Cofidis kezelési költség tételről tételre

Ma már azt mondhatjuk, hogy olyan a piac, hogy kedvező feltételek mellett is találunk nagyon jó konstrukciójú személyi kölcsönt. Azonban ha nem figyelünk a részletekre, nagyon könnyen elherdálhatjuk a kiváló feltételek adta spórolás lehetőségét.

Amikor úgy döntünk, hogy a háztartásunkban felmerülő ideiglenes pénzavart személyi hitellel szeretnénk orvosolni akkor, ha tudatosan intézzük a pénzügyeinket, felkeressük a különféle hitelintézetek weboldalát és elkezdjük az összehasonlítást. A legjobb erre egy excel táblázatot nyitni, mert úgy biztosan semmi nem kerüli el a figyelmüket.

hirdetes

A díjtételek még a Cofidis Fapados Kölcsönét is megdrágíthatják

Legyen őszinte magához és mondja meg, a lelki szemei előtt felvázolt excel táblázatban hagyott oszlopot a hitel mellett esetlegesen felmerülhető díjaknak, extrák költségeinek? Amennyiben igen, akkor gratulálunk, Önnek tovább sem kell olvasnia a cikket, viszont ha nem, akkor sok-sok ezer forintot spórolhat meg, ha figyelmesen végigolvassa az anyagot. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok kellemetlenségtől kíméli meg saját magát. Nézzük, hogy egy bizonyos hitelintézetnél, a Cofidis-nél milyen díjtételekkel találkozhat. A most követező felsorolás bármelyik hitelintézetről k készülhetett volna, mert a tételek azért 95%-ban megegyeznek

A Cofidis legnépszerűbb hitelének kezelési költségei

A vállalat kétségkívül legkeresettebb konstrukciója a Fapados Kölcsön, amely semmilyen extra feltételhez nincsen kötve, így tökéletes alap arra, hogy érzékeltessük, mennyivel megdrágíthat egy piacvezető hitelt az, ha kényelmi funkciókat veszünk igénybe, netán megcsúszunk a törlesztéssel.

Hitelbírálati díj: ez egy olyan egyszer fizetendő összeg, amelyet azért fizetünk, hogy elbírálják a hitelünket, mely igen komoly adminisztrációt von maga után. Ezt a Cofidis 2014. december 31-ig elengedi az ügyfeleinek.

  • Csekkes vagy készpénzes fizetés díja: havin szinten 1.000 forinttal növeljük a költségeinket, ha utalás helyett a csekkes, készpénzes törlesztést választjuk.
  • Szerződésmódosítási díj: amennyiben a futamidőn, törlesztőrészleten vagy a törlesztés módján változtatnánk, azt 3.000 forintunk bánja.
  • Dokumentum másolata, igazolás kiállítása, egyéb ügyintézéssel kapcsolatos teendők: 3.000 Ft
  • Túlfizetés esetén az adminisztrációs díj: 3000 Ft

Teljes előtörlesztés, részbeni előtörlesztés:

  • az előtörlesztett összeg 1%-át kell kifizetni, ha az előtörlesztés ideje és a szerződés lejárta között egy évnél nagyobb az differencia
  • 0,5%-át, ha ez kevesebb, mint egy év

Fontos, hogy az összeg semmiképp nem haladhatja meg a még fizetendő hitelkamat összegét.

Levelezési költség: soron kívüli értesítő és felszólító levelek esetén a postai díjszabás az irányadó. Ügyleti kamat/költség/díj változása esetén, ha a Cofidist a jogszabályok értesítés küldésére nem kötelezik, akkor 390 Ft/levél.

Késedelmes fizetés, felmondás esetén fizetendő díjak

Egy személyi hitel, de igazából bármilyen hitel akkor lesz drága, amikor elcsúszunk a fizetéssel, vagy akár a szerződés felmondására kényszerülünk.

Késedelmi díj/kamat: a késedelemben érintett hónapok után 5.000 Ft, amennyiben a kölcsönszerződés fennáll.

Kölcsönszerződés felmondása után:

2014. március 15-e előtt benyújtott hitelkérelmeknél, amennyiben a Cofidis felmondja a szerződést, évente a jegybanki alapkamattal terhelődik meg az összeg.
2014. március 15-ét követően benyújtott hitelkérelmek esetén, az ügyleti kamattal azonos, de legalább 15%-os éves késedelmi kamattal számolhatunk.

Felmondási díj: az adós a felmondás időpontjában fennálló tartozásának a 10%-át köteles megfizetni. ÁFA fizetési kötelezettségnél, ennek áfával terhel módozatát.

2014. március 15-e előtt benyújtott hitelkérelem esetén minimum 12,000 Ft (+ÁFA). Tizenötödike utáni hitelkérelmeknél legalább 15,000 (+ÁFA)

Ezekből a számokból világosan látszik, hogy a Cofidis Fapados Kölcsöne bár kiváló kondíciókat kínál, ha nem vigyázunk, akkor alaposan megnövelhetjük havi szinten a hitel költségeit. Viszont jó hír, hogy ha körültekintően járunk el, akkor ezen költségek nélkül jelenleg a Cofidis Fapados Kölcsönénél nem találunk jobb szabad felhasználású, fedezet nélküli személy kölcsönt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása