Az MNB árfolyam lekérdezés igen könnyen megvalósítható akár internet segítségével is

Talán nem mindenki tudja, de az MNB árfolyam nagyon könnyen lekérdezhető akár itt is. Itt nagyon könnyen vissza is kereshetjük egy adott napnak az árfolyamát. Az euro árfolyam itt is megtekinthető, hiszen a nyaralások közeledtével egyre többeknek lesz fontos ez az információ. Azoknak is jól jöhetnek a friss árfolyamok, akik éppen külföldi vásárlásra készülődnek.

Pontosan milyen információk birtokába juthatunk az MNB árfolyam kapcsán?

A megfelelő deviza kiválasztása után be kell ütni a keresőbe az adott napot, amelyre kíváncsiak vagyunk. Az időpontot intervallumban is megadhatjuk, azaz tól-ig, így akár az euro változását is könnyedén nyomon követhetjük. Növekvő és csökkenő beállítási módot is találunk az MNB honlapján. Amikor megtekintettük az MNB forint euro árfolyamát, akkor már nincs is más teendőnk, mint megkeresni a legolcsóbb pénzváltási forrást a városban.

hirdetes

A vidékiek is könnyedén megtekinthetik az MNB árfolyam változásait

Jó hír, hogy a net segítségével a vidéki lakosok is könnyedén információkhoz juthatnak, ám nekik a pénzváltás már egy kicsit nehézkesebb lesz. Természetesen a bankok és a takarékszövetkezetek is váltanak pénzt, de azzal vigyázni kell, hiszen sokszor olyan költségek is felbukkanhatnak, amelyről még nem is hallottunk. Ezt váltás előtt nem árt tisztázni a pénztáros hölggyel vagy a banki ügyintézővel.

Ma már egyre több valutaváltó van jelen a vidéki városokban is, hiszen látható volt már az elmúlt években is, hogy mekkora igény mutatkozik rá. Ma már a nagyobb vidéki városokban is jelen vannak a valutaváltással foglalkozó cégek fiókjai.

Mikor érdemes a pénzváltással foglalkozni

Mint írtuk utazások előtt vagy nagyobb külföldi bevásárlások kapcsán érdemes előre a pénzváltással foglalkozni, viszont akkor sem árt résen lenni, ha mindezt befektetésként kezeljük. Sokan élnek ma már abból Magyarországon, hogy a pénzváltásokkal pár 10 000 Ft-ot keresve akár egész hónapban megélnek a váltásokból. Ilyenkor kell igazán résen lenni, hogy melyik váltónál milyen árfolyamon lehet a pénzt átváltani. Az mnb árfolyam itt is lehet egy jó kiindulási pont.

Akik külföldön dolgoznak és euróban kapják a fizetésüket azok is lehetőleg akkor váltsák át az eurót, amikor a legtöbb forintot kapják érte. Ilyenkor az itthon maradt családtagok nyugodtan nézhetik napi szinten az euró állását, és amikor a legjobb lehetőség kínálkozik akkor érdemes felkeresni a pénzváltót.

A külföldi nyaralások során, akik nem váltanak időben pénzt, készüljenek fel arra, hogy az üdülőhelyeken ennél csak drágábban fogják tudni megoldani a váltást, hiszen az euro árfolyamok nem alakulnak valami fényesen. Ott minden esetben plusz költségekkel érdemes számolni.

EURO váltást jó előre gondoljuk el

Egyszerűbb, ha már itthon időben gondoskodunk a megfelelő valutáról, amire a teljes nyaralás alatt szükségünk lesz. Sokan nem kedvelik a bankkártyás fizetést, hiszen nagyon sok csalásról és lopásról hallani. Sokszor már a külföldi bankjegykiadó automatáknál lesnek ránk és valószínűleg valamilyen módszerrel hozzájutnak a pin kódhoz majd a kártyát ellopva minden pénzt leemelhetnek a számlánkról.

Olyan esetekről is gyakran hallani, hogy a pénz kiadó rést valamivel betömik, eltorlaszolják, és amikor a pénzt kivevő ügyfél dolga végezetlenül távozik, máris ellopják a ki nem vett bankjegyeket.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása