Az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitele az első Fogyasztóbarát hitel

Miután novemberben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitív elbírálásban részesítette, az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitele már igényelhető is. Ez az első olyan személyi kölcsön, amely megkapta a Fogyasztóbarát minősítést. A pályázatot a MNB írta ki még 2020 nyarán, ősszel pedig elsőként az OTP pályázatát. A fogyasztóbarát hitelek jellemzője, hogy átláthatóak, kedvező és kiszámítható kamatozással rendelkeznek, és az igénylésük is gyorsan, digitálisan tehető meg. Emellett természetesen számos más feltételnek is meg kell felelnie egy hitelnek, hogy MSZH minősítésben részesülhessen, mint az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitele is.

A Fogyasztóbarát hitelek legfeljebb 7 éves futamidővel, az ügylet végig rögzített kamattal igényelhetőek. A folyósítás időt is meghatározzák, a hitelszerződés befogadását követően 3 nap áll rendelkezésre a kölcsönösszeg folyósítására. Emellett a kamatfelár 500 ezer forint hitelösszegig a 15 százalékpontot, 500 ezer forint feletti hitelösszeg pedig a 10 százalékpontot nem haladhatja meg. A folyósítási díj összege is meghatározásra került, nem lehet több mint a hitelösszeg 0,75 százaléka. Ezen feltételeknek kell megfelelni egy fogyasztóbarát személyi hitelnek.

hirdetes

Miben más az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitele, mint más hitelek?

A Hitelmindenkinek.hu csapata utánajárt, hogy valóban megéri-e az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitelét választani más hitelekkel szemben. Az ugyebár a feltételek közé tartozik, hogy gyorsan, digitálisan lehessen igényelni. Ilyen szolgáltatást már sok pénzintézet nyújt az ügyfelei számára tekintettel a koronavírus járvány miatt hozott vészhelyzeti intézkedésekre. Amiben az OTP Személyi hitele más, az a futamidő végéig fix kamatozásban, és a kedvező kamatokban keresendő.

A kamatok összege a felvenni kívánt összegtől is függ, ahogy a teljes hiteldíj mutató (THM is). Ha 61 hónapos futamidőt veszünk alapul, akkor 2 millió forint esetén 13,5%, 6,1 millió forint felett 11%, 7,1 millió forintot meghaladó hitelösszeg esetén pedig csak 8,7%. Kedvező kamatozású hitelt más pénzintézet is nyújt, 3 millió hitelösszeg esetén, 61 hónapos futamidővel és 250.000 feletti jövedelemmel találhatunk kedvezőbb konstrukciót is. A Fogyasztóbarát hitel előnyei inkább a nagyobb, 7,1 millió forint feletti kölcsönösszeg esetén mutatkoznak meg, ugyanis ebben az esetben jóval kedvezőbb törlesztőrészletre számíthatunk.

Az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitel igénylése és költségei

Ahhoz, hogy az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitelét igényelhessük, először is szükségünk lesz egy OTP bankszámlára, ugyanis a bank csak az OTP-nél vezetett bankszámlára folyósítja a hitelösszeget. Ha az online igénylés mellett döntünk, akkor OTP netbankra is szükségünk lesz az igényléshez. Személyesen és online is beadhatjuk az igénylést, emellett a kettőt kombinálhatjuk is, megkezdhetjük a folyamatot az egyik módon, és befejezhetjük a másikon.

Az igényléshez nemcsak érvényes személyi okmányra, és magyarországi állandó lakcímre lesz szükségünk, hanem egyéb dokumentumokra is, többek között jövedelemigazolásra is. Az igénylés feltételei között megtaláljuk, hogy mire lesz szükségünk akkor, ha alkalmazottak, nyugdíjasok, vagy egyéni vállalkozók vagyunk. Emellett a bank azt is meghatározza, hogy milyen egyéb jövedelmet fogad el az elbírálás során. Érdemes ennek utánanézni, hiszen számos egyéb jövedelem is beleszámít a hitel elbírálásába.

Ki igényelheti és ki nem?

Az igénylésnek személyi feltételei is vannak. Először is betöltött 21. életév szükséges, ami eltérő lehet más hitelekhez képest, hiszen sok esetben a betöltött 18. életévet is elfogadják. A magyarországi lakcím is elvárás, ahogyan a minimum 6 hónap munkaviszony. Ennek nem kell feltétlen egy munkahelyről származnia, ugyanakkor a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszonyt kell igazolni. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelhez a havi minimum 250.000 Ft-os kereset is feltétel.

Ahogyan azt már a hitelek esetén megszokhattuk, a negatív BAR listás státusz kizáró tényező, illetve minden olyan eset, amikor a hiteligénylő nem felel meg az igénylés feltételeinek. Ha nagyobb kölcsön felvételében gondolkodunk, mindenképp érdemes megfontolni az OTP minősített fogyasztóbarát személyi hitelét, hiszen egy fix kamatozású, kedvező lehetőségről van szó.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása