Bankokon túl, avagy a takarékszövetkezeti személyi kölcsönök

A takarékszövetkezetek a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban, ezért természetesnek vehető, hogy az egyik legnépszerűbb, vagy leggyakoribb pénzügyi terméket, a személyi kölcsönöket náluk is megtalálhatjuk. Jogosan merül fel a kérdés bennünk, hogy miért választanánk egy kisebb intézmény által nyújtott kölcsönt, miért töltenénk sokkal több időt az ügyintézéssel és adminisztrációval?

De vajon tényleg szigorúbb feltételei vannak egy takarékszövetkezeti személyi kölcsönnek. A következő bekezdésekben az általuk nyújtott szolgáltatásokat és az ehhez kapcsolódó feltételeket vesszük vizsgálat alá, megkönnyítve az eligazodást a személyi kölcsönöket nyújtó takarékszövetkezet különböző formáin belül is.

hirdetes

A takarékszövetkezeti személyi kölcsön feltételeit illetően, felmerül még egy kérdés. Vajon képesek-e ezek az intézmények a bankok által kínált széles körű választékkal felvenni a versenyt, vagy ebben az esetben győzedelmeskedik a régi felhasználók, a hűséges tagok általi bizalom és ragaszkodás. Miért lehet vonzó számunkra, új ügyfelek számára egy ilyen helyen pénzügyi kötelezettséget vállalni?

Takarékszövetkezetek személyi kölcsön feltételei

A takarékszövetkezetek által nyújtott személyi kölcsönökre, ugyanazok a feltételek érvényesek, mint más pénzügyi szolgáltató kínálatában szereplő tételekre. Vegyük például a legfrissebb törvényi rendelkezést, a 2015. január 1-én hatályba lépő jövedelemarányos törlesztő részlet mutatót.

A mutató lényegét illetően, a hitel törlesztő részlete és a jövedelem közötti kapcsolatot használja fel a kockázatok csökkentésére. A jövedelem nagysága szerint két csoportot különböztetünk meg így a felvenni kívánt hitel törlesztő részlete nem lehet magasabb az adós hivatalosan igazolható jövedelmének 50%-ánál 400.000 Ft alatti, illetőleg 60%-ánál 400.000 Ft-ot meghaladó havi kereset esetén. A deviza alapú kölcsönök esetén szabályozás még szigorúbb arányokat határoz meg, euró alapú finanszírozás esetén 25%, illetve 30%, egyéb deviza esetén 10%, illetve 15% a két felső limit. A jövedelemarányos mutatót miden új, 200.000 Ft-nál magasabb összegű hitelfelvételre alkalmazni kell.

Ebből fakadóan kötelező bemutatni a hivatalos nettó jövedelmet igazoló okmányt. Természetesen meg kell említenünk a személyazonosító igazolványt, a bejelentett lakcímről hivatalos okmányt illetve sok esetben a legalább 18. életévet betöltő személyről is igazolást. (18 év alatt a takarékszövetkezet esetén sem lehetséges a hitel felvétele)

Miben más a takarékszövetkezetek személyi kölcsöne a bankokétól?

A takarékszövetkezeteknél tehát bátran kijelenthetjük, hogy az általános feltételek nem különböznek a bankokétól. A takarékszövetkezeti személyi kölcsön felvétele, egy olyan csoportot célozz meg, aki nem szeretne nagyobb összegeket több évig törleszteni, hanem csak egy-két százezer forinttal szeretné kisegíteni önmagát. Sok esetben párosul ez, az intézménybe vetett bizalommal, azzal a ténnyel, hogy egy kisebb városban ismerős arc fogad a pult másik oldalán, és segít eligazodni a pénzügyek világában.

Mindettől függetlenül továbbra is kiemelten fontos az előzetes tájékozódás a számunkra legmegfelelőbb pénzügyi termék kiválasztása érdekében. A takarékszövetkezetek által nyújtott személyi kölcsönök jogi feltételei versenyképesek, az anyagi feltételeket illetően, pedig a kis összegű gyorskölcsönökre kiélezett szolgáltatást nyújtanak, melyet mindenkinek, aki ilyet tervezz, aki, ilyen plusz anyagi eszközöket szeretne felhasználni, érdemes megfontolnia.

Egyéb személyi kölcsön és hitel lehetőségekről itt olvashat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása