CIB lakáshitel feltételek 2015-ben

A CIB bank három különféle feltételekkel és lehetőségekkel rendelkező lakáshitelt is kínál ügyfelei számára, aminek köszönhetően az igénylők többféle összeállítás közül választhatják ki maguknak a legmegfelelőbbet. Lássuk ehhez a bank általános feltételeit!

Ahhoz, hogy a CIB banknál tudjunk lakáshitelt felvenni, az egyik legfontosabb, hogy magyarországi lakcímmel rendelkezzünk, és magyar állampolgárok legyünk.

hirdetes

CIB lakáshitelének alapfeltételi 2015-ben

A bank rendkívül szigorúan csak 25 és 65 év közötti személyeknek ad lakáshitelt egyedüli igénylés esetén, az ezen kívül eső korosztállyal azonban csak adóstárs megléte mellett tárgyalnak. A CIB részéről feltétel még, hogy az igénylőnek legalább 12 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonya legyen. Az éppen aktuális munkahelyen az ügyfélnek minimum 9 hónapnyi munkaviszonyt kell igazolnia – magánszemély esetén –, de vállalkozóknál a 12 hónapos folyamatos tevékenység a fontos, illetve egy lehetőleg nyereséges pénzügyi év.

A CIB bank a lakáshitel felvételéhez 85 ezer forintos minimum havi nettó jövedelmet követel ügyfeleitől, ami adóstárs esetén csökkenthető 75 ezer forintra. Alapvető feltétel még az igénylővel szemben, hogy ne szerepeljen semmilyen formában sem a Központi Hitelinformációs Rendszerben, avagy az úgynevezett KHR – vagy régies nevén BAR – listán.

A CIB lakáshitelhez szükséges dokumentumok

A hitelügylethez fontos továbbá a hiánytalanul kitöltött és aláírt igénylőlap mellett egy érvényes személyazonosító igazolvány, egy lakcímkártya, az utolsó háromhavi jövedelem jóváírását tartalmazó bérpapír vagy bankszámla-kivonat. Utóbbi csak akkor nem szükséges, ha az ügyfél a CIB banknál vezet folyószámlát. Alkalmazottak esetén fontos a munkáltatói igazolás benyújtása is, ami nem lehet 30 napnál régebbi. Mivel a bank a köztartozások terén is átvilágítja az ügyfeleket, ezért a lakáshitel felvételéhez elengedhetetlen lesz az utolsó havi telefonszámla, illetve legalább egy közüzemi számla pontos befizetését igazoló dokumentum.

Amennyiben nyugdíjasként szeretnénk lakáshitelhez jutni, a nyugdíjértesítő mellett fontos lesz a nyugdíj megállapításáról szóló határozat bemutatása is. Vállalkozóként elengedhetetlen az előző adóévet igazoló, az adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás.

A CIB lakáshitel fajtái 2015-ben

A CIB bank többféle konstrukciót is kínál azoknak, akik szeretnének lakáshitelt felvenni. Az egyik ilyen a CIB UNO lakáshitel, 1-től 100 millió forintig terjedő hitelt is kínál az ügyfelek részére, méghozzá akár használt, akár új lakás vásárlása esetén is, a körülményektől függően alacsony, 5,29 százalékos THM mellett.

Szintén igényelhető használt és új lakásra is a CIB VÉGIG FIX lakáskölcsöne, ami általánosságban magasabb THM mellett engedi a lakáshitel felvételét, azonban kimagasló előnye, hogy az ügyfél már a felvételkor tudja, hogy a futamidő végéig pontosan mekkora összeget kell visszafizetnie, és az minden hónapban mekkora költségeket jelent majd számára.

A THM mértéke a futamidő hosszától függ, ezáltal 10 éves futamidőre 7,20, míg 15 évre 7,50 százalékos Teljes Hiteldíj Mutató vár az ügyfelekre. A CIB bank kínál ezen felül forint alapú, állami kamattámogatással ellátott lakáshitelt is, ami a garantált alacsony kamat mellett akár 30 éves futamidőre is kérhető. A hitel összege 1 millió forinttól 10 millióig terjedhet, és új-, valamint használt lakás vásárlásra egyaránt kérhető, sőt mi több, 5 milliós összeghatárig akár még felújításra vagy bővítésre is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása