Már online is igényelhető a sokak által várt babaváró hitel

Mára már egyre több banknál érhető el akár online is a babaváró hitel, így most még többen hozzájuthatnak a várva várt pénzhez. A személyes megjelenést nem igénylő kölcsönök egyre népszerűbbek, hiszen az ideje is egyre kevesebb az ügyfeleknek. ma már nem sokan tehetik azt meg, hogy órákat álljanak a bankfiókokban egy-egy hitel igénylésekor, hiszen az idő mindenkinek pénz.

babaváró hitel online igénylésének ismertetése
babaváró hitel online igénylésének ismertetése

Az online igénylés előnye, hogy a bankok online felületén az ügyfelek maguk számolhatják ki, hogy mekkora a hitel összege és ez milyen kiadással járhat és milyen dokumentumok bemutatása szükséges.

hirdetes

Milyen dokumentumok szükségesek a babaváró hitel elindításához?

A bankok honlapján letölthető formában bárki számára elérhetők azok a dokumentumok, amelyek az igényléshez feltétlenül szükségesek. A megtalálható formanyomtatványok természetesen online benyújthatók így nem kell azokat személyesen bevinni a bankfiókokba. Az ügyfelek személyes megjelenésére, már csak a hitelszerződés aláírásakor van szükség.

Az államnak fizetendő kezességvállalási díjat bizonyos időszakra a pénzintézetek általában átvállalják, amely a fennáló tartozás 0,5%-a. Ez természetesen bankonként eltérő lehet. A Gránit Banknál igen egyszerűvé tették a babaváró hitelügyintézést, így ott szinte mindent el lehet intézni egy időpontfoglalással és személyes jelenléttel

Miben tudnak segíteni a többi bankfiókban?

Az ErsteBank honlapján az ügyfelek szinte azonnal ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e a babaváró hitelre és ez csak pár kattintásba kerül. A kölcsönkérelmeket a hitelintézetnél kell benyújtani és az igényléshez szükséges dokumentumokat és igazolásokat is be kell mutatni. A bank elvégzi a hitelbírálatot, amely maximum 10 munkanap. A hitelintézet elvárja, hogy az ügyfelek megfelelő összegű munkabér utalást vállaljanak be a banknál vezetett folyószámlára.

A K&H oldalán is elérhető egy kalkulátor, így nagyon gyorsan megtudhatjuk, hogy vajon igénybe tudjuk-e venni a babaváró hitelt, amely teljesen szabadon felhasználható bármilyen célra. A bank oldalán elérhető a Magyar Közlöny aktuális száma, a hitel hirdetménye, egy információs füzet, amely a kölcsön felmondásának következményeiről tájékoztatja az érdeklődőket, angol nyelvű munkáltatói igazolás, a kölcsönigénylőlap, a munkáltatói igazolás több nyelven és a szerződés mintája.

A Sberbanknál is nagyon sok dokumentumot szinte azonnal le lehet tölteni a honlapról, ezért be sem kell menni a bankfiókba.

Letölthető:
• a terméktájékoztató
• egy összehasonlító táblázat
• munkáltatói igazolás magyar és angol, valamint német nyelven
• a hitel kondíciók és hirdetmények
• az MNB tájékoztatója a fogyasztási hitelekről
• a GYIK a fogyasztási hitelekről az MNB honlapján
• a Babaváró kölcsön szerződés jellemző mintaszövege
• az MNB tájékoztatása a túlzott eladósodás kockázatairól és a KHR tájékoztató

Otpnél a babaváró hitel ügyintézésének lépései

Az OTP Banknál az ügyfelek. telefonos visszahívást kérhetnek melynek során a jogosultság vizsgálatára kerül sor és az időpontegyeztetésre, amikor az ügyfelek be tudnak fáradni a bankfiókba a szerződéskötéshez. Az OTP Bank munkatársa egy rövid előszűrést végez telefonon keresztül és már le is foglalja az időpontot a bankfiókba.

Így az ügyfelek várakozás nélkül intézhetik a hiteligénylést az OTP-nél. A szükséges dokumentumok listáját a weboldalon keresztül elérhetjük, így nem is kell utánajárnunk, hogy milyen dokumentumoknak kell mindenképpen meglennie a szerződéskötéshez.

A következő lépés a szerződéskötés és a folyósítás, amely során a pozitív hitelbírálat után a fiókban dolgozó munkatársaktól kapják meg az ügyfelek a további teendőket. Pozitív bírálat esetén már csak a szerződés aláírásával kell számolni és ezt követően a lehető legrövidebb időn belül folyósítják a babaváró kölcsönt az ügyfeleknek.

Az ügyfeleknek a kölcsön törlesztésével sem kell nagyon foglalkozniuk, hiszen az OTP-nél vezetett folyószámláról havonta automatikusan levonja az OTP, így elkerülhető az, hogy az ügyfelek elfelejtsék időben törleszteni a hitelt. Díj és költségmentesen lehet részlegesen vagy teljesen előtörleszteni a babaváró kölcsönt, amelyben az OTP munkatársai szintén segítséget nyújtanak.

Gránit bank a teljesen online babaváró hitel ügyintézése

A Gránit Banknál pontosan azért dolgozták ki a szinte teljesen online igényelhető babaváró hitel konstrukciót, mert tisztában vannak azzal, hogy az ügyfelek között bizonyára nagyon sok lesz a kismama, akiknek hatalmas segítséget jelent az online ügyintézést. A bankfiókba nem kell leutazniuk, a bankfiókokban nem kell sorban állniuk és az összes kölcsönügylettel való tennivalót kényelmesen otthonról el tudják intézni.

A letöltött nyomtatványokat az ügyfeleknek ki kell tölteniük, amelyek a bank weboldalán szerkeszthető formában érhetők el. Egyetlen egyszer kell megjelennie a párnak a bankfiókban, amikor a folyósítás előtt a szerződéskötés történik meg és a jogszabálynak megfelelően a megfelelő igazolásokat be tudják mutatni a bank munkatársának.

Érdemes több banknak is megnézni a weboldalát, hiszen ma már egyre több bank törekszik arra, hogy az ügyfeleknek minél nagyobb segítséget nyújtsanak és a lehető legtöbb ügyintézést akár online is elintézhessék.

Nem biztos, hogy a pároknak arra van idejük egy megerőltető munkanap végén, hogy a bankfiókokban sorba álljanak, vagy azzal kelljen felidegesíteniük magukat, hogy vajon a munkahelyükről időben odaérnek-e a bankfiókba az ügyintézéshez. A leendő anyukák is inkább a szükséges orvosi vizsgálatokra járnak, valamint felkészülnek az anyaságra, mint hogy a bankfiókokba üljenek naphosszat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása