Cofidis futamidő avagy mennyi ideig kell fizetni a törlesztő részletet

Magyarországon számos hitelintézet kínál személyi hitelt, gyorskölcsönt magyar állampolgároknak. A felvehető összeg és a futamidő nagyon széles skálán mozog és fontos, hogy megtaláljuk a pénztárcánkhoz leginkább passzoló feltételeket.

Nagyon nem mindegy, hogy milyen kondíciókkal veszünk igénybe hitelt. Érdemes sok időt eltölteni a kölcsönösszeg, THM-mutató mellett a futamidő kiválasztásával, mert lehet egy 72 hónapos futamidőt választva, kényelmesen tudjuk minden hónapban törleszteni a részleteket, míg ha csak 48 hónapot adunk magunknak, az megterhelheti a költségvetésünket és stresszben is tarthat minket.

hirdetes

Márpedig egy jól megválasztott hitelnek pont az a lényege, hogy megadhatja nekünk azt a szabadságot, hogy arra koncentrálhassunk, hogy az életünkben felbukkant pénzügyi zavart orvosoljuk. Mert a banktól kapott pénz révén nem kell a holnapért aggódnunk és nyugodtan dolgozhatunk a jövőért.

A futamidők átlagosan 12-72 hónap között mozognak

Általánosságban elmondható, hogy a 12 hónapos futamidő ma már igen ritka, de például a CIB személyi kölcsöne még felvehető ilyen feltétellel. A legtöbb hitelintézet minimum kétéves szerződést irat alá az ügyfeleivel. Igénytől függően választhatunk jóval hosszabb intervallumú futamidőt is. Ez akár 5-6 évre szóló hitelszerződést is jelenthet. Ugyancsak eltérések vannak a futamidők emelkedésében. Néhány hitelintézet 3 éves időtartam felett már az éves emelkedést teszi csak lehetővé, míg mások a teljes „futamidő arzenált” féléves blokkokra bontják.

Cofidis-nél igénybe vehető hitelek és futamidejük

Nézzük mit is kínál a Cofidis a futamidők terén a különböző hiteleik során, amiket oly sokan ismerünk, de talán ezzel a részével még nem vagyunk annyira tisztában.

Fapados Kölcsön:

A Cofidis legnépszerűbb hitelkonstrukciója, a Fapados Kölcsön, amelyet a GKI Gazdaságkutató Zrt. a piac legalacsonyabb THM-mutatóval rendelkező hitelének választott.
Ezt a konstrukciót minimum 24 hónapos szerződéskötéssel vehetjük igénybe, de akár 72 hónapos futamidőt is választhatunk. A futamidő megfelelő megválasztása kulcsfontosságú. Hogy miért? Erre rögtön mutatunk is egy példát.

Tegyük fel azt, hogy 1,500.000 Ft-ot szeretnék felvenni szabadfelhasználású, fedezet nélküli hitelként és éppen azon gondolkodunk, hogy milyen futamidőt válasszunk. Az emberben ilyenkor akarva-akaratlanul is felmerül az a gondolat, hogy minél hamarabb szabadulni akar a hiteltől, pedig lehet, hogy ez a gondolatmenet fogja a mélybe taszítani.

  • 1,500.000 Ft – 36 hónapos futamidővel: 52,375 Ft havi költség
  • 1,500.000 Ft – 60 hónapos futamidővel: 35.489 Ft havi költség

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a futamidő növekedésével, bár csökken a THM mérete, a visszafizetendő hitel összege mindenképpen emelkedni fog.

  • 36 hónapra: 385.392 Ft a hitel díja
  • 60 hónapra: 629.340 Ft

A két összevetésből tisztán látszik, hogy két dolgot kell az embernek figyelembe venni. Egyrészt nagyobb futamidő mellett havonta komoly terheket vehetünk le a vállunkról. Másrészről viszont a hosszabb futamidővel, pár évvel tovább kötelezzük el magunkat és valamennyivel többet fizetünk vissza a hitelintézetnek, mint a rövidebb időtartamú konstrukciónál.

Megújuló hitel:

Ennél a hitelnél minimum 100.000, maximum 800.000 forintot vehetünk fel, fix. 46 hónapos futamidővel. Érdekes módon a Cofidis hitel futamideje fix vagyis nincsen lehetőség a választásra: 46 hónap. Bizonyára azért van ez, mert a megújuló hitel esetében nincsen üzleti értelme ettől hosszabb futamidőt használni.

Cofidis Egészség Hitel:

Az egészség a legfontosabb és mégis van olyan élethelyzet, amikor önerőből nem tudunk mindent megtenni azért, hogy meggyógyuljunk. Ilyenkor lehet kiváló opció az Egészség hitel, amellyel akár 1,000.000 Ft-ig fedezni tudunk egy esetleges orvosi beavatkozást. Ezt a hitelt 6-60 hónapos futamidővel vehetjük igénybe.

A pénzintézetek által nyújtott kölcsönök valódi segítséget jelentenek a bajban, de csak akkor ha a szerződéskötés előtt alaposan átgondoljuk a lehetőségeinket és ahhoz mérten választjuk meg a felvett összeg mértékét és a visszafizetésre szánt futamidőt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása