kölcsönösszeg alapját.
A futamidő általában 12-84 hónap között van. Az igényelhető összeg 100 ezer forinttól egészen az 5 millióig terjedhet.
Ha nem teszünk eleget a kölcsönszerződésben leírtaknak, akkor a bank az esedékes törlesztő részlet összegét levonhatja a bérünkből.
Általánosságban elmondható, hogy a kölcsönkérelem sikeres elbírálásának feltételei hitelintézetenként változnak, ezért érdemes személyesen, vagy szakértők segítségével megvizsgálnunk, melyik hitelintézet feltételei felelnek meg legjobban számunkra.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása