Barion – fizessünk vagy ne fizessünk vele?

A barion azoknak biztosan jó alternatívát kínál, akik kedvelik az újdonságokat és az egyszerű fizetési lehetőségeket.

Ez az elektronikus fizetéseket lebonyolító új szolgáltatás biztonságos bankkártyahasználat mellett segít a webáruházakban történő fizetésekor.

hirdetes

Vajon mennyibe kerülhet és egyáltalán megéri-e a barion segítségével végrehajtani a tranzakciókat? Véd bennünket valaki, ha fizetési problémánk adódik?

Barion fizetés
Barion fizetés

Hogyan fizethetünk bankkártyánkkal a Barion rendszerében?

A regisztráció szerencsére egyáltalán nem kötelező, ha a barion fizetés mellett döntünk. Elég csak megadni a bankkártya számát, a kártya hátoldalán megtalálható CVC számot és egy élő email címet. Azoknak, akik mégis a regisztrációt részesítik előnyben, igen jó hír, hogy ha megtörténik a regisztráció, akkor már nem kell többet megadni a kártyaszámot.

Egy email cím és egy jelszó szükséges csak ahhoz, hogy a webáruházban máris fizetni tudjunk. A Barionnál a következő bankkártyákat fogadják el: Mastercard vagy Maestro, Visa, Electron, Amex. Még azok is tudnak Barionnal fizetni, akik egyáltalán nem rendelkeznek bankkártyával, hiszen egy feltöltött egyenleggel is intézhetők a vásárlások.

Átutalással vagy készpénz befizetéssel lehet az egyenlegre a számunkra megfelelő keretösszeget feltölteni. Egy Barion számlára akár az ismerősök vagy családtagok is indíthatnak utalásokat, így akár a banki procedúra is kimaradhat a folyamatból.

Vajon biztonságos fizetési mód a Barion?

A Barion elektronikus fizetéseket a Barion Payment Zrt végzi, amelynek felügyeletét a magyar nemzeti Bank látja el, így biztosak lehetünk abban, hogy pénzünk jó kezekben lesz. Az MNB folyamatosan kiszűri a felügyelete alá tartozó szolgáltatók és személyek közül azokat, akik jogosulatlanul bukkannak fel a piacon.

Csak a legális piaci szereplők működését engedélyezik, így ha egy ilyen céggel kerülünk kapcsolatba, akkor biztonságban érezhetjük bankkártyánkat is. A tőkepiac jogszabályok szerinti működéséről minden esetben gondoskodik az MNB piacfelügyelet során.

A Barion ingyenes és az adataink biztonságban vannak?

Igen, a Barion teljesen díjmentes szolgáltatást nyújt amennyiben vásárlók vagyunk. A vásárlásoknak nincsen semmilyen felára, se rejtett költsége. A barion mobilalkalmazás segítségével még könnyebb a dolgunk és a pénz fogadás valamint a küldés is díjmenetesen elvégezhető a nap 24 órájában. Havi díjat sem kell fizetnünk ezért a nagyszerű és pénztárcakímélő szolgáltatásért.

Ha letöltjük az alkalmazást, akkor a vásárlásainkat is nyomon követhetjük rajta, így biztosan nem tudunk majd túlköltekezni és csak addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Az adatbiztonsággal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a Barion összes szerverét a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi meg.

Minden egyes fizetésnél győződjünk meg arról, hogy tényleg a hivatalos Barion oldalon vagyunk. Ezt úgy láthatjuk, hogy a böngésző zöld színnel azonosítja a Barion Payment Inc-t. A Barion jogosult a bankkártyákat is kezelni, hiszen rendelkezik a PCI DSS tanúsítvánnyal. A szerverek biztonsága az MNB által előírtaknak megfelelően került kialakításra.

Miért érdemes a kereskedőknek is ezt a fizetési módot választaniuk?

Ez a funkció akár pár óra alatt is élesíthető még webáruházak esetében is. A Barion rendszerén keresztül érkező utalásokat azonnal megkapja a kereskedő és a díjak is rendkívül alacsonyak. Magyar nyelvű ügyfélszolgálat áll az ügyfelek rendelkezésére, így bármilyen kérdésünk is van, arra azonnal választ kaphatunk.

Ez egy nagyon különleges üzleti modell, amely nagyon alacsony díjak mellett bankkártyás fizetési rendszert kínál. A kereskedők, áruház tulajdonosok saját maguk dönthetik el, hogy a Barion számlán meglévő összegből mennyit és mikor utalnak ki saját maguknak, de akár azonnal is felhasználható az egyenleg.

A kereskedőknek mindösszesen egy 30 perces szerződéskötést kell elvégezniük ahhoz, hogy a rendszer élesítése beinduljon. A Barion kifizetési rendszer amellett, hogy rendkívül olcsó még ügyfélszerző marketing eszköz is, ezen felül segíti az ügyfélmegtartást. A rendszer teljes élesítése még ebben az évben várható, így már most érdemes a szerződéskötéseket elindítani.

Amennyiben a webáruházban kártyacsalást követnek el, úgy a Barion ügyfélszolgálat máris a segítségünkre siet, és nem nekünk kell foglalkozni az ügymenettel, hiszen azt a szakemberek elvégzik. Az alkalmazás segítségével ezen felül azonnali kimutatásokat is kapunk és minden egyes fizetésről email értesítő is érkezik. Ennél nagyobb biztonságban már nem is lehetne vállalkozásunk.

Asztali valamint mobil böngészőn keresztül is látható és használható a rendszer, így biztosak lehetünk abban, hogy a mobillal rendelkező ügyfelek is majd webáruházunkat választják.

Miért jó a vásárlóknak?

Egy nagyon egyszerű fizetési módszer, amely bárki számára elérhető akár bankkártyával akár anélkül is. A vásárlásokat mindig nyomon tudjuk követni és regisztrációval csak egyszer kell megadni az adatokat. A pénzünk teljesen biztonságban van az MNB felügyelet miatt és a PCI DSS is a vásárlók védelmét szolgálja.

Az app segítségével naponta akár többször is különleges kereskedői ajánlatok érkeznek az okostelefonokra, amelyek segítségével rengeteget spórolhatunk. A rendszer mindig olyan termékekről küld értesítést, amelyet vásárlási szokásaink alapján jónak gondol. Weben, mobiltelefonon, boltokban és akár barátainknak is tudunk fizetni ezzel a lehetőséggel.

A mobil webes fizetésen kívül az applikáción keresztül is fizethetünk egyetlen gombnyomással, így érdemes talán ezt a még egyszerűbb lehetőséget választani. A barion tanácsadóinál bármikor további információk birtokába juthatunk, így ha elérkezettnek látjuk az időt, hogy legyen egy Barion tárcánk, akkor máris tegyük meg a kezdeti lépéseket a regisztráció felé.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása