A BMW fanatikusoknak használtban is érdemes gondolkozniuk

Autó vásárlása előtt sokszor megfogalmazódhat a kérdés, miszerint használt vagy új járműbe fektessük a pénzünket?

Az autót ugyanis nyugodtan tekinthetjük befektetésnek, amely ha nem is pénzben, de a mindennapok során sok vesződségtől tud megkímélni vagy éppen problémákat tud okozni számunkra.

hirdetes

Az új autó vásárlása egyszerűbb, és a garanciáknak köszönhetően biztosabb választás, de aki jól ismeri az adott autótípust, esetünkben a BMW-t annak érdemes körülnéznie a használt autó piacon is.

használt bmw

Hogyan juthatunk használt BMW-hez?

Használt BMW-t találni egyáltalán nem nehéz, hiszen még a BMW magyar weboldalán is találunk használt darabokat. Az itteni kínálat a hivatalos BMW márkaszervizekben található használt darabokat foglalja össze. Található itt 5 millió forinttól 50 millió forintig sokféle típus, sőt időnként még 0 km-es modell is, amely használtként került feltüntetésre (nyilván az új modell ára alatt). Hivatalos BMW márka szervizből érdemes használt autót vásárolni.

A hivatalos BMW szervizek azonban túlnyomórészt újabb modelleket kínálnak csak eladásra, jellemzően 5 millió forint fölött. Azonban ha valakinek olcsóbb netán idősebb modellre fáj a foga, megtalálja számításait a különböző használtautós oldalakon.

Kínálat van rendesen, találhatunk megbízható darabokat az 1 millió alatti kínálatban is. Persze jól meg kell nézni, hogy amit ennyi pénzért kínálnak az pontosan milyen állapotban is van – írja a carsontheweb.com.

Mi a különbség a használt és az új BMW között?

Nyilván az, hogy az egyiket még senki nem használta, míg a másik már futott valamennyit. Nem erre gondoltunk, amikor megfogalmaztuk a kérdést. Inkább arra próbálunk összpontosítani, hogy a használtautó piacon is található olyan felszereltséggel és állapottal bíró autó, ami megfelelhet az igényeinknek.

Kis keresgélés után találhatunk 10.000 km-t sem futott kitűnő állapotú BMW-t igazából többet is. A szalonképes állapotú autók sokszor szervizből származnak, de a piaci ár alatt elérhetőek. Egy 12.000.000 Ft-os ár fekvésű BMW218d Advantage esetében találtunk egy 5000 km-t futott darabot 10.000.000 alatt.

Helyszíni vizsgálatra nem volt sajnos alkalmunk, de a leírások és a nagyfelbontású képek sokat segítettek annak megállapításában, hogy a BMW valóban újszerű, és ami még fontosabb, minden papírja rendben van. Az, hogy az eladó egy szerviz szintén nyújt valamiféle garanciát arra vonatkozóan, hogy az autó kifogástalan műszakilag is.

Ha használt BMW-t választunk, keressünk tehát szervizeket. Ha magánszemélytől vásárolunk, előfordulhat, hogy egy rejtett műszaki hiba használhatatlanná teszi az autót, azonban az előző tulajdonostól ilyenkor nem sokra számíthatunk. Egy márkakereskedés esetén azonban elvárható hogy az alapvető ellenőrzéseket elvégzik, és az ilyen problémákról már előre tájékoztatnak, illetve ha később derül ki a hiba, akkor is kereshetjük a kereskedőt.

Mentés

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása