Bankokon túl, avagy a takarékszövetkezeti személyi kölcsönök

hirdetes

A takarékszövetkezetek a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban, ezért természetesnek vehető, hogy az egyik legnépszerűbb, vagy leggyakoribb pénzügyi terméket, a személyi kölcsönöket náluk is megtalálhatjuk. Jogosan merül fel a kérdés bennünk, hogy miért választanánk egy kisebb intézmény által nyújtott kölcsönt, miért töltenénk sokkal több időt az ügyintézéssel és adminisztrációval?

De vajon tényleg szigorúbb feltételei vannak egy takarékszövetkezeti személyi kölcsönnek. A következő bekezdésekben az általuk nyújtott szolgáltatásokat és az ehhez kapcsolódó feltételeket vesszük vizsgálat alá, megkönnyítve az eligazodást a személyi kölcsönöket nyújtó takarékszövetkezet különböző formáin belül is.

A takarékszövetkezeti személyi kölcsön feltételeit illetően, felmerül még egy kérdés. Vajon képesek-e ezek az intézmények a bankok által kínált széles körű választékkal felvenni a versenyt, vagy ebben az esetben győzedelmeskedik a régi felhasználók, a hűséges tagok általi bizalom és ragaszkodás. Miért lehet vonzó számunkra, új ügyfelek számára egy ilyen helyen pénzügyi kötelezettséget vállalni?

Takarékszövetkezetek személyi kölcsön feltételei

A takarékszövetkezetek által nyújtott személyi kölcsönökre, ugyanazok a feltételek érvényesek, mint más pénzügyi szolgáltató kínálatában szereplő tételekre. Vegyük például a legfrissebb törvényi rendelkezést, a 2015. január 1-én hatályba lépő jövedelemarányos törlesztő részlet mutatót.

A mutató lényegét illetően, a hitel törlesztő részlete és a jövedelem közötti kapcsolatot használja fel a kockázatok csökkentésére. A jövedelem nagysága szerint két csoportot különböztetünk meg így a felvenni kívánt hitel törlesztő részlete nem lehet magasabb az adós hivatalosan igazolható jövedelmének 50%-ánál 400.000 Ft alatti, illetőleg 60%-ánál 400.000 Ft-ot meghaladó havi kereset esetén. A deviza alapú kölcsönök esetén szabályozás még szigorúbb arányokat határoz meg, euró alapú finanszírozás esetén 25%, illetve 30%, egyéb deviza esetén 10%, illetve 15% a két felső limit. A jövedelemarányos mutatót miden új, 200.000 Ft-nál magasabb összegű hitelfelvételre alkalmazni kell.

Ebből fakadóan kötelező bemutatni a hivatalos nettó jövedelmet igazoló okmányt. Természetesen meg kell említenünk a személyazonosító igazolványt, a bejelentett lakcímről hivatalos okmányt illetve sok esetben a legalább 18. életévet betöltő személyről is igazolást. (18 év alatt a takarékszövetkezet esetén sem lehetséges a hitel felvétele)

Miben más a takarékszövetkezetek személyi kölcsöne a bankokétól?

A takarékszövetkezeteknél tehát bátran kijelenthetjük, hogy az általános feltételek nem különböznek a bankokétól. A takarékszövetkezeti személyi kölcsön felvétele, egy olyan csoportot célozz meg, aki nem szeretne nagyobb összegeket több évig törleszteni, hanem csak egy-két százezer forinttal szeretné kisegíteni önmagát. Sok esetben párosul ez, az intézménybe vetett bizalommal, azzal a ténnyel, hogy egy kisebb városban ismerős arc fogad a pult másik oldalán, és segít eligazodni a pénzügyek világában.

Mindettől függetlenül továbbra is kiemelten fontos az előzetes tájékozódás a számunkra legmegfelelőbb pénzügyi termék kiválasztása érdekében. A takarékszövetkezetek által nyújtott személyi kölcsönök jogi feltételei versenyképesek, az anyagi feltételeket illetően, pedig a kis összegű gyorskölcsönökre kiélezett szolgáltatást nyújtanak, melyet mindenkinek, aki ilyet tervezz, aki, ilyen plusz anyagi eszközöket szeretne felhasználni, érdemes megfontolnia.

Egyéb személyi kölcsön és hitel lehetőségekről itt olvashat.

hirdetes

Vélemény - hozzászólás hozzáadása